Onsdag, en månad kvar

Hej!

Idag är det en månad kvar tills jag får jullov, därför kan man ju börja räkna ner dagarna dit. Snart borde jag köpa mig en julkalender också, jag brukar ha det för att det är roligt att kunna öppna en lucka för varje dag. Tyck att jag är barnslig om ni vill, jag bryr mig inte. Dessutom vet jag ändå att det finns fler i min ålder som fortfarande köper julkalendrar och annat sånt. Jag hörde faktiskt några ha en diskussion om det senast idag plus att Ellen och jag pratade om vilken julkalender som är bäst att köpa för en stund sen. Hon verkar ha bra koll på vilka som finns och så har hon testat de flesta.

I måndags rullade skoldagen på som vanligt. På kultur och idéhistorian kändes det som att jag skulle kunna somna vilken sekund som helst, jag förstår ärligt talat inte varför man ska behöva läsa det ämnet. Det är ju obligatoriskt när man går estet men varför? Är det inte nog med att man har historia? Dessutom har vi något annat ämne i trean där man fortsätter att läsa om det som man inte har hunnit läsa om i kultur och idéhistoria, inse vad tråkigt. Svenskan var roligare, där tittade vi på ett till avsnitt av Värsta språket, jag tror att det heter så, programmet är underhållande:)

Efter lunchen satt jag och försökte ta ut ackord till låten som ensembleläraren sa att jag skulle lära ut till de andra. Fastän jag satt i ungefär en och en halv timme med låten och bara hade en vers att ta ut hittade jag inte ett enda ckord som passade, nu ser ni verkligen hur seg jag är ibland. Nackdelen med att bara sjunga är ju att man intte lär sig ackord eller kan ta ut låtar på samma sätt som när man spelar instrument. Därför borde jag lära mig gitarr, piano skulle jag aldrig orka med, det har jag ju redan testat i fyra år och hur mycket utvecklades jag på den tiden? Verkligen ingenting.

Datorkunskapen började äntligen och jag började jobba med microsoft excel. Tyvärr fick jag inte den lärare jag hade velat ha och som jag önskade, de missförstod mig på mötet. Den jag har nu verkar i alla fall helt okej. Vi upptäckte att det fanns vissa saker som jag inte kunde läsa i excel, åtminstone visste ingen av oss hur vi skulle göra för att det skulle fungera. Dessutom stod det ibland fel på punktdisplayen vilket också var irriterande, när man till exempel var på rad fyra stod det rad sex och så vidare. En del saker fungerade i alla fall bra för mig och det känns skönt att datorkunskapen äntligen har kommit igång igen. Läraren skulle kontakta en person tills nästa vecka och fråga om alla problem vi hittade, det tycker jag är bra för den förra läraren gjorde ju aldrig det.

Efter datorkunskapen hade jag då ensembleprov, jag måste säga att det var tur att killen som spelar piano inte var där i måndags eftersom jag inte hade kommit på vad han skulle spela. Tonerna som basen skulle spela spelade jag i alla fall upp på pianot plus att jag visade sångarna hur de skulle sjunga. Gitarristerna spelade ungefär som bassisten och det lät enligt mig ganska bra, trummisen spelade en rytm som passade:) Gruppen var ovanligt tyst när jag lärde ut vilket jag uppskattade eftersom jag inte har en särskilt stark röst, en gång var jag tvungen att skrika att de skulle vara tysta och då hördes det knappt. Jag fick gruppen att spela igenom låten två gånger och andra gången lät det väl i alla fall ganska bra. Läraren verkade ge mig godkänt för han sa inget annat utan bara att jag hade lyckats få alla att göra det de skulle. Däremot måste jag bli bättre på att ta plats och det vet jag ju redan, åh vad sånt är svårt när man inte tycker om att höras. Under resten av lektionen fortsatte vi att spela Owner of a lonely heart, samma låt som jag försökte lära ut lite av. Sen bestämde vi fyra låtar som vi ska spela upp på ensemblekonserten innan jullovet, jag blir nog tvungen att sjunga Owner of a lonely heart men jag ska inte klaga, det kunde ha varit värre:)

När skoldagen var slut skulle jag träna vägen till träningen. Nu känner jag mig ganska säker på vägen till tvärbanan och skulle kanske kunna gå den utan att någon går bredvid snart, det är bara på ett eller två ställen som jag känner mig lite osäker. När jag hade gått av bussen och gick igenom tunnelbaneuppgången kom en kvinna springande och trampade av min käpp, det kändes inte roligt för jag hade ingen reserv med mig. Som tur var fanns en ganska lång bit kvar av käppen och det var tillräckligt för att jag skulle kunna gå resten av vägen själv även om jag tappade bort mig på några ställen. Tur att kvinnan sprang sönder käppen istället för att springa in i mig i alla fall även om det var tråkigt att just den käppen gick sönder, jag hade haft den i över två år och lärt mig att tycka om den. Handtaget var slitet på ett speciellt sätt som gjorde att jag kände igen den och allting, nu har jag en ny och vi får se hur länge jag hinner ha den innan även den går sönder.

Träningen gick sådär, jag fortsatte att träna på att skjuta forhand-slag och det går ibland och ibland inte. Tyvärr har personen som håller i träningen som brukar vara på tisdagar och torsdagar varit sjuk ganska länge nu och därför har jag inte tränat där på ett tag. Hoppas att han är frisk tills nästa vecka i alla fall för den helgen är ju tävlingen i Växjö!

Igår hade jag lite sovmorgon och det var skönt. Vokalensemblen var ungefär som förra veckan och vi fick veta att vi ska sjunga både Midnatt råder som egentligen heter något annat och Let it snow på julavslutningen. Stämmorna börjar sitta redan och jag börjar känna mig säker på texterna vilket känns bra:)

På spanskan fortsatte vi jobba med ett kapitel som handlar om någon tjej, ganska tråkigt. Sen tränade vi på att säga meningar i perfekt, jag märker att jag glömmer ord hela tiden och det beror säkert på att jag varken hör eller pratar spanska med någon. Tills på fredag ska jag lära mig en massa glosor och vi får se hur det går. Matten flöt på och för första gånen på länge kände jag att jag faktiskt förstod vad vi jobbar med, i och för sig förstår jag bara g-uppfiterna och kanske någon vg-uppgift men det är ju bättre än ingenting även om jag är dålig.

Igårkväll pluggade jag plus att jag pratade med folk på skype, jawscirkeln är ju varje tisdag. Vi gick igenom lite om hur man använder Spotify och jag lärde mig lite nya saker, nice:) Snart kommer det tydligen ut ett liknande program för film och det tror jag är bra med tanke på att det är många som laddar ner filmer, om man hade ett program som var lika lätt att använda som Spotify skulle nog många sluta göra det.

Matten idag var inte lika rolig, hela den här dagen har faktiskt känts jobbig på grund av att jag sov dåligt inatt. Det är precis som det har varit tidigare, att jag kan somna ganska bra men sedan vaknar någon gång vid fyra eller fem och inte kan somna om igen. Så var det natten till tisdag också men den dagen hade jag inte hunnit börja känna mig särskilt trött än. Vi fick tyvärr inte tillbaka provet på naturkunskapen men jag vet att jag antingen fick g eller g+. På engelskan började jag äntligen skriva på analysen, nu tror jag att jag har bestämt mig för att skriva mer om hur de två ledarna i boken förändras under den tid de är på ön, vad de gör och hur de är mot varandra och resten av gruppen. Ni som inte har läst Lord of the flies förstod nog inte det där men ändå.
 Eftersom svenskan var inställd idag ställde våra kontaktlärare in kontaktlärartiden så jag slutade tidigare än vanligt:) Sen jag kom hem har jag mest pluggat, sjungit på körlåten plus lite andra låtar och pratat med Ida på skype. Nu ska jag försöka hitta någon mer trevlig att prata med.
/Vispen


Kommentarer
Postat av: sarah

hej!

det var ju jätte länge sedan!!

vi måste ses nån gång!

:)

2009-11-19 @ 10:48:02

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0