Dagarna går

Hej!

Ja, dagarna går vare sig vi vill det eller inte. Nu när det bara är en vanlig tråkig skolvecka känns det som att varje dag går hur långsamt som helst. Fastän jag inte ser att det blir mörkt ute tidigare på dagarna känner jag att mycket börjar kännas jobigare och tråkigare att göra. Dels beror det nog på att det märks så tydligt på omgivningen och dels för att man blir tröttare utan solen och värmen, så är det nog för de flesta. Dagar när det regnar känner man ju sig ofta hur seg som helst.

Igår var det måndag och på kultur och idéhistorian pratade vi om upplysningstiden. Jag hade bara vg- på provet vilket jag inte blev nöjd med. Men felet är att jag är dålig på att förklara saker och skriva långt om dem men jag hade ju nästan ingen tid på mig att skriva provet plus att jag verkligen är dåligt på sånt. Det känns på något sätt lättare när man har längre tid på sig och när man gör en skrivuppgift. Men när det däremot är prov brukar ju lärarna bara kräva rätt svar på frågor, kanske en längre förklaring på vissa frågor men det brukar ju alltid stå i så fall. Det var bara på mvg-frågan som det stod att man skulle beskriva och där skrev jag väldigt lite men på resten av frågorna tycker jag att jag skrev svar men tydligen var det inte tillräckligt bra. Vg måste jag i alla fall kunna få i ämnet för förra året låg jag ju på vg+.

På svenskan började vi jobba med det svenska språket, det har något finare ord egentligen som jag har glömt. Vi såg en film som gick på SVT tidigare där de pratade en del om vilka nya svenska ord som har kommit plus lite annat. Sen fick vi rätta olika meningar och byta ut ord som inte passade, det var ganska svårt.

Musikteorin gick dåligt, nu har jag i alla fall äntligen fått böckerna på punktskrift, bara nästan två och en halv månad försent. Problemet jag har nu är att jag inte har gått igenom alla tecken som står där och att jag kommer behöva hjälp med det, vi får se hur det löser sig. I boken beskrivs inte alla tecken men jag kan ju ändå lära mig hur själva teorin fungerar. Jag verkar vara en av de första synskadade eleverna som faktiskt lär mig noter. Jag känner en eller två till som kan det litegrann men förutom det lär sig de flesta saker på gehör. Det gör ju jag också eftersom jag inte hinner läsa noter i samma takt som seende så det känns ju onödigt att jag ska kunna en massa sånt egentligen. Igår hade jag hur som helst svårt att förstå vad jag läste så det var störande. Nästa vecka har jag ingen lektion så därför ska jag ha hunnit jobba långt i boken tills om två veckor.

Ensemblen var tråkig för jag kände inte att jag kunde hänga med. Alla har i uppgift att lära ut en låt till gruppen. Än så länge har jag inte fått noter på någon låt som jag kan lära ut men de skulle tydligen fixa det. När de andra lärde ut låtar hade jag såklart ingen text på någon av dem så jag satt där och sjöng med så mycket jag kunde och det gick ju inte sådär jättebra. En låt hade hur mycket text som helst men den andra låten kändes i alla fall lite lättare. På ett sätt känns det skönt att jag tog ledigt förra veckan för ifall jag hade varit på ensemblen då hade jag ändå inte känt att jag kunde göra någon nytta där när man ändå bara jobbar med varje låt i ungefär en halvtimme och jag inte kan lära mig en text på den korta tiden.

Innan träningen tränade jag vägen till tvärbanan, åkte buss och tränade vägen till huset där träningen är. Det gick väl sådär men jag känner att jag gör framsteg:) Själva träningen gick väl helt okej, jag försöker träna på att skjuta backhand eller vad det heter och det går långsamt. Alla andra spelade i alla fall bra igår, bättre än vanligt tycker jag. Adam ringde igårkväll och vi pratade ganska länge, nu när vi pratar ganska sällan har vi mycket att prata om när vi väl hörs och det känns bra:) Hoppas vi hinner ses snart, vi pratar om det ganska ofta men sen blir det aldrig av.

Estetisk orientering var inställd idag och jag störde mig eftersom jag så gärna ville göra min redovisning. Nu måste jag vänta två veckor till eftersom vi nästa vecka ska gå och se någon typ av föreställning tror jag. Tyvärr ligger den nästa torsdag vilket innebär att jag kommer missa kör som är min favorilektion varje vecka. Varför ska jag missa just kör som är roligast? Det är verkligen så typiskt och det är alltid så, det känns som att jag har missat många körlektioner nu. Vokalensemblen var helt okej, vi började sjunga jullåtar idag. En av låtarna var Midnatt råder men den var omgjord och gick i femtakt, den andra hette någonting med snow och var ganska bra.

Spanskläraren var i skolan idag och vi började jobba i boken. Jag märkte att min bok inte har samma sidor som resten i klassens böcker och det var inte roligt. Det kommer ta lång tid för mig att hitta rätt kapitel och sidor varenda gång, läraren sa dessutom att vi skulle jobba på många olika sidor idag så det tog lång tid för mig, kanske ska be min assistent att fixa allt sånt åt mig innan lektionerna, det är ju hans jobb. Matten var otroligt jobbig, nu förstår jag knappt någonting i kapitlet trots att jag har jobbat många timmar hemma med det. Efter att läraren hade förklarat lite om hur man ska räkna förstod jag lite bättre men det finns fortfarande saker som jag inte förstår hur man räknar ut, när jag gjorde som läraren sa fick jag ändå fel svar på en del uppgifter, störande! Nu måste jag fortsätta plugga naturkunskap, har prov imorgon och vill att det ska gå bra! Jag hoppade faktiskt över ungdomsgården på grund av att jag behövde plugga så det var ju lite bra av mig.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Det var forhand vi testade i måndags om det var slagen från höger du tänkte på?

2009-11-11 @ 15:24:04
URL: http://bomletoken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0