Gitarr.

Hej!

Nu är svenskalektionen snart slut och jag har ingenting att göra. Jag ska ju vara statist i en film men de ska spela in den nästa vecka.
Min svenskalärare hade kommenterat boken om mig själv. Där hade hon skrivit att hon önskade mig all lycka i framtiden och att hon hoppades att hon skulle få en signierad cd-skiva när jag hade släppt den. Haha, jag tror inte att det är så stor chans att jag kommer att släppa en skiva i framtiden men man vet ju aldrig. Min svenskalärare sa att man ska tro på sig själv och det ska man ju såklart göra. Men vissa saker känns ju lite för overkliga och då har man ju svårt att tro att de kommer att hända.

På spanskan tittade vi på film och där visade de hur man gör olika maträtter och annat som man brukar äta i Spanien. Vi läste igenom och översatte ett recept där det stod hur man gör omelett.

På musiken idag så spelade vi gitarr. Vår musiklärare låter fortfarande väldigt förkyld men det var ju sista lektionen så då tyckte hon att det var viktigt att komma. Men gitarr var svårare än vad jag trodde, det var svårt i alla fall. Jag har provat det lite förut och för några år sedan så spelade jag elbas.
Men idag så lärde jag mig bara två ackord och jag jobbade tillsammans med en kille som inte heller har spelat gitarr så mycket förut.
Man måste ju trycka strängarna mot banden på ett speciellt sätt och jag fick jätteont i fingrarna efteråt haha. Men jag vet ganska många blinda och synskadade som spelar gitarr och det verkar inte alls vara så svårt när man väl kan spela det.
Jag fick bara g på gitarrspelandet men min musiklärare sa att jag inte behövde visa mer. Hon sa att jag har andra talanger.

Om en stund har jag matte, då ska vi gå igenom nationella proven och jag vet ju redan att jag bara fick g så det är lugnt. Det känns ju inte lugnt för mig men jag hade ju bara g i höstas också och jag vet ju att jag kommer att komma in på Kulturama. Men det känns synd att jag kommer sänka engelskan också. Men i tekniken har jag lyckats höja till vg.

Idag har jag läst på Kulturamas hemsida och läst lite om deras musikinriktning. Det verkar bra, man kommer att ha väldigt mycket enseble där och så. Sedan kommer man att få undervisning i sitt instrument och så kommer man förstås att få lära sig noter. Det är tur att jag har sett punktskriftnoter förut i alla fall.

Klockan tre är artistskolan, den sista artistskolan för mig, tråkigt! Undrar vad vi ska göra idag, förmodligen fika och så.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0