Läger på Almåsa!

Hej!

Jag kom alldeles nyss hem efter att ha varit lite med Adam. Men innan det så har jag varit på läger i Stockholm. Vi bodde på ett hotell där man fick jättegod mat! Maten var kanske inte lika god som tidigare år jag har varit där men ändå. Sängen var helt okej, jag delade rum med min kompis Kim. Min kompis Mickis hade också velat dela rum med oss men hon fick dela rum med en annan tjej. Men de lärde känna varandra rätt snabbt, de pratade i alla fall med varandra så det var ju jättebra!

Jag kom till lägret i söndags, vi samlades först på Gotlandsgatan. Efter det så åkte vi till Almåsa där lägret var. Vi fikade och hade namnlekar som vi har varje år. Då skulle man räkna upp allas namn och lite sånt. Ibland kan jag bli lite trött på namnlekar menmen. Efter lunchen så hade vi femkamp, vi var fyra lag som gick runt på olika stationer.På stationerna skulle man bland annat känna igen olika låtar, det var jättelätt! Sedan testade de känsel, lukt och smak också men inte synen såklart haha. Jag kommer ihåg för några år sedan då man skulle gissa vilken färg det var på olika papper. Jag gissade faktiskt rätt på alla, undrar hur jag kunde göra det, papprena kändes likadant, det var nog mest tur men jag blev ändå förvånad haha.
Senare på söndagen så kom Uld som är helt blind och som jobbar i en studio där jag praoade förut. Han pratade lite om hur man skriver låtar och sjöng en låt som han hade skrivit, åh vad bra den var och Ulf hade en jättestark röst som hördes i hela rummet haha! Sedan bestämde vi vilken låt vi ville sjunga på tisdagen. Vissa låtar fanns inte men jag hade en egen bakgrund med mig.
På söndag kväll gjorde vi inte så mycket, jag var med Mickis och Kim och vi flummade och skrattade åt ingenting. Tjejer kan ha så roligt ibland ju! Jag känner inte så många killar som flummar och skrattar så mycket, de verkar vara annorlunda och ha roligt på andra sätt. Men jag och mina kompisar kan verkligen ha skum humor ibland. Men ibland känns det bra att bara kunna skratta åt ingenting även om andra kanske tycker att man är jättekonstig.
Den första natten så hade jag lite svårt att sova, jag vaknade flera gånger men så brukar det bli för mig rätt ofta. Kim kunde inte heller sova så bra så vi låg och pratade rätt sent, det måste man ju göra på läger haha.

Vi väcktes klockan åtta i måndags och jag duschade och hann inte riktigt bli klar så jag stressade på slutet. Frukosten var jättegod, jag åt en smörgås, ett ägg, yogurt med torkad frukt i och drack oboj och juice. Jag åt samma sak varje morgon haha, ibland hade de gröt men jag orkade inte ta det fastän jag egentligen älskar det!
I vanliga fall så brukar jag nästan inte äta någon frukost men det är mest för att jag vaknar så sent och när jag går i skolan hinner jag knappt äta. Sedan brukar jag inte vara hungrig så tidigt på morgonen men på lägret åt jag i alla fall.
På måndag förmiddag satt jag och gjorde halsband som jag sedan gav till Mickis, jag använder inte det som jag gör själv så ofta för det är så sällan som jag blir nöjd med det jag gör. Mickis var förresten jättesnäll och hade köpt örhängen till Kim och en badbomb till mig. Jag måste verkligen köpa någonting till Mickis och ge henne det nästa gång vi ses när det nu blir.
Efter luncen så kom det en som jobbar med teater, han hette Micke och var synskadad. Vi fick först presentera oss och hålla i en speciell kula som lät när vi pratade. Sedan fick vi röra oss till musik och prata om olika saker och ja, göra allt möjligt. Teater har nog aldrig varit min grej även om jag åker på teaterläger nästan varje år men jag är inte så bra på att spela teater. Ingen har sagt det till mig, ibland kan det såklart vara lite roligt kanske men musiken är absolut roligare tycker jag. Jag och några andra gick efter pausen för då fick man välja om man ville fortsätta med teater eller inte. Vi gick upp på ett rum och sjöng istället.
I måndags fick vi äppelpaj till efterrätt! Det älskar jag verkligen!
Efter middagen så åkte vi och köpte godis. Först så trodde jag att jag hade glömt ta med mig pengar men jag blev glad när jag hittade hundra kronor i min jackficka! Jag har en massa saker i min jacka och det kan faktiskt vara bra att bära med sig lite allt möjligt ibland. Väskor är så jobbiga och man kan ju glömma dem hur lätt som helst. Min kompis tappade bort sin väska och på Gröna lund så var det en som blev av med sin väska. Men som tur var så hittade min kompis sin väska igen i alla fall.
I affären så köpte jag torkad frukt, det är godare än vanligt godis tycker jag men tyvärr så är det dyrare också.
På kvällen så läste en lägerledare tjejtidningar för några tjejer, det kan faktiskt vara roligt att läsa ibland! Vi läste om folk som söker brevvänner och om lite allt möjligt. Jag sov mycket bättre andra natten men även då så låg jag och pratade länge. Eller jag vaknade förresten vid femtiden av att jag hade jätteont i halsen. Jag tänkte inte på att Kim låg och sov och sa högt "åh, vad ont i halsen jag har" så att Kim vaknade, jättesmart av mig, eller inte. Men Kim somnade om igen medan jag låg från klockan fem till kvart i åtta utan att kunna somna.

På morgonen så var jag trött såklart och gick upp och var sur som jag brukar vara på morgonen. Men Kim bara skrattade åt mig, jag förstår inte vad som är så roligt med mig ibland. Vissa människor bara har roligt åt mig haha men det är ju roligt att man kan underhålla folk när jag annars ibland är så tyst av mig.
Efter frukosten så åkte vi till studion för att sjunga. Jag hoppas faktiskt att jag slipper höra skivan. Eftersom att jag hade ont i halsen så bröts min röst och lät jättekonstig när jag försökte sjunga. Förra årets låt blev mycket bättre. Jag sjöng i alla fall Bad day och I remember love med Mickis. Mickis har verkligen en jättefin röst, hon har gått i musikklass sedan fyran och hon har utvecklats jättemycket på tre år. Jag hoppas att jag kommer att sjunga mycket bättre sen när jag har gått ut gymnasiet! Men Mickis har verkligen en fin grej i sin röst som jag inte kan förklara men det finns inte så många i hennes ålder eller som jag har hört överhuvudtaget som kan sjunga så bra som hon.
Kim sjöng Amy Diamonds låt Tahnk you och Mickis sjöng en låt ackapella. Det var en Whitney Houstonlåt och andra versen var så sorglig att jag höll för öronen när hon sjöng den.
Nu kommer jag aldrig mer få åka på Almåsalägret och det betyder att jag kanske aldrig mer kommer att få sjunga i en studio men det vet man ju inte. Jag hoppas i alla fall att jag får göra det någon mer gång i livet.
Men det som kändes lite tråkigt var att låten i år inte blev lika bra som den jag sjöng förra året.
Efter att ha ätit lite så åkte vi till Gröna lund. Vi tog tunnelbanan och åkte sedan en båt dit. Vi fick vänta i mer än en halvtimme innan vi fick våra åkband, det brukar ju alltid vara lång kö och sen var det fel på kortet där alla pengar fanns.
Men på Gröna lund så åkte jag bland annat Popexpressen, fritt fall, Vilda musen och flygande mattan. Jag mår illa av flygande mattan och vikingagungan. De åker på ett speciellt sätt som jag tycker känns konstigt. Vi hann inte åka så mycket och jag skulle ha åkt fler skaer men jag var lite ledsen och arg på Adam samtidigt och det gjorde att jag var på rätt dåligt humör på Gröna lund, det var synd att det blev så. Men det började att regna jättemycket när vi var där så det var jättejobbigt! Jag hade regnjacka så det var bra men vissa saker slutade att fungera. Jag tyckte mest synd om några som fastnade i Berg och dahlbanan och fick sitta där jättelänge! Jag vet inte hur länge de fick sitta där men vi hann åka från Gröna lund innan de hade fixat felet.
Till efterrätt i tisdags så fick vi glass med mangobitar i! Ingen vet hur jag kände haha, jag älskar det jättemycket!
De flesta var trötta i tisdags så därför gick vi och la oss ganska tidigt den kvällen och jag sov riktigt bra faktiskt och vaknade bara snabbt någon gång.

Onsdagen var rätt lugn, på förmiddagen gjorde jag halsband med små pärlor och på eftermiddagen gick vi en spökrunda. Vi fick först gå in i ett hus där det var mörkt, jag blev inte påverkad av det eftersom att jag ändå inte ser ljus och mörker. Vi fick följa en vägg med olika saker och kom sedan in i ett rum. Där var det en ledare som berättade historier och sedan så sa ledaren att det spökade där. Jag tror nog inte riktigt på det men jag hade ändå roligt. Man kunde höra olika ljud i rummet och någon som skrek.
Igårkväll grillade vi och åt jättegod mat! Vi åt kött med pastasallad och någon annan sallad och en massa annat gott! Efter middagen så var det disco där några uppträdde. Kim och Mickis sjöng en låt som heter Om du var här som var med i lilla melodifestivalen, den låten är jättefin tycker jag och de sjöng jättebra!
De hade några tävlingar som vanligt, dansstopp och limbo, jag var inte direkt med. På dansstopp åkte jag ut direkt för att jag rörde mig när musiken hade stannat i flera sekunder, oj vad konstigt att jag åkte ut, eller inte. Limbo vågade jag inte vara med på haha, jag får så ont av det!
En ledare sa först att vi inte skulle få något godis på discot som vi alltid har fått alla andra år men man fick godis! Men jag tog godis i en mugg och den försvann senare på kvällen och där hade jag en massa goda godisar men så kan det ju vara ibland.
Efter discot så tittade jag på fotbollen, Sverige mot Ryssland. Jag brukar nästan aldrig se sport annars men den här matchen var ju avgörande för Sverige och sedan fanns det ändå inte så mycket annat att göra.
Men jag tycker faktiskt att Sverige spelade dåligt igår, eller så var Ryssland för bra. Adams pappa hejade på Ryssland så han blev jätteglad när de vann sa han.
Men det hände inte så mycket i matchen tycker jag, Ryssland fick in många hörnor och Sverige var nära på att göra mål en gång tror jag, jag såg bara andra halvlek. Men jag sa till en ledare att de i Sveriges lag var tjocka och håriga och ledaren höll med mig haha. Det är ett uttryck som jag använder för de som är mindre bra haha. Sedan kan jag säga att någon är tjock ibland när det är positiv menat också, jag behöver inte alltid mena att magen är tjock alltså haha.
Igårkväll satt jag, Mickis och Kim och var ledsna över att det var mitt sista år på lägret! Det är så mycket som förändras för mig på en gång. Vi flyttar, jag ska börja gymnasiet, jag måste ta mer ansvar och så blir jag för gammal för vissa saker. Det känns ibland konstigt att veta att man är för gammal för saker, när jag var liten kommer jag ihåg att jag längtade efter att bli äldre men nu är det tvätrom. Ibland önskar jag att jag var liten igen.
Men jag har nog en hel del att se fram emot i livet.

Idag plockade vi blommor på förmiddagen och gjorde kransar som man skulle ha i håret. Min krans kliade så mycket så jag orkade inte ha den så länge. Men den blev ändå fin, en ledare gjorde den till mig!
Jag skrattade jättemycket då en kille sparkade en flaska från olika personers mage, det lät så roligt haha!
Efter lunchen så dansade vi kring en midsommarstång, jag var inte med utan stod och tittade på. De flesta dansade men jag hade ingen lust, de sjöng alla gamla vanliga låtarna.
Efter det var det dags att åka tillbaka till Gotlandsgatan men innan det så gick vi runt och kramade alla. Det är sorgligt att jag inte får träffa vissa personer igen. Jag var med för fem år sedan då de hade det första lägret på Almåsa och jag minns det så väl!
Alla ledare var jättebra och jag hade verkligen jätteroligt i år! Det finns en ledare som brukar komma på lägret som inte kom i år, henne saknar jag jättemycket!
Mitt lag kom tvåa i femkampen med 30 poäng och alla fick en dumleklubba, alla lagen fick pris så det var jättebra! Jag har en tandpetare som jag kommer att spara från lägret för jag vill ha något minne från Almåsa!

Nu ska jag sluta skriva för det är sent och jag är trött, jag måste sova ut tills imorgon!
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Johan

Ja, du verkar ju ha haft det kul i alla fall =)



Om du fortsätter så som du gör nu så kommer du få sjunga i en studio, var så säker =)



Synd att det var sista året.. men passa dig för tandpetaren, det är ca 800 personer som årligen skadar sig med tandpetare, so be careful =P



Hoppas du får en bra midsommar i alla fall =)

2008-06-20 @ 15:18:50
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0