Har röstat för första gången

Hej!

Rubriker är nästan alltid svårt att komma på så idag fick den bli att jag har röstat. Det är ändå en ganska stor händelse för mig eftersom jag aldrig hade röstat tidigare. En del fördelar finns det i alla fall med att vara myndig och en av dem är att jag får rösta. Jag kommer inte ha någon möjlighet att rösta på söndag och därför åkte Lovisa och Björn med mig och förtidsröstade idag. De hjälpte mig att hämta blanketter och lägga de i tre kuvert, ett för riksdagsvalet, ett för det kommunala och ett för landstinget. Socialdemokraterna fick min röst efter att jag hade tvekat en stund mellan att rösta på de eller miljöpartiet. Det gick i alla fall bra och en man tog emot mina kuvert efter att ha tittat på min legetimation:) När jag hade röstat åt vi middag tillsammans och åkte därefter och köpte en luftmadrass till mig. I helgen ska jag ju nämligen träna och för att kunna sova där vi ska vara behövde jag någonting att sova på.

Dagarna har rullat på som vanligt annars. I tisdags jobbade vi med att sätta en text till en melodi, jag ska skriva färdigt den tills nästa vecka. Som tur är behöver den bara vara åtta takter vilket jag tycker är skönt, att skriva låtar tycker jag är jättesvårt. När jag kom till skolan hade jag förresten möte som jag hade glömt bort innan. Vi tog i alla fall inte upp särskilt mycket utan ska träffas igen i mars då vi ska skriva till Huddinge kommun och lite annat. Efter lunchen hade jag samhällskunskap och psykologi. Lektionerna var intressanta, särskilt psykologin. Där jobbade vi med Freud igen och lärde oss mer om att tyda drömmar.

På kvällen hade jag träning då jag i alla fall spelade bättre än förra veckan, grattis. Sedan åkte jag förbi ungdomsgården där jag träffade en kvinna från RFSU som pratade lite om sex. Alla fick kondomer av henne också och det kan ju alltid vara bra att ha:) Det finns ju många olika sorter och till och med vissa kondomer som smakar olika saker. Vi åt kladdkaka på gården också som ungdomsledarna hade bakat, den var god. Jag pratade såklart med en massa trevliga människor också och jag tycker som vanligt att det var en rolig och lyckad kväll. Tyvärr fick jag jätteont i huvudet och kunde knappt sova på natten vilket inte var lika roligt menmen.

Igår hade jag äntligen sånglektion! Tyvärr var min lärare tio minuter sen vilket jag tycker var tråkigt, lektionen är ju bara fyrtio minuter. Men jag ska få femtio minuters lektion ett tag framöver eftersom jag har missat en del. Det känns i alla fall skönt att jag inte har några rester sen tidigare utan att jag kan träna mycket på de två låtar jag har fått hittills. Det är en bossalåt som heter Black orpheus och en soullåt av Aretha Franklin som heter någonting med Chain, den verkar vara väldigt svår att sjunga. Läraren jag har verkar vara ganska bra, jag fick många tips på vad jag kan tänka på och saker som jag behöver träna på. Det känns svårt att kunna göra allt på en vecka men jag ska såklart göra mitt bästa.

Efter sånglektionen hade jag kontaktlärartid då jag faktiskt blev lite besviken på vissa personer i min klass. Förra veckan ställde Julia och jag upp på att vara med i elevrådet eftersom ingen annan verkade vilja det. Igår behövdes representanter till studentkommitén och det tog väldigt lång tid innan det till slut var en kille som erbjöd sig. Helst behövs en representant till men som det ser ut nu har vi alltså bara en från klassen. Jag känner i alla fall att det är ganska dåligt att folk inte engagerar sig lite när jag vet hur mycket alla pratar om studenten och om hur skönt det ska bli. Att vara med i studentkommitén måste ju vara roligare än elevrådet och jag förstår verkligen inte varför det inte var fler som erbjöd sig. Man missar nämligen inga lektioner utan det är bara ungefär ett möte i månaden som man behöver gå på och som alltid kommer ligga på samma tid som öppen scen. Vad är problemet egentligen? Dessutom hörde jag idag att det var vissa som hade klagat på stället där vi skulle ha haft vår studentskiva. De som klagade hade inte hjälpt till att fixa någonting eller sagt vad de tyckte tidigare, några hade lagt ner tid på att fixa ett ställe där vi kunde vara och jag tycker faktiskt inte att man ska klaga om man inte har hjälpt till själv. Förra veckan tog vi dessutom upp det och personerna som erbjöd sig att hjälpa till frågade då om klassen lät de försöka fixa något som de tyckte verkade vara bra och om klassen gick med på att de bestämde sådana saker. Självklart gick vi igenom och bestämde vissa saker tillsammans då som vi tycker är viktiga. Aja, jag orkar faktiskt inte riktigt bry mig men jag kommer inte heller klaga på stället de väljer. Hur som helst är det ju tur att det i alla fall finns några som orkar engagera sig för om ingen skulle orka göra det skulle det ju inte hända någonting. Därför är jag glad över att det ändå finns folk i klassen och parallellklasen som ställer upp och hjälper till:)

Tyvärr mådde jag väldigt dåligt igår eftermiddag och åkte hem. Det var verkligen inte roligt för jag ville inte missa ensemblen eftersom jag inte har redovisat läxan än. Men jag hade verkligen jätteont i magen och huvudet, när någon pratade gjorde det ännu ondare och då ville jag inte behöva lyssna på hög musik och kände inte att jag orkade sjunga och hålla på. Men det är så orättvist ibland, jag får verkligen jätteont i magen varje gång jag får mens. Tidigare åt jag piller som jag fick recept till på ungdomsmottagningen, de är slut nu så nu har jag börjat få lika ont som jag fick för några år sen. Men jag måste verkligen boka in en tid och hämta ut ett nytt recept för jag orkar inte må såhär en gång i månaden. Det gör ju att jag missar jättemycket viktiga saker och det har jag inte tid med! Idag har jag dock mått lite bättre som tur är:) Skoldagen gick fort vilket var otroligt skönt och efter skolan har jag mest tagit det lugnt. I helgen ska jag träna tillsammans med en massa trevliga människor vilket jag ser fram emot! Nu ska jag snart packa inför det och sedan gå och lägga mig men hoppas att ni får en bra helg.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Bra tankar om det där med "har man inte engagerat sig så får man vara nöjd". Håller med till 100%!

2010-09-16 @ 22:02:31

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0