Avslutningsfest

Hej!

Nu är klockan snart halv nio och jag ska skriva lite om igår.
Jag somnade inte förrän två eller om det kanske till och med var vid halv tre i måndags natt. Min mamma och min lillasyster skulle städa och packa ihop det sista från huset så jag kunde inte somna. Sedan blev jag väldigt ledsen när jag fick reda på att min mamma kanske har råkat slänga en plånbok som det låg väldigt mycket pengar i. Men hon lovade att jag skulle få tillbaka pengarna om det skulle vara så, hoppas det! Det var nämligen pengar som jag hade tänkt använda i sommar. Jag har ett annat konto också men de pengarna vill jag spara till framtiden, det är inte så mycket pengar men det är ju bättre än ingenting.

Jag vaknade nästa morgon vid sjutiden, min mamma väckte mig, trevligt. Hon brukar annars nästan aldrig gå upp så tidigt förutom när hon jobbar men igår var hon tvungen att göra det. Det skulle komma några med en flyttbil och hämta våra saker. Lovisa, min lillasyster stannade hemma från skolan igår för att hon ville se flytten och för att hon var så trött, det förstår jag. Idag så ska det komma några och städa hos oss också. Flyttbilen och städningen kostade tillsammans 14000 kronor, jättemycket pengar ju! Sedan skulle några gräva eller vad det var och det kostade också pengar. Men de hade varit jätteduktiga och de lyckades få våra saker att nästan inte ta någon plats alls i flyttbilen, de lade allting så bra.

Min assistent kom lite innan halv nio igår då vi hade beställt färdtjänst. Taxin var faktiskt nästan i tid! Vi skulle ju åka till Kulturama.
När vi kom dit så gick vi in genom en liten ingång och kom in på andra våningen där det låg en reception. Där pratade vi med någon, vet inte vad hon hette, som förklarade lite om hur det såg ut på Kulturama. De har grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Jag och min assistent gick runt på alla våningar och såg lite hur det såg ut. Jag tycker inte att det verkar vara så svårt att lära sig hitta där för det var raka korridorer och trapporna var lätta att gå i. Maten kommer man att behöva betala själv där och den kommer att kosta cirka femtio kronor per dag. Så jag får nog ta med mig matlåda ibland.
Efter att vi hade besökt Kulturama gick vi till tunnelbanan och åkte till något ställe som jag för tillfället har glömt vad det heter. Vi åkte i alla fall förbi bland annat t-centralen och hötorget. Det är mina favoritstationer i Stockholm haha. Jag köpte en pastasallad som jag skulle äta till lunch. Efter det så gick vi till specialpedagogiska institutet där jag skulle ha mötet om gymnasiet. Vi satt ute och åt och jag störde mig när jag såg att det inte fanns någon gaffel i min sallad, det är bara vissa som lägger ner det.
Till mötet kom en från Kulturama som heter Louise, två personer från olika syncentraler, min assistent, en som ger rådgivning, en som är blind och har musik och jag såklart. Vi pratade i över två timmar men jag tycker inte att det kändes så länge. Det kanske berodde på att jag faktiskt pratade ganska mycket. På andra möten kan jag ibland tycka att det kan bli långtråkigt när jag knappt säger någonting.
Men vi har fortfarande inte hittat någon assistent till mig. En person som kanske skulle ha kunnat vara det kunde inte det på grund av att han hade småbarn som han behövde köra till dagis ibland. Det var tråkigt! Nu känner jag mig lite stressad faktiskt! Snart tar alla från Kulturama sommarlov och då kan man inte göra mycket. Men de ska beställa mina böcker så snart som möjligt i alla fall hoppas jag. De flesta böckerna kommer jag få på textview, i datorn alltså, men engelskaboken skulle jag få på punktskrift. Jag måste skriva mig i Huddinge så snart som möjligt för annars kan de inte beställa dator och söka om assistent och annat. Det gör mig ännu mer stressad. Men Kulturama skulle försöka att hitta en assistent men då kan det ju komma vem som helst. De flesta assistenterna brukar inte jobba så länge och det är ju jobbigt! Jag har bara haft fyra assistenter när jag har gått i grundskolan och det har ju ändå vara ganska lite. En del jobbar bara några månader och slutar sedan när de kommer på att de vill göra någonting annat. Assistentlönen är ju väldigt låg. Aja, jag måste skynda mig på att skriva nu för snart ska jag gå till musiken och träna på en låt som alla niorna ska sjunga imorgon. De andra städar sina skåp, gör klart sina filmer eller har sovmorgon.
Men jag hoppas att jag kommer vara mer självständig om tre år!
Vi åkte taxi hem vid tio i tre och taxin var till och med några minuter för tidig. Taxichauffören körde väldigt fort men ändå bra så vi kom hem tidigare än vad vi trodde. Vi hämtade sedan min lillasyster och Adam och blev sedan körda till min pappa av min assistent.
Ett träd låg mitt på vägen en bit från vårat hus så vi kunde inte köra så långt. Men vi gick den sista biten. Det blåste jättemycket igår och många har fått strömavbrott har jag hört. Min pappas telefon fungerar inte nu så det är tur att mobilerna finns.

Igår så hade jag en klänning som var svart och lila, ett linne, ett par strumpbyxor ungefär, ett par skor och två flätor. Kläderna passade rätt bra förutom att skorna inte riktigt passade.

Avslutningsfesten var rolig faktiskt, lite bättre än vad jag hade trott kanske! Det var ju Nykvarns nior, niorna från tre skolor så vi var nog ungefär 150 elever plus några lärare. Först åt vi, grillad mat, man kunde välja på lite olika saker, maten var ganska god. Min rektor pratade lite om när han hade varit någonstans och ville att vi skulle ställa oss upp och göra någon skum rörelse haha. Sedan pratade han om att han hade haft någon flickvän förut och lite annat. Till efterrätt var det paj med glass, jättegott! Jag blev väldigt mätt men det gick över rätt fort.
Det fanns en DJ som skötte musiken. Jag kan inte säga att jag tyckte jättemycket om alla låtar och vissa var svåra att dansa till menmen. Jag dansade lite med Adam men jag tror det såg rätt konstigt ut. Jag har aldrig varit bra på att dansa. Men det är rätt roligt när man väl gör det.
En från min parallellklass kom och hälsade på mig igår och jag fick också säga hej till hennes pojkvän!
När jag och Adam stod utomhus så var det en kille från min klass som ställde sig framför oss och höll på haha. Så jag började jaga honom men när jag fick hjälp av Adam så sprang han iväg.
Jag var tvungen att åka hem från avslutningsfesten ungefär en halvtimme innan den slutade för att Adam skulle åka hem med en buss igårkväll.

Men jag är faktiskt jättenöjd med kvällen! Det var verkligen jätteroligt att jag fick ta med mig Adam för det hade inte varit lika roligt om jag hade fått gå med min assistent hela tiden. Min assistent var med de andra lärarna och jag tror att hon trivdes med det. Men jag är glad för att min skola kunde lösa det så att jag fick ta med Adam!

Idag var jag jättetrött, det känns jobbigt när man bara har sovit fyra timmar en natt och sex timmar nästa natt, jag hade svårt att sova inatt också faktiskt.
Kulturama verkar vara en bra skola, lite jobbigt att de flyttar allting så ofta bara. Hon som jobbar där sa att allting kan flyttas varje dag, bord kan ställas på olika ställen och så. Jag hade gärna velat ha kommit dit när eleverna var där för att se lite hur de jobbade och så. Men det hann vi inte med.

Jag måste sluta skriva nu!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Ja, Kulturama verkar ju ganska bra, men stor..

Egen mat, hmm.. det är ju lite dåligt kan jag tycka hehe



På tal om inget så är nog mina favostationer i sthlm Medborgarplatsen, Slussen, T-centralen och kanske någon mer..

2008-06-11 @ 15:25:15
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Izzabella

haha, ja den festen va skit rolig!! underbar och lyckad! du va jätte fin:) men nu till saken, hahha din beskrivning på killen i klassen som "retade" dejj låter som linus :P stämmmer d?haha kramisarna

2008-06-25 @ 17:15:22

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0