Tisdag, stör mig på vaccin

Hej!

Ja, nu gör jag verkligen det, i alla fall på vaccinet mot svininfluensan! Igår fick jag veta att skolan hade fått in jättemycket vaccin och att alla som ville fick vaccinera sig. Jag funderade verkligen på ifall det är bra eller inte men det kändes ju ändå bra att göra det för att de pratar så mycket om det på nyheterna och folk har dött av svininfluesan. Sen är det ju i och för sig folk som dör av den vanliga influensan också men den här influensan känns mer speciell tycker jag. I vanliga fall brukar jag inte vara särskilt rädd för sprutor men eftersom många hade sagt till mig att den här sprutan gjorde extra ont att ta och eftersom jag visste att de flesta i min ålder har blivit sjuka av vaccinet, det finns ju en massa biverkningar, kändes det inte alls roligt. Det kändes jobbigt när man satt och väntae på att det skulle bli ens tur, alla andra som väntade pratade mest om det negativa med att ta sprutan och de verkade känna ungefär som jag. Efter en stund var det i alla fall min tur och att ta sprutan gick väl bra men jag tycker att den gjorde mycket ondare än andra sprutor.
Det kändes som att nålen trycktes in hur långt som helst plus att det kändes konstigt i hela kroppen, skum känsla. Sköterskan som hjälpte mig var i alla fall bra, man fick en pepparkaka när man hade tagit sprutan och det var trevligt. Tyvärr fick jag jätteont i armen bara några sekunder senare, inte roligt. Förutom det kändes det ganska bra, det var inte förrän igårkväll det började bli värre. Då började jag frysa och inatt kunde jag knappt sova någonting efterrsom jag har haft ont i hela kroppen och tyckt att det har varit kallt, allt det stod med på de kära biverkningarna. Imorse hade jag feber och huvudvärk, huvudvärk har jag ju i och för sig nästan varje dag nuförtiden men idag var det mer än vanligt. Den här skoldagen har känts hur lång som helst och ibland trodde jag aldrig att den skulle ta slut. Nu är jag i alla fall hemma och har lyckats sova ungefär en timme, imorgon måste det vara bättre. Sen är ju Växjö på fredag och då vill jag verkligen inte vara sjuk, det bestämmer jag! Att vara sjuk är aldrig roligt, bara onödigt. Men den här sprutan innehöll ju tydligen metall och annat dåligt så det är ju inte konstigt att kroppen reagerar.

Okej, nu ska jag inte klaga mer:) Skolan rullar på som vanligt. I svenskan har vi fått en jättetråkig uppgift som vi ska göra innan jul, hålla föredrag tror jag att det var men det känns i alla fall bättre än att behöva skriva en lång uppsats. I kultur och idéhistorian har vi prov ganska snart och den här gången måste jag få vg! Matten känns lite svår att förstå men det vi gick igenom idag kändes lättare än det mesta som ingår i kapitlet vi jobbar med nu.

I musikteorin fick jag en jättesvår läxa men jag har två veckor på mig att lära mig olika typer av ackord så det måste jag klara! Ett problem är ju bara att jag inte alltid förstår allt som står i min bok och jag har inte fått tag på personen som hjälpte mig med det förra året än. I datorkunskapen jobbar jag med excel och det verkar vara ett ganska lätt och bra program:) Läraren jag har nu har varit jättebra hittills faktiskt, så bra var han inte i höstas:) I ensemblen fick bassisten och pianisten en chans till att verkligen komma i tid till lektionerna oc göra läxorna så att de kan vara med på julkonserten. Men om de kommer försent igen är de direkt ute. Sångaren hade nog också fått en till chans men han verkade inte vilja det, konstigt. Igår började vi gå igenom låten Smooth criminal och det gick tyvärr inte alls bra, melodin som alla ska sjunga på refrängen tycker jag låter lite konstigt till musiken menmen.

Jag redovisade mina ljud idag på estetisk orientering, det gick bra hoppas jag. Däremot kändes det inte bra när jag skulle recensera andras musik som de hade till sina bilder och säga vilken ism man trodde att de hade valt. De flesta hade valt symbolismen och jag försökte få mina bilder att vara realistiska, i alla fall den andra där jag spelade in när en person dog.

Träningen var igår och jag hoppas att vi ska träna imorgon eller på torsdag för jag behöver träna en gång till innan helgen. Tyvärr har jag märkt en massa saker som jag gör dåligt, jag släpper till exempel in för många mål, ibland är det jag själv som gör misstag plus att jag är seg på att försvara ibland. Undrar hur nervös jag kommer vara i helgen, de första matcherna brukar ju alltid kännas jobbigast och det brukar alltid ta tid innan jag kommer igång. Jag vet en person som ska vara med som tydligen är väldigt duktig, hon har spelat i a-gruppen tidigare så henne kanske jag förlorar mot men i så fall måste jag vinna alla andra matcher! Ellen får vara med på mina matcher och stötta mig haha:) Nu orkar jag inte skriva mer för måste plugga på engelska och lite annat.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Maja

Ställ gärna någon fråga till mig på frågestunden i min blogg! :)

2009-11-26 @ 09:41:28
URL: http://majaemelia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0