Ser fram emot bättre tider

Hej!

Hoppas att ni mår bra! De senaste dagarna har verkligen känts sega. På radion pratar de mest om politik och Sverigedemokraterna, i och för sig är det ju inte särskilt konstigt men jag känner mig ganska trött på politik för tillfället. Nu sitter jag i alla fall och tittar på slutaudition av idol. Idag blev jag lite besviken på att vissa inte sjöng särskilt bra i sina trios och kvartetter men det momentet är det ju ganska många som har svårt för. Att bara ha en natt på sig att träna in en låt är ju inte det lättaste och det blir ju inte heller lättare av att man kanske känner sig trött efter den första dagen av slutaudition. Dessutom är det säkert många som känner sig väldigt nervösa. Men jag tycker ändå att alla är väldigt duktiga, de som gick vidare från igår har ju verkligen något särskilt. Om jag inte är förkyld och om det inte är någon showdowntävling helgen när man får söka till idol nästa år ska jag söka:) Det är ju en sak som man kommer minnas hela livet, att träffa juryn skulle vara jätteroligt och att få en ärlig bedömning av dem:) Sen skulle jag kanske få prata med lite roliga människor medan jag stod i kö och det skulle vara kul. Ifall juryn skrattade åt mig eller sa att jag inte kunde sjunga hade jag nog inte brytt mig särskilt mycket, självklart hade det känts tråkigt men jag vet redan att jag inte direkt kan sjunga, inte om man jämför med de som går till slutaudition i alla fall.

De senaste dagarna har som sagt känts ganska tråkiga. Jag har inte tränat showdown sen i lördags vilket har gjort att jag idag känner mig ganska desperat efter att få göra det. Mitt humör går verkligen upp och ner, ena stunden kan jag känna mig glad medan jag i nästa sekund kan känna mig arg eller ledsen. I eftermiddags när jag satt i skolan och störde mig på min skoldator, ja, jag har fått tillbaka den från syncentralen nu, kände jag bara att jag ville skrika åt någon. Det händer inte särskilt ofta att jag blir arg men när jag väl blir det tar det lång tid innan det går över. Än så länge har jag inte känt att jag har kunnat få ut min ilska på något sätt men det känns som att det är nära nu. När jag väl har varit arg vet jag att jag kommer börja gråta eller något, jag fungerar så eftersom jag inte gråter särskilt ofta heller. Känner ni inte igen er? Har inte ni också svårt att visa era känslor ibland? Hoppas bara att det inte behöver hända när jag är med andra, det skulle inte vara kul.

Första lektionen i måndags var kör då vi sjöng Man in the mirror som vi nästan är klara med nu. Efter lunchen hade jag och en del av de andra sångarna lektion med Petra. Jag bestämde mig för vilken låt jag skulle sjunga när jag satt i taxin på väg till skolan i måndags. Det enda jag kunde tänka på just då var en av mina vänner som jag vet mår ganska dåligt just nu. Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa honom på något sätt men vet att det inte går för ibland måste man fatta egna beslut som kan vara ganska avgörande för ens framtid. Hur som helst kände jag bara att jag önskade att min kära vän ska se att jag finns där och därför bestämde jag mig för att sjunga låten I'll stand by you. Chansen att min vän kommer på uppspelet som vi kommer ha om några veckor är inte särskilt stor, jag skulle nästan kunna säga att det inte kommer hända. Jag har hur som helst bestämt låt nu och när jag sjunger upp den kommer jag tänka på min vän som jag verkligen bryr mig om och som betyder otroligt mycket för mig:) I måndags sjöng jag låten för Petra och de andra och det gick väl helt okej. Vi bestämde att jag ska stå ganska stilla på uppspelet men att jag ska göra lite rörelser med armarna och att det är viktigt att jag tänker på hur jag står och lite annat. I efterhand kom jag på att jag kanske borde ha tagit en låt där jag var tvungen att röra mig mer men eftersom vi ändå sjunger sådana låtar i ensemblen tycker jag inte att det gör särskilt mycket att jag sjunger en lugn låt på nästa stora sånguppspel. Sen vill jag kunna förmedla en känsla med min sång och verkligen sjunga den med inlevelse, det tyckte Petra att jag gjorde i måndags så jag får väl försöka lita på henne.

Efter att både ha sjungit själv och hört några av de andra hade jag håltimme då jag var med Ida, hon går ju också på Kulturama nu:) Vi gick på öppen scen lite senare och lyssnade på en person som sjöng gospellåtar, han var både duktig på att spela piano och sjunga. Gospel är en musikstil som jag har börjat tycka om väldigt mycket på sista tiden.

När skoldagen var slut åkte jag hem till Nina som bor i en jättefin lägenhet lite utanför stan. Ronja och Maja kom också dit, vi lagade och åt en god middag och började planera stattsskattjakten som USs kommer ha i slutet av oktober. Det kan säkert bli riktigt kul och den här gången behöver jag inte gå runt på stan som jag har behövt göra när jag har åkt som deltagare. Eftersom jag har varit på stattsskattjakten några gånger nu och fått göra ungefär samma saker varje gång börjar jag bli lite trött på det. Däremot har jag ju inte varit med och planerat aktiviteter särskilt många gånger och därför känns det kul att få göra det:)

Igår var det skola igen och på estetisk verksamhet sjöng några upp den korta text som de hade skrivit till melodin vi fick förra veckan. Tills nästa vecka ska vi istället komma på en melodi till en text som vi fick igår och det kommer jag förmodligen tycka är lättare. Att skriva texter har jag aldrig varit bra på, när jag var yngre skrev jag i och för sig några låtar med två kompisar men de blev aldrig särskilt bra. Igår eftermiddag hade jag samhällskunskap då vi fortsatte jobba med en stencil som vi började med förra veckan och sen fick vi hjälpa till att tyda andras drömmar på psykologin. Jag brukar sällan komma ihåg mycket av mina drömmar men på sista tiden har jag drömt om en kille ganska många nätter i rad. De första nätterna var han hur snäll som helst och vi hade kul men efter några nätter när jag verkligen önskade att jag skulle sluta drömma om honom förändrades han och blev ganska konstig och dum. De andra tolkade det som att det nog är önsketänkande för mig eftersom jag verkligen tycker om den där killen men att jag efter ett tag inte ville tänka på honom längre. Nu har jag inte drömt om honom på ett tag så det var ju skönt att killen blev skum och försvann lite ur mina tankar:)

Idag hade jag sånglektion med Kitte igen och hon blir faktiskt bättre och bättre för varje vecka:) Jag fick jobba med Black orpheus idag också och jobbade ganska mycket med improvisation. Det kunde ha gått bättre men jag överlevde hela lektionen vilket ju var bra. Kontaktlärartiden rullade på ganska bra också och vi diskuterade vilket tema vi vill ha på studentskivan. Klassen röstade fram film och multikultitema. Om jag ska vara ärlig spelar temat ingen roll för mig, det roligaste kommer ändå att vara själva middagen och festen efteråt. Efter lunchen hade jag håltimme där jag störde mig på datorn och efter det var det ensemble. Idag redovisade Elina och Julia, de hade valt lätta låtar, Ingen vill veta var du köpt din tröja och Let it be. Nu är jag den enda som inte har redovisat så det ska jag göra nästa gång, jag är lite nervös men det ska säkert gå bra på något sätt. Nu ska jag plugga lite innan jag går och lägger mig. Vi har prov i samhällskunskap på fredag, proven är ju oförberedda men jag är nästan säker på att det är den här veckan.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Lycka till på provet på fredag och hoppas att din vän snart mår bättre

Kram!

2010-09-23 @ 08:38:59
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tycker det låter som en bra idé att söka till Idol!! Jag hejar på dig isf!

2010-09-23 @ 22:23:54
Postat av: Elsa

hoppsan, mitt namn försvann i kommentaren ovan...

2010-09-23 @ 22:24:35

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0