Helg och ny vecka

Hej!

Nu håller jag på att förbereda inför redovisningen i estetisk orientering jag ska göra imorgon. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har kommit långt med den så i värsta fall får jag sitta uppe en stor del av natten och skriva. Det positiva är i alla fall att det är bland det sista jag gör den här terminen. Jag tror faktiskt att alla krävande uppgifter är slut sen, konserten är ju kvar menmen. Imorgon är det två veckor kvar till skolavslutningen, förstår ni? Sen har jag sommarlov, mitt allra sista någonsin.

I lördags morse åkte jag in till en kyrka där jag mötte Rebecka. Vi möttes i kyrkan på grund av att vi skulle köpa en present till Ida där, Hon fick en cd-skiva med en gospekör av oss, samma kör som Rebecka är med i. Lite senare tog vi tåget till Uppsala. Resan tog ungefär fyrtio minuter men jag tycker att tiden gick långsamt och att det var ganska segt att sitta där och inte ha någonting att göra. När vi kom fram mötte vi upp Ida och gick och åt efter att ha lämnat våra väskor i hennes lägenhet. Vi åt på ett ställe som heter Norrlandsnationen, där hade de goda smörgåsar:) Efter det gick vi och köpte ett par skor till Ida, det tog ganska lång tid men jag överlevde. Sen tittade vi lite på marschen för tillgänglighet, den var tydligen på flera ställen i Sverige. Jag vet att några jag känner gick i Stockholm och jag hade också tänkt gå om jag inte hade åkt till Uppsala. I marschen skrek de hur som helst ganska högt och det var ganska roligt att se, sen hade de skyltar där det stod olika saker som de tycker ska bli bättre i samhället. Hmm, vad gjorde vi sen? Vi gick runt lite mer i Uppsala, jag tror faktiskt inte att jag hade varit där tidigare även om jag har åkt förbi några gånger.

När vi kom hem till Idas lägenhet igen tittade vi lite på reprisen av Så ska det låta. Sen fick Rebecka massage medan jag lyssnade på skivan som Ida fick av oss, den var ganska bra:) På kvällen åt vi tacos och gjorde lite annat trevligt:) Idas kompis var också med och åt med oss så det var roligt. Sen åkte vi tillbaka till Stockholm runt åttatiden och jag åkte till Björn på kvällen.

Igår hände det inget intressant förutom att vi var på restaurang och firade Björn. Maria och hennes barn var också med och vi var nio personer. Vi åt på samma restaurang som för några veckor sen, en kinesisk restaurang som ligger i Södertälje som jag tycker har ganska bra mat. Igår hade de mandarinklyftor också, alltså sådana där på burk, de gjorde mig lite extra glad:) Igår var jag även tvungen att plugga mycket och förberedde den sista redovisningen i kultur och idéhistoria. Jag bestämde mig för att prata om August Strindberg eftersom jag hittade ganska mycket information om honom. En sak som var väldigt störande var dock att datorn krånglade imorse vilket gjorde att jag inte kunde läsa mina anteckningar under redovisningen. Därför fick jag redovisa ändå och det gick tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Läraren sa att det jag sa var ganska ostrukturerat men det berodde ju på att jag inte kunde läsa det jag hade slitit med i flera timmar. Som tur var hade jag ju lärt mig en del i huvuduet också, det hade ju varit synd annars. När jag pratade med läraren efter lektionen sa hon i alla fall att jag får vg i kursen och det kändes oerhört skönt att höra. Nu är jag äntligen färdig och behöver aldrig mer läsa kultur och idéhistoria! Nästa år har jag historia men jag hoppas att det blir lättare, inte för att jag tror det men ändå. Mitt vg i den här kursen var dock ganska svagt, jag är och har alltid varit dålig på att analysera saker och det berodde på det. Men jag fick i alla fall det betyg jag har kämpat för sen jag började med kultur och idéhistoria.

Idag slutade jag tidigt vilket var skönt, jag hade bara en lektion men bestämde mig ändå för att stanna kvar i skolan och äta lunch. Just det, jag borde kanske äta någonting snart, det har jag inte hunnit med eller orkat tänka på sen jag kom hem. Ikväll har jag tränat showdown och det gick väl helt okej även om jag känner att jag spelade sämre än vanligt. Nej, nu ska jag fortsätta med den här redovisningen, läraren har tyvärr inte skickat det hon lovade att hon skulle spela in och göra färdigt till mig och därför är det lite svårt att förbereda allt men jag bestämmer att det här ska gå bra.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skönt för dig att du snart får sommarlov. =)

2010-06-01 @ 14:07:46
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

Hoppas du får et bra sommarlov

2010-06-02 @ 10:22:45
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0