Torsdag, första skoldagen

Hej!

Igårkväll hände inte alls mycket, jag hade jätteont i magen och låg mest och störde mig på det. Eftersom det var en värk jag inte kände igen åkte vi in till ett sjukhus, det ligger ändå ganska nära där vi bor. Som tur var var det inte alls många inne på akuten när vi kom dit så det blev min tur nästan direkt. Någon doktor klämde lite på min mage och sen tog de blodprover och lite annat. Efter någon timme fick vi veta att de i alla fall inte såg att det var något allvarligt så det kändes bra. Men jag hade verkligen hur ont som helst och jag hade aldrig haft så ont tidigare. Nu har jag tagit några tabletter jag fick igår och de hjälper i alla fall lite.

Taxin kom tidigare än jag trodde imorse och taxichauffören ringde flera gånger på dörren. Det var lite jobbigt för jag trodde att taxin egentligen var beställd senare men jag fick veta att skolan ändå hade beställt den tidigare än vi hade bestämt från början. Jag kom till skolan ungefär tjugo minuter för tidigt och märkte att de hade spärrat av dörren där jag annars brukar gå in. De bygger om utanför ingången eller någon annanstans i närheten. Någon lärare var i alla fall snäll och hjälpte mig till receptionen där jag fick stå och vänta på Jonas en stund. När han kom gick vi runt och letade efter salen där vi skulle vara och det tog ganska lång tid innan vi hittade dit. Sen fick vi vänta till ungefär kvart över tio innan rektorn började prata. Han pratade inte så länge vilket var skönt. Lite senare gick vi till ett annat klassrum där Ola pratade med oss, vi fick en skolhandbok, schemat för de första skoldagarna och något annat papper. Vi kommer börja följa det riktiga schemat på onsdag och det känns lite skönt att ha fyra lite lugnare dagar nu. Däremot kanske de här dagarna kommer kännas lite sega för ibland händer det väldigt lite, de första dagarna förra året var väldigt sega. Men i år behöver vi i alla fall inte vara ute och titta på tråkiga tävlingar:)

Lunchrasten var nästan två timmar men jag överlevde. Efter det skulle alla ensemblar träna inför morgondagen då vi ska sjunga för alla ettor. Vi var i våra gamla ensemblar och eftersom både Ellen och Roshanak inte var där idag var det bara Hedda och jag de enda sångarna. Ingen hade noter på Easy och därför ska vi sjunga Peace of my heart och High way to hell. Hedda får sjunga båda låtarna eftersom hon passar bäst till dem. Jag känner mig osäker på texten plus att jag ändå tycker om att köra. Att synas är inte min grej, kör är mycket roligare. Sjunga solo kan i och för sig vara roligt när man sjunger för folk man inte känner men annars är det mest jobbigt. Om man sjunger för människor som kan sjunga och som är bra på musik är det hemskt! När min ensemble hade tränat färdigt fick vi vänta i en och en halv timme innan vi skulle fotograferas. Jag tittade lite på en annan ensemble för att få tiden att gå och de var duktiga:)

Fotograferingen gick ganska fort, som vanligt började vi med att ta ett klassfoto. Programmet som fotografen använde krånglade lite i början men efter en stund verkade det som att allt fungerade. Jag fick som vanligt sitta i rader längst fram, gissa varför. Efter fruppfotot fick en och en gå in i ett rum och ta ett foto till Kulturamakortet och jag får hoppas att bilden på mig åtminstone blev lite bra. I och för sig bryr jag mig inte så mycket om det eftersom jag ändå inte kan se den och eftersom jag bara kommer behöva kortet så länge jag går på Kulturama. Mitt andra kort är lite sönder och därför är det ju lika bra att jag byter ut det. Klockan var runt fem när taxin kom och hämtade mig och det var som vanligt lite bilköer. Att skolan har börjat igen känns väl skönt eftersom man nu kommer ha någonting att göra varje dag. Imorse kändes det tll och med lite roligt att börja men så fort jag kom innanför dörrarna i skolan kändes det tråkigt, undrar varför. Nu ska vi snart äta här så nu postar jag det här tråkiga inlägget.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Beställer skolan din taxi?

Vad ska man ha Kulturamakortet till?

2009-08-21 @ 23:25:31
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0