Sverigeserien, tävling i Växjö

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Nu sitter jag på tåget påväg till Stockholm och bloggar, lika bra att göra det nu. Det här är första gången någonsin som jag åker första klass, det fanns tydligen inga andra biljetter. En jobbig sak är bara att tåget var ungefär en timme försenat så jag kommer inte komma till Stockholm förrän runt halv tio och sen ska jag åka den kära färdtjänsten hem, håller tummarna för att den är i tid för en gångs skull.

I fredags var skolan som vanligt, engelska och spanska. Engelskan måste jag försöka skriva mycket på nu för har knappt hunnit någonstans med den, kommer sitta med den sista kvällen fastän jag verkligen inte tycker om att spara skolarbeten till sista dagen, tycker inte om att jobba under stress. I spanskan gick vi igenom ett kapitel som kommer att vara med på ett prov som vi ska ha, på min födelsedag, jobbigt att ha prov den dagen men bättre än att ha det dagen efter, vill inte behöva plugga särskilt mycket den dagen. Idag är det bara tio dagar kvar tills jag blir myndig och vuxen, har lite ångest haha.

Efter spanskan åkte ellen och jag direkt till t-centralen och det var tur. Som vanligt är det ju mycket folk där på fredagar, många trängs och är stressade. Hur som helst hann vi i alla fall göra det vi skulle, att hämta ut pengar tog jättelång tid eftersom vi behövde släpa på våra väskor och det inte fanns någon swedbankautomat i närheten av centralen. Jag har ett jättekonstigt och dåligt kort som bara låter mig ta ut från just swedbanks egna automer, måste byta snart för det är otroligt irriterande när man är stressad. Dessutom tar de extra avgifter för allt jag tar ut. Att hämta Ellens biljetter gick i alla fall bra, vi gjorde det i en sån där automat med touchskärm. Tåget kom i tid vilket var skönt, jag pluggade lite under resan och så åt jag en sallad som Ellen och jag hade köpt på Hemkör, länge sen jag var där innan:) Sorry för att det här inlägget kanske blir jobbigt att läsa men jag pratar med lite folk samtidigt som jag skriver plus att en massa människor skriver på msn, ovanligt många faktiskt.

Resan till Växjö gick ovanligt fort, eller det kändes i alla fall så. Ellen och jag pratade en del och det är ju alltid roligare när man har sällskap av någon än att sitta på ett tåg själv. Vi bytte tåg en gång innan vi kom fram till Växjö där vi tog en buss till hotellet. När vi kom dit hann vi titta vem som åkte ut ur Idol, jag tycker att det var bra att Mariette åker ut, hon kom ändå långt. Vi får se vilka som får tävla i finalen, jag tror i alla fall att Tove blir en av dem. Senare på kvällen gick jag in på någras rum och pratade en del med Christoffer, det var trevligt:)

Natten till lördag var jag nervös, ovanligt, eller inte. Det spelar ingen roll vilket tävling det är verkar det som, jag blir nervös varje gång jag ska tävla. Det har nog aldrig hänt att jag har spelat lika bra på en tävling som jag gör på träningarna. Frukosten var i alla fall ganska bra, de hade goda och speciella frukter, jag testade en ny frukt som liknade litchi till smaken. Efter frukosten skulle tävlingen äntligen börja. Först var det några som sa hej och hälsade oss välkomna innan matcherna började. Första matchen spelade jag mot en kille som bara är sju eller åtta år, han var hur bra som helst för att vara så ung, han sköt bra och gjorde några mål på mig. Christoffer var min koach under nästan alla mina matcher och det tycker jag var bra, jag tror inte att jag hade spelat lika bra utan honom för han var bra på att lugna ner mig när jag blev stressad och säga saker som jag skulle tänka på när det gick dåligt för mig. Äen om jag tycker att jag spelade ganska dåligt första matchen vann jag den. Nästa match spelade jag mot någon, kommer faktiskt inte ihåg vem, den vann jag i alla fall. Efter lunchen spelade jag mot Micke och han spelade jättebra, jag spelade väldigt dåligt och förlofrade ett set mot honom men vann till slut med två-ett, glömde bort att spela mitt spel, störde mig efteråt menmen. Jag spelade mot två personer till senare under eftermiddagen och vann de matcherna men känner att jag lärde mig mycket. Det var väldigt roligt att titta på andra matcher också, de som spelade i a-gruppen spelade verkligen hur bra som helst! Så bra vill jag också bli en dag.

Till middag åt jag pizza som inte var god, tycker nästan aldrig om det. På kvällen pratade jag med Ellen och Christoffer och vi hade roligt, tycker i alla fall jag:) Vi tittade på Robinson och det var ganska roligt, tycker att det ofta är ganska spännande för att det ofta händer saker plus att man får följa olika människor och höra deras åsikter, kul att se hur de klarar sig. Igår satt vi uppe till ungefär halv ett så imorse kände jag mig ganska trött men jag får skylla mig själv, det var lugnt värt det:)

Matcherna började tidigare idag eftersom vi bara skulle spela under förmiddagen. Först delade de ut tröjor till alla, det var trevligt, nu har jag en till tävlingströja:) Jag hade två matcher idag, den första var mot Helen, hon var verkligen hur bra som helst! I första set vann hon med tolv-ett, då spelade jag verkligen dåligt. Jag vann andra set men sen vann hon tredje, det var ju synd, jag sköt sista bollen i nät och det kändes ju onödigt, brukar aldrig göra det annars så ja. Men jag lärde mig verkligen mycket av den matchen. Min sista match gick väl sådär, den vann jag med två-ett. Det kändes bra att vinna den eftersom det aldrig är roligt att avsluta en tävling med att förlora. Sen kände jag mig extra taggad eftersom jag hade förlorat matchen innan. Ellen sa att hon tyckte att det var ganska roligt att titta på matcherna och det var ju bra:)

Efter lunchen åkte vi från hotellet och det var verkligen tråkigt! Helgen gick hur fort som helst, jag såg fram emot den i över en månad. De flesta åkte hem tidigare än oss så vi gick runt på stan i några timmar innan vi gick till stationen. Jag hittade ingenting på stan men det var roligt ändå. De hade en julmarknad där det fanns en del roligt, sen var det några som sjöng, spelade och dansade runt en julgran och det var underhållande att se:)

Nu borde jag egentligen plugga istället för att blogga. Men jag känner mig helt slut i hjärnan och det känns i kroppen att jag har spelat. Nästa tävling är sista veckan i januari och tills dess ska jag försöka träna mycket så att jag kanske inte behöver förlora lika mycket. En del set är jag verkligen inte nöjd med men jag vet tre saker som jag vill träna extra mycket på tills nästa gång. Det var i alla fall roligt att spela, jag lär mig alltid en massa saker på tävlingar! Sen var det såklart som vanligt roligt att träffa alla roliga människor:) Utan er skulle inte tävingarna vara samma sak. Hoppas att vi är framme i Stockholm snart för nu orkar jag inte sitta här längre. Postar det här inlägget nu och skriver någon annan dag. Imorgon börjar en ny jobbig vecka då jag inte har någonting att se fram emot, nästa roliga sak jag ser fram emot är när jag ska gå och se julkonsert med Sonja, Sanna och Shirley den fjortonde december:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: johanna

hej:) jag vet att jag kommenterar i fel inlägg men hoppas det går bra. jag har också plockat bort några ämnen, matte, nk och individuella val och ska läsa upp det ett fjärde år. då praktiserar jag en och en halv dag i veckan:) skönt.

2009-12-01 @ 19:43:31
URL: http://minrottweiler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0