Musikhelg med USS och US mitt

Hej!

Nu var det några hundra år sen jag bloggade men det finns ju verkligen både bättre och roligare saker att göra ibland. Den här helgen vill jag i alla fall inte glömma så därför skriver jag om den nu:) I fredags var skolan som vanligt, först engelska där vi fortsatte jobba med boken. Imorgon måste jag börja skriva på min analys, det verkar väldigt svårt men läraren hjälper förhoppningsvis till om man kör fast. Spanskan var lite jobbig, eftersom vi ligger ganska mycket efter på grund av att läraren har varit borta många gånger är tempot högt på lektionerna och jag tror faktiskt inte att det bara är jag som har svårt att hänga med. När jag kom hem pluggade jag lite olika ämnen innan jag åkte till den kära t-centralen.

När jag kom fram märkte jag att det inte var lika lätt att hitta till SJ-s kundservice som jag hade trott, när Ronja hade förklarat vägen tidigare lät det inte alls svårt. Efter att ha frågat några stressade människor om hjälp och bara fått otrevliga svar ringde jag Ronja. En ledsagare gick för att leta efter mig men hittade mig inte trots att hon gick till ingången två gånger. Till slut hittade en av deltagarna mig, taxin hade släppt av mig vid fel ingång. Det kändes lite jobbigt för jag hade ändå frågat chauffören var jag blev avsläppt eftersom t-centralen är ganska stor och det finns flera ingångar.

Vi åkte en buss till Almåsa där vi skulle vara. Stämningen var bra och de flesta verkade glada. För några år sen åkte jag ju på läger på Almåsa varje sommar så det var jätteroligt att få komma dit igen! Det enda som var störande var att jag nu sov väldigt långt ifrån det stora huset och att varken Ronja eller jag hittade särskilt bra, vi delade förresten rum:) Middagen var god, fyllda paprikor med ris. Till efterrätt var det gino med vaniljglass som också var väldigt god, man fick känslor! Efter middagen samlades vi och delades in i fyra grupper. Jag kände ingen i min grupp men det var ändå trevligt. Några hade jag ändå hört talas om eller chattat med plus att det bara är roligt med nya människor. Vi började skriva ner ord som vi ville skulle vara med i vår låt. Låten skulle egentligen ha någonting med synskada att göra men så blev det tyvärr inte, jag tycker att det var synd på ett sätt för på skivan som ska spelas in 2011 måste ha någonting med det att göra, i alla fall lite. Senare på kvällen fick alla ett munspel och det var ju lite roligt:) Ronja och jag var med Alibn och Oskar en stund innan vi gick och la oss på kvällen. Vi lyssnade på musik, mest rock men även en del låtar som vi brukade lyssna på när vi var yngre.

I lördags skulle vi gå upp tidigt vilket var jobbigt, jag var ganska körd men det kändes bättre när jag hade duschat. Ronja var pigg som vanligt, jag förstår inte hur man kan vara det när man knappt har sovit någonting. Frukosten var god som vanligt:) Efter det började vi skriva vår låt, det gick ganska segt i början men vi kom i alla fall på hur melodin på refrängen skulle låta under första passet. På nästa pass skulle vi spela munspel och det gick jättebra för alla andra men jag lärde mig såklart väldigt segt. Det var jättesvårt att blåsa i rätt hål och dessutom kunna andas in så att munspelet lät. Sen försökte människan lära oss att göra så att tonerna lät på olika sätt, det lyckades jag inte alls med. Vi fikade förresten på förmiddagen och åt dumlekakor som var goda:)

Under lunchen kom en kille på att en person som var med i helgen lät jättelik Måns Zelmerlöw och det var coolt. Innan tredje passet började lyssnade jag på när några spelade gitarr och Ida spelade piano och sjöng. Det var roligt och Ida var verkligen bra, hon är ju bra på allt och grejer! Det gick bättre för min grupp på eftermiddagen och vi hann skriva färdigt låten. Den handlade om att vi åkte runt i en buss och besökte olika städer. Vi gjorde tre verser, en om Skåne, en om Göteborg och en om Stockholm. På nästa pass började vi spela in men vi hann bara spela in instrumenten, ett band kom och spelade in alla låtbakgrunder, de var duktiga:) Vår låt bytte stil flera gånger och det tycker jag var väldigt speciellt.

Innan middagen hann jag vila lite eftersom jag kände mig trött. Till middag var det bland annat halomiost som jag blev glad av:) Sen var det chokladmoss till efterätt men jag orkade inte äta upp allt. Man kände sig förresten ganska tjock i helgen på grund av att man åt en massa söta saker. På eftermiddagsfikat i lördags var det äppelpaj och mockarutor, inse vad gott!

Nu skyndar jag mig att skriva färdigt det här eftersom jag har ont i huvudet. Efter middagen körde vi en musikquiz. Jag tycker att de flesta frågorna var ganska lätta men sen kom min grupp ändå näst sist och det var såklart störande! Senare på kvällen pratade jag mest med folk, mycket med Ronja, Ida och Claudio, det var nice:) Sen körde vi några lekar lite senare, en som var lite lik mördarleken, en lite svårare lek där man skulle komma på vad man fick ta med sig till någon ö, en musiklek och sist snurra flaska eller sanning eller konsekvens som den också heter. Det kändes lite roligt att leka den leken för det hade jag inte gjot på några år. En sak som var störande var när jag sa konsekvens och Sara sa att jag skulle sjunga någonting. Jag kunde inte göra det eftersom jag kände en del av de som satt i rummet plus att jag tyckte att det var pinsamt att sjunga inför folk som är hur bra som helst. Ronja fick en fråga om vem hon helst skulle vilja döda av de som var med i helgen och vem hon ville skulle överleva om hn fick välja, den frågan var ju kanske inte så rolig att få haha.

Igår kände jag mig ännu tröttare men gick upp till slut. Min grupp skulle spela in sången direkt efter frukosten vilket inte var särskilt roligt. Ingen verkade vara särskilt taggad och jag tycker att vi sjöng mycket bättre i lördags än vad vi gjorde sådär tidigt på morgonen. Hur som helst gick det väl helt okej, de som sjöng verser var duktiga men refrängerna kunde ha blivit bättre. Det var bara ungefär tre personer som sjöng i varje refräng, jag tycker att alla borde ha varit med då istället. Jag pratade lite med Johanna innan jag gick och packade.

Efter lunchen fick vi lyssna på alla låtar. De andra grupperna hade gjort bättre låtar än oss, de hade bättre melodier och roligare texter. Sen hörde man inte alltid vad vi sjöng på vår inspelning och det var lite dåligt för vår låt var nog mest tänkt att vara rolig. Utvärderingen kändes lite seg men alla fick som vanligt säga vad man tyckte var bra, mindre bra och vad man kan göra bättre till nästa gång. Jag känner verkligen att det här nog var den roligaste helgen med US jag har varit på hittills! Det var så roligt att träffa alla och få lära känna fler som tycker om musik. Många roliga diskussioner har jag hört och deltagit i i helgen också. Det är som sagt synd att jag inte får vara med under inspelningen av skivan för det verkar bli roligt menmen. Jag kände mig i alla fall verkligen glad i helgen, jag brukar aldrig vara så glad annars.

Vi åkte tillbaka till centralen med buss och när vi kom dit kom Rebecka och hämtade mig. Det kändes tråkigt att säga hejdå till alla och som ni vet tycker jag verkligen inte om när roliga saker tar slut. Jag kan verkligen bli deprimerad och gå runt och störa mig länge.  Som tur är är det bara elva dagar kvar tills Sverigecupen börjar! Då får jag tävla och träffa folk igen!

När vi kom hem till Rebecka åt vi, tittade lite på Idol och såg filmen Män som hatar kvinnor. Idol är faktiskt helt okej även om Rabih har åkt ut, alla var ovanligt bra i fredags! Tove sjöng mycket bättre än annars, Reza sjöng hur bra som helst och jag tycker inte att det spelade så stor roll att hon kanske sjöng lite fel ord ibland, jag märkte det knappt. Calle börjar bli bättre och man märker att han har utvecklats och Mariette var till och med bra. Erik var bra som vanligt och Eddie sjöng bra till Takidalåten men jag kan ändå förstå att han åkte ut. Jag hörde förresten att Olas kör vann Körslaget och jag tycker att körerna som var i finalen var ungefär lika bra. I och för sig tror jag att Olas kör vann lite på grund av att det är många som tycker om Ola men ändå. Män som hatar kvinnor var väldigt bra förutom att filmen slutade lite konstigt. Jag vill se Flickan som lekte med elden när den kommer ut på DVD. Många säger att första filmen är mycket bättre men ändå. Den var seriöst väldigt bra för jag brukar inte tycka om deckare och sånt i vanliga fall. Nu orkar jag inte skriva mer så vi får se när jag orkar göra det nästa gång.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: C

Eran låt var vist bra och lätt roligast! det där med sången kan man ju fixa till i efterhand i studion alltså spela in sången igen. Var en kul helg faktiskt. Ses i Växjö om ett par veckor.

2009-11-16 @ 23:04:57
Postat av: emma

Nää, Ola vann för att Lund är så otroligt epic :D

2009-11-17 @ 18:41:56
URL: http://hopelosthead.blogg.se/
Postat av: Hannah

Emma känner ju en av de som sjunger i Olas kör, så kriticera dem inte. Fast jag har fått uppfattningen att hon inte gillar den kören heller, men jaja. Verkar som ni hade kul i helgen. Ronja verkade också tycka det. Jag har också sett Män som hatar kvinnor. Den var helt okej, men jag gillar inte svenska däckare. Tvåan ska tydligen vara mer åt Beck-hållet, så jag vet inte om jag tycker att den är värd besväret att ses.

2009-11-18 @ 15:37:20
URL: http://mentalrevenge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0