Mycket i skolan

Hej!

Nu har jag verkligen hur mycket som helst att göra. Men jag tänkte ändå bara skriva hej och lite sånt så att ni ser att jag lever:) Nu har jag pluggat sen jag kom hem och bara tagit en paus en gång för att ringa till kommunen och för att äta. Kommunen är seg, man måste skriva jättenoga hur mycket ledsagning man behöver, jag vet ju inte hur många timmars aktiv ledsagning det blir på showdownhelgen men jag får skriva ihop något ändå så att de blir nöjda. Det konstiga är att de inte har varit sådär noga innan, ledsagaren är ju ändå med hela tiden så varför vill de veta exakt hur många timmars aktiv ledsagning det blir?

Igår var den jobbigaste dagen, naturkunskapsprovet gick inte bra trots att jag hade pluggat mycket till det. G eller g+ får jag men inte mer än så. En sak jag kunde ha gjort var att skriva ig med mening och få skriva ett omprov senare. I och för sig är det jobbigt med omprov men de bukar ju nästan se ut precis som de vanliga proven. Kultur och idéhistorians omprov hade tydligen haft exakt samma frågor vilket jag tycker var dåligt, då kan man ju bara plugga på de frågorna, lärarna borde ju i alla fall ändra några frågor. I engelskan ska vi skriva en analys om boken vi har läst och det verkar svårt, jag måste fundera på en bra frågesätllning som jag kan skriva omkring. Svenskan var ganska rolig för nu jobbar vi med svenska språket och det är intressant:) Vi jobbade med lite olika frågor igår och fick prata om vilka ord och uttryck vi stör oss på inom tal och skrift i svenska. Många störde sig på folk som använder särskrivningar och när folk förkortar ord, till exemple skriver mkt istället för mycket och dt istället för det. Igårkväll var jawscirkeln där jag lärde mig lite nya saker om jaws och kommandon som kan vara bra:)

Den här dagen började med utvecklingssamtal och det kändes bra. Vi pratade bara lite om hur jag mår nu och det är väl sådär. Stressen har ju börjat och nu sover jag dåligt igen, bara fem till sex timmar per natt. I vår kanske det blir tre till fyra timmar, det är kanske inte tillräckligt men jag kan inte sova mer eftersom jag inte kan somna på kvällarna och när jag väl gör det vaknar jag tidigt och kan inte somna om sen. Dålig sömn brukar leda till huvudvärk för mig vilket är jobbigt. Min kropp borde ju förstå när den ska sova och vara vaken, det är så konstigt att det blir såhär varje gång det är mycket i skolan. Sömntabletterna jag tar hjälper tyvärr inte särskilt bra heller. En rolig sak jag fick veta på utvecklingssamtalet var i alla fall att en av körlärarna tycker att det är roligt att ha mig i kören för att jag är glad och lär mig låtar snabbt. Det kändes roligt att höra eftersom jag verkligen älskar kör!

Jag missade en stund av kören och det var ju tråkigt! Men när jag kom dit sjöng de andra en jättebra låt som jag tror heter någonting med Down to the river and pray, verkligen hur bra som helst! Nästa vecka är ju kören inställd så vi fick i läxa att lära oss låten tills om två veckor:) På idrotten började vi jobba med yoga, det var roligt att testa men jag tycker inte att jag kände mig lika avslappnad som när jag testade bikramyoga. Ensemblen gick segt, två personer försökte lära ut låtar men en av dem hann inte komma längre än att instrumentalisterna spelade introt. Vi sångare hann inte ens jobba någonting med sången eftersom tiden tog slut, man fick ungefär en halvtimme på sig. Läraren gav mig en låt som jag ska lära ut på måndag, som tur är behöver jag bara lära ut en vers men det är ju inte mer än rätt eftersom jag bara får fyra dagar på mig och de andra fick ungefär en månad på sig. Versen verkar inte jättesvår men jag måste ta ut alla ackord själv och det är jag ju väldigt dålig på. Det ska jag i alla fall försöka hinna göra imorgon eftermiddag.

Jag började med klassisk sång på sånglektionen. Låten jag ska sjunga handlar om en ros tror jag haha. Hur som helst har jag aldrig sjungit klassisk sång tidigare så det känns väldigt nytt och svårt. På något sätt måste jag försöka få fram en annan klang i min röst som låter lite mer klassisk och operaaktig. Nu hinner jag inte skriva mer, läxorna väntar på mig men jag bloggar igen på söndag eller måndag. I helgen åker jag nämlgigen på en musikhelg med US! Det ska bli jätteroligt att träffa alla och att få vara med och skriva och spela in en låt!
/Vispen


Kommentarer
Postat av: Maja

Kan du inte lägga upp något av dina youtube-klipp på bloggen? ;)

2009-11-12 @ 19:32:05
URL: http://majaemelia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0