Lördag, en rolig dag med Uss, mormor och kusiner:)

Hej!

Den här dagen har verkligen varit bra, det enda dåliga är att dagen snart är slut och att jag känner hur trött jag är. Mitt internet är inte snällt mot mig heller för det tar bort ovanligt många bokstäver när jag skriver. Imorse gick jag upp extra tidigt för att träna lite och det kändes bra efteråt, för ovanlighetens skull känns det i benen att jag har ansträngt mig. Till frukost åt jag bland annat kokt ägg och det var länge sen jag gjorde det, eller okej, det var på VM, jag längtar tillbaka dit!

Taxin kom i tid och det var tur eftersom det var bilkö överallt och broöppning på ett ställe. Jag blev ungefär tio minuter sen till Gröna lund men det fanns andra som också kom senare än halv ett då vi skulle samlas. När vi kom dit fick alla kuponger för inträde och mat och såklart ett åkband:) Efter det gick vi i olika grupper, jag gick med Maja, Ronja, Sara och Nina på förmiddagen. Vi började med att åka berg och dahlbanan som var ganska rolig men tyvärr får jag alltid lite ont i huvudet när jag åker den. Sen åkte vi katapulten som också var ganska rolig. Ronja åkte den för första gången idag och hon tyckte att den var läskig. Jag tycker att katapulten i alla fall är roligare än fritt fall eftersom man får åka upp och ner flera gånger istället för bara en gång, fritt fall åker i och för sig högre upp i luften än katapulten men fritt fall tar ju slut hur fort som helst. Slänggungorna var nästa sak vi åkte och det var ganska tråkigt, gungorna snurrade bara runt lite långsamt. Men man kände vinden när man åkte och det var lite skönt. Nästan alla ville åka en snabbare attraktion sen så det blev insane som är ny på Gröna lund i år. Många har sagt till mig att insane ser roligare ut än vad den är och jag skulle nog kunna hålla med om det. Jag ser ju inte hur den ser ut men eftersom många tycker att det ser ut som att den åker fort och verkar läskig kanske det är så. Jag tycker inte att den var speciellt läskig, Liseberg har attraktioner som går fortare och är roligare. Men insane är enligt mig en av Gröna lunds roligaste attraktioner. Vi fick sitta kvar två gånger när vi åkte insane och det var bra eftersom vi fick köa till den ganska länge. De som skötte attraktionerna sa att vi kunde gå in bakvägen och slippa alla köer om vi ville så vi gjorde det ganska många gånger. Sen var det ju bra att man fick sitta kvar också, Liseberg har också den regeln:) Vi hann åka Extreeme och popexpressen innan vi tog paus för att äta. Jag gillar åda attraktionerna, extremme är ganska skön att åka när man åker upp och ner och på sidan. Men man stannade bara upp och ner första gången vi åkte den, andra gången gjorde man aldrig det så det var ju skumt. Popexpressen är rolig för att man får höra musik när man åker och för att den på något sätt snurrar så att man blir glad, i alla fall jag=)

Det finns ju en del matställen på Grönan så vi köpte från lite olika ställen. Jag åt nachochips med ost, gräddfil och guacamole och det var väldigt gott:) Efter lunchen gick jag med ungefär samma personer som innan, Johan och Micke var med också. Jag tror att vi åkte kvasten först, ja, det gjorde vi. Där var det tur att vi fick gå in från utgången eftersom vi annars hade fått stå i kö i säkert en timme, kön brukar vara längst, eller i alla fall ta längst tid, till fritt fall, katapulten, extreeme, vilda musen och kvasten, säkert till insane nu också eftersom den är ny. Kvasten gick lite segt men den är skön att åka, jag får inte ont i huvudet av den och den åker på ett skönt sätt. Lustiga huset gick vi i sen, det roligaste där tycker jag är trapporna man ska gå upp för i början och flygande mattan man åker i slutet. Sen är tunneln man springer igenom och golvet som snurrar ganska roligt också. Jag gick i lustiga huset med Johan och han var rolig att gå med:) Efter lustiga huset kommer jag inte ihåg vad vi åkte men jag tror bara att vi åkte saker jag hade åkt tidigare under dagen. Klockan blev halv sju alldeles för snabbt och insane var den sista attraktionen jag åkte idag. Jag hade jättegärna velat stanna kvar på Grönan lite längre för jag vet att i alla fall några av mina kompisar skulle göra det. Dessutom var ju sommarkrysset idag men som tur var var ingen av mina favoritartister där. Jag hann i alla fall höra lite av när Alcazar repade. Eftersom jag skulle åka och fira Lia behövde jag åka från Grönan senast halv sju. Taxin var tidig och chauffören lät jättearg när jag kom trots att jag kom runt tjugo över sex för hans skull, han måste ha haft en riktigt dålig dag. Oftast blir man ju bara glad ifall färdtjänsten kommer tidigare än när den är beställd men idag var det inte roligt eftersom jag inte hann säga hejdå till någon förutom Maja. Maja skulle säga hejdå till alla från mig, hoppas att hon kom ihåg att göra det:)

Alla hade precis kommit till restaurangen när jag kom. Mathilda var sjuk idag och det var synd och Elsa var jättehes men hon orkade i alla fall komma så det var ju bra. Alla åt räkchips till förrätt, det brukar vi göra varje gång vi äter på den restaurangen, det är en restaurang som serverar både thailändsk och kinesisk mat. Vi har ätit där ganska många gånger, varje gång Lia fyller år brukar vi göra det. Jag beställde tofu med ris och grönsaker sen och det var gott, jag tror att jag åt det förra eller förrförra året också. Tidigare har jag aldrig orkat äta upp all mat eftersom man får ganska mycket mat där men idag orkade jag göra det. Jag kände mig hungrigare än vanligt, nu när jag tränar märker jag att jag äter mer men det kanske är normalt. Till efterrätt åt jag friterad banan med glass men den var inte lika god som förra året. Det kändes lite som att de kanske hade friterat bananen för länge och som att friteringen var för tjock. Lia åt friterad ananas som jag testade, den var helt okej men banan är helt klart godare:) Restaurangen gör i alla fall väldigt god mat.

Som vanligt gick vi hem till Lia efter middagen och där drack de vuxna kaffe. Vi tittade på filmer med oss när vi var små, några av oss var i alla fall med på filmerna. Jag såg mig själv när jag var ungefär två år då jag undersökte en stol i säkert en halvtimme. Stolen var lite speciell eftersom det fanns snören på undersidan av den, jag förstår inte varför jag tyckte så mycket om snören när jag var liten. Sen förstår jag inte heller hur någon kunde förstå vad jag sa när jag pratade men Nina, Björn och Lia var nästan de enda som förstod mig när jag var liten. Jag höll på med en docka som man kunde plocka isär och sätta ihop ganska länge på filmen också och den kommer jag faktiskt ihåg. Lia hittade dockan idag och jag fick ta hem den. Det är nog en av de få leksaker jag kommer ihåg från när jag var riktigt liten och det är ju lite roligt. När jag kände på dockan idag vägde den mycket mindre än vad jag kommer ihåg plus att den var jättelätt att både ta isär och sätta ihop, när jag var liten tyckte jag att man behövde trycka ganska hårt för att sätta ihop delarna med varandra. Vi såg en film med Elsa också men där var ljudet tyvärr jättedåligt så man hörde knappt vad någon sa. Men man förstod mycket bättre vad Elsa sa när hon var liten. Det fanns en film från när Nina och Olle var små också men den hade inget ljud och det var tråkigt. Även om de beskrev vad de såg kunde jag inte direkt få någon bra bild i huvudet, det får jag aldrig. Jag drömmer inte ens i bilder utan bara i ljud. När det händer olika saker i drömmanra är det som att jag känner vad som händer med händerna eller som att jag hör saker som får mig att veta vad som händer. Nu är jag hemma och hade snart tänkt gå och lägga mig om det inte händer något roligt här vid datorn. Jag är i alla fall väldigt nöjd med dagen:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag har för mig att Boris gjorde ett reportage feån Grönan en gång för många år sedan och där han raporterade live från Extreeme =)

2009-09-04 @ 17:43:05
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej

2009-09-13 @ 14:22:11

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0