Danmark

Hej!


Nu sitter jag och min kompis och lyssnar lite på Akon. Eftersom att det är sista kvällen som jag är här så ska jag inte skriva så mycket men jag ville bara säga hej haha.

Idag har vi varit i Danmark och där åt jag bland annat röd korv som det kallas där. Där säger man typ röd pölse eller någonting sånt. De äter korv lite annorlunda än i Sverige, man får korven och brödet för sig, man stoppar alltså inte in korven i brödet utan man doppar både korven och brödet i ketchup och senap. Men jag tog bara ketchup till min korv och ketchupen smakar annorlunda i Danmark än i Sverige. Jag tycker nog mest om den svenska ketchupen men den är jag ju mer van vid också. Korven jag köpte idag var längre än en svensk varmkorv.

Sedan åt jag jättegod glass idag. Jag tog två kulor, choklad och jordgubb, struten var jättegod!

Vi åkte till och från Danmark med båt och det var roligt. Min kompis köpte öl på båten men det gjorde inte jag. Jag har hört att man kan köpa om man är 16 år i Danmark men jag vill ändå inte det. När vi gick runt i Danmark så fanns det jättemånga affärer där de sålde vin och sprit. Det är billigare än i Sverige också ju. Jag tycker att jag klarar mig utan drickor som innehåller alkohol, det verkar inte gott och så luktar det äckligt tycker jag. I framtiden så kanske jag kommer att dricka ett glas någon gång ibland men jag vill inte bli full. Då kan man ju göra en massa saker som man kanske ångrar sen och dessutom så vet jag inte hur jag skulle reagera om jag drack mycket.

På kvällen så har vi badat och det har varit roligt. Min kompis mormor har ju en pool hemma, vi jagade varandra och sprutade vatten på varandra haha. Jag red på min kompis rygg när han sprang.

Imorgon så måste vi gå upp klockan sex för att äta frukost och sen åka till Malmö station, jag ser inte fram emot det. Efter det så kommer jag att sitta på tåget i över fyra timmar.

Snart ska vi hjälpa till att baka äppelkaka, min kompis mamma är jättesnäll och hon ville baka lite för min skull tror jag eftersom att ingen bakar hemma hos mig.


Vi bakade nyss, jag och min kompis fick hjälpa till att lägga in äpplen. Efter det så har vi spelat uno och jag vann flest gånger! Annars så brukar jag ju ha rgnska otur i spel och jag vet inte om jag har tur i kärlek heller. Jag har ju Adam nu och det är jag jätteglad för i alla fall!

Nu måste jag gå.

/Vispen


Kommentarer
Postat av: Lisa

Tipsa gärna om bra digitalkameror i min blogg :)

2008-07-03 @ 22:33:15
URL: http://wlisa.blogg.se/
Postat av: Johan

Nä, man klarar sig bra utan alkohol, men gott är det faktiskt.. ibland. Inte allt och inte för mycket, men ett glas ibland skadar inte.



Danmark var ju några år sen man var i.. 5 närmare bestämt ;P



Du verkar ju ha haft det kul där nere i alla fall =)

2008-07-03 @ 22:57:16
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Bagaren Lovisa

Hejsan! Idag har jag faktisgt bakat äppel kaka BARA för dej ! <3<3

Och så bakade jag och Emmy kladdkaka som blev jätte god, längtar tills du kommer imorn! <3

2008-07-04 @ 17:47:29
Postat av: RonjaR

Vispen, vilken snälllillsyrra du har.



Du verkar ha haft det tevligt. Vilken kompis var du hos?

2008-07-07 @ 10:26:09
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0