En ny vecka har börjat

Hej!

Nu har vecka fyrtiosju börjat och på onsdag är det bara en månad kvar till julafton! Jag längtar verkligen tills det är jul men tills dess känns det som att det är hur mycket som helst att göra. Tiden går ju väldigt fort vilket både är positivt och negativt. På onsdag är det förresten bara två veckor tills jag är ett år äldre också och jag har som vanligt lite ångest över att fylla år, nitton är ju som tur är inte ett år som är jämnt eller så men ändå. Det är inte direkt jätteroligt att bli äldre men det kan man ju inte göra något åt.

I fredags var jag på sakomässan i Älvsjö. Där var jag även förra året men i år tittade jag extra mycket på skolor där man kan utbilda sig till socionom. Det är nämligen något som jag har funderat på mer och mer på sista tiden. Psykologutbildningen tittade jag lite på också men eftersom det är otroligt svårt att komma in där tror jag att jag ändå föredrar socionom. Dessutom har jag ingen lust att plugga hur länge som helst och att plugga till psykolog tar ungefär fem år medan det tar tre och ett halvt år att utbilda sig till socionom eller kanske till och med fyra år i den sega takt som jag pluggar. I fredags tittade jag på högskolor över hela Sverige. Om jag får välja hoppas jag på att få stanna i Stockholm men jag tror att jag skulle kunna tänka mig att flytta om det visade sig att jag kom in någon annanstans. Var jag hamnar någonstans får vi alltså se men det är ju faktiskt ganska lång tid kvar innan jag behöver tänka på sådant. Sakomässan var hur som helst trevlig och de jag pratade med gav mig bra information:)

Min helg har varit ganska lugn men det blev sena kvällar både i fredags och i lördags. Båda kvällarna var jag och träffade folk I handen. I fredags var vi och åt på China station, sjöng karaoke och spelade på spelautomaterna som finns där. Madde och jag sjöng både tillsammans och själva vilket var roligt:) I lördags var det karaokekväll för radio Haninge så jag åkte dit en stund. En sak som var rolig var att de som lyssnade verkade uppskatta min sång:) Eftersom det gick så frukntansvärt dåligt för mig i torsdags ville jag göra ett bättre framträdande och ett exempel på det var i helgen. Även om det verkligen inte är samma sak att sjunga på ett sådant ställe som att sjunga i skolan framför en massa duktiga människor kändes det ändå bättre för jag kände mig mycket mer avslappnad när jag sjöng för människor som jag inte känner särskilt bra och jag kunde dessutom känna att det var lite roligt att sjunga för andra och det är ju inte ofta det händer nuförtiden:)

Igår var jag med Rebecka. Vi skulle egentligen ha lyssnat på en spelning men valde istället att vara hemma hos henne och ta det lugnt. Vi tittade på Idol, Ensam mamma söker och åt goda bollar som Alex gjorde. Jag hade roligt som vanligt och skrattade mycket, det är något jag har gjort ganska mycket den här helgen:) I Idol var det ju Andreas Weise som tyvärr åkte ut i fredags. Nu är det två tjejer och två killar kvar och det är ju roligt. I början är det ju alltid flest tjejer som åker ut.

Sen var det skola idag igen och det var helt okej. På kören sjöng vi Staffansvisan, Sankta Lucia, så mörk är natten och delades in i mindre grupper. Som jag har skrivit tidigare ska jag ju vara med och sjunga Stilla natt och det ska bli roligt. Vi röstade förresten fram att Julia i min klass ska få vara Lucia vilket ju är kul och hon blev väldigt glad när hon fick reda på det. Jag röstade faktiskt inte på någon eftersom jag tycker sådant är ganska svårt och eftersom det inte spelade särskilt stor roll för mig vem som skulle bli vald. På ensemblen jobbade vi med Master blaster och nu börjar allt sitta ganska bra:) Det är ju faktiskt bara lite mer än tre veckor kvar tills terminskonserten. Jag kan ju inte direkt säga att det är något som jag ser fram emot men lite roligt blir det nog i alla fall:) Nu ska jag plugga en stund innan jag åker och tränar.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Jag har också funderat på socionom. Kan bli tufft att komma in där också, vet ganska många som har funderat på det...

Dock vet jag inte om jag skulle klara det, för det är ju så fruktansvärt högt tempo och med all träning vet jag inte om det skulle gå...



SV: Tack! Jag hoppas också, verkligen, att det blir bra! Det måste bli bra! :)



Nej, det var inget vidare, men som sagt, det känns redan bättre nu och jag kan i alla fall lyfta en tekopp och det är ett framsteg sedan igår :)

2010-11-23 @ 00:13:26
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Johan

SV: Usch, jag gillar inte alls cykel. Får bara mjölksyra och kommer inte upp i någon högre puls. Dock ska man ju köra dubbelt så långa intervaller på cykel som när man springer, men jag gillar det inte alls. Löpband är mycket bättre :)



Ja okej, då förstår jag! Typiskt att de låg samtidigt där... :/



Hoppas veckan annars är bra för dig! :)

2010-11-24 @ 15:55:05
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Johan

SV: Tack för dina komplimanger Vispen, det värmer. :)

Jag hoppas också jag mår bättre snart och att allt blir bra, men just nu känns det mästa mörkt och inget känns kul.



Jag har som sagt bara Jocke och A som riktigt nära, sedan har man ju folk man känner, men ingen man umgås med sådär och någon att krama här i närheten har jag difinitivt inte, tyvärr... :(



Ja, får hoppas julen blir bra. Just nu vill jag bara ha vår, värme och ljus, men det blir nog bra.



Kram

2010-11-29 @ 15:32:47
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0