Luciafirande, rep och träning

Hej!

Idag är det onsdag och bara sex dagar kvar tills jag och alla andra trevliga människor i min skola, plus en massa andra människor, får jullov! Jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli. Nu är det bara att köra på de sista dagarna och göra sitt bästa. Jag känner verkligen att jag har kämpat på och försökt göra allt som lärarna gett oss innan lovet. Det känns som att de ger en extra mycket bara för att de vet att det snart är lov. I och för sig har vi inte direkt fått särskilt mycket läxor under julen vilket är skönt:)

I måndags blev det en tidig morgon eftersom det var Lucia och Artistmusikertreorna skulle vara med i Luciatåget. I år var kanske sista gången jag gick i ett luciatåg på väldigt länge men jag ska se till att börja i någon kör i framtiden för jag tycker verkligen om Lucia och jag hade verkligen saknat att vara med i ett luciatåg. I nian blev det ju ganska lyckat och det måste jag säga att det blev även i år. Vi sjöng de gamla vanliga luciasångerna, bland annat Nu tändas tusen juleljus, Så mörk är natten, Staffansvisan och såklart Sankta Lucia. Sen sjöng vokalensemblen Himlen i min famn och det är ju verkligen en sång som jag tycker om väldigt mycket. Några tjejer sjöng Jul jul, strålande jul och det märktes att de hade tränat mer än gruppen som sjöng Stilla natt. Jag sjöng i alla fall lite solo på Stilla natt och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra med tanke på hur nervös jag kände mig. Solot gick helt okej medan jag tappade bort mig lite i andra versen och sjöng altstämman lite fel men jag hoppas att det inte hördes, resten av tjejerna var hur som helst duktiga. Många applåderade efteråt vilket ju var snällt av dem. Mina körlärare sa dessutom att de tyckte att jag sjöng bra och jag får hoppas att de var ärliga. En av dem började tydligen gråta lite viilket ju var bra, jag tycker om att beröra med min sång för det är det enda som får mig att vilja sjunga för andra. Luciatåget var som sagt trevligt och jag tycker att det kändes skönt att det gick bättre för mig den här gången än på det senaste uppspelet.) Då gick det katastrofalt dåligt. På eftermiddagen fick alla ensembler spela upp en låt. Det var roligt att få höra ettorna och tvåorna för de har jag inte hört särskilt många gånger. Min ensemble spelade Master blaster och det gick ganska bra för oss.

I måndags kväll skrev jag färdigt min kära låt som vi hade i uppgift i estetisk verksamhet. När jag var färdig med den var det som om en stor sten lämnade mitt hjärta. Jag har haft drömmar om uppgiften och tänkt på den varenda dag. Det var inte förrän i söndags kväll som jag fick en idé om vad min låt skulle handla om. Som tur är är det bara läraren som behöver höra den vilket är bra för jag är långtifrån en bra låtskrivare. I måndags skrev jag i alla fall min första egna låt och det var ju trevligt att det faktiskt gick till slut:) Igår skulle jag ha spelat in låten men jag fick ta med mig en bandspelare hem istället eftersom läraren ville att jag skulle sjunga in låten när jag inte lät lika nervös och att jag skulle lära mig texten utantill. Det kan tydligen göra att jag kanske får vg och inte bara g som jag hade trott:)

Samhällskunskapen och psykologin var ungefär som vanligt igår. Det känns lite som att samhällskunskapsläraren kommer lägga in ett prov på fredag. Det hoppas jag verkligen inte eftersom en person kommer föreläsa i skolan samtidigt som lektionen på fredag och jag skulle vilja höra föreläsningen. Andreas Calrsson, som har varit jury i Idol i några år nu, kommer komma och prata. Han kommer ju inte direkt varje dag och jag tycker verkligen att det skulle vara intressant att gå på en föreläsning med honom. Det kanske till och med är värt att missa ett prov, jag kanske dessutom oroar mig helt i onödan. Nackdelen med oförberedda prov är verkligen at man aldrig kan veta när lärarna bestämmer att de ska vara. Fördelen är att man får ha med sig anteckningar men eftersom jag läser väldigt långsmat lönar det sig knappt för mig. För att jag ska hinna med krävs det nästan att jag lär mig allt utantill. På psykologilektionen fick vi veta att vi kommer få tillbaka våra skrivningar första lektionen i januari så jag och alla andra får gå och vara nervösa hela jullovet innan vi får veta hur det gick.

Igår tränade jag igen och nu dröjer det enda tills nästa tisdag innan jag får träna showdown igen. Men vet ni vad? I måndags fick jag reda på att jag kommer få åka till Finland i januari och tävla! Jag blev såklart väldigt glad när jag fick veta det och nu ska jag träna hårt inför tävlingen. Alla Europas bästa spelare kommer dit och därför är det ju viktigt att jag gör mitt bästa. Ett mål som jag har satt upp nästa år är att komma tvåa i en tävling. Det vore verkligen roligt att få spela final någon gång även om jag vet att jag skulle vara alldeles för nervös för att kunna vinna första gången jag är i final. Därför hoppas jag på att kunna komma tvåa nästa år och att jag kanske kan komma till final även på EM om två år. Det låter väl bra? Ett problem med att sätta upp mål är bara att jag sällan brukar lyckas med målen jag sätter upp. I och för sig hade jag som mål att komma till kvartsfinal på EM i år och då blev jag ju trea. I skolan har jag som mål att ha tio mvg när jag går ut och vi får se om jag lyckas med det. Tyvärr ser det ganska mörkt ut nu men man ska ju aldrig säga aldrig:) Finland ska hur som helst bli riktigt roligt! Igår kände jag mig extra taggad på träningen och spelade bättre än vad jag har gjort på länge! De andra höll på och terra mig väldigt mycket vilket gjorde att jag blev lite arg och slog ännu hårdare på bollen. Men jag spelar ofta bättre när jag är lite arg så det är bara bra att de som känner mig vet hur de ska göra för att få mig att bli irriterad.

Idag hade jag först sånglektion där läraren var väldigt hård men jag tror faktiskt att det ger resultat. Varenda gång jag går från sånglektionerna känner jag mig väldigt trött eftersom jag alltid behöver vara koncentrerad och orka leverera. Ändå är varje sånglektion bara fyrtio minuter men jag tycker att det är lagom för mycket längre tid än så skulle jag inte orka jobba. De som går gospellinjen på Kulturama hade en lunchkonsert idag som jag hann lyssna lite på. Alla var verkligen duktiga och min kära vän Ida sjöng hur bra som helst! Idag har jag även repat mycket med ensemblen och imorgon treorna terminsuppspel. Än så länge har jag varken börjat känna mig taggad eller nervös men jag kan lova er att det kommer lite senare ikväll innan jag ska sova. Nu ska jag ringa en kompis som ringde för en stund sen. Ni får ha det bra tills nästa gång jag orkar skriva här.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Du får säga till om vi retas för mycket.

Finland blir kul! :)

2010-12-20 @ 23:14:53
URL: http://bomletoken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0