Mest skola

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Just nu är mitt liv ganska segt och det händer inte särskilt mycket. Jag hade ändå tänkt uppdatera här så att ni som vill kan läsa vad jag har gjort sen i lördags då jag bloggade senast. I söndags tog jag det lugnt hela dagen och det var faktiskt ganska skönt. Jag pluggade en del och tränade på en låt. På torsdag har vi sånguppspel, jag hoppas att det inte blir allt för många som kommer och tittar men vi får se. I söndags var det ju fars dag också och jag gav Björn ett presentkort på Hötorgshallen:) Det är ju verkligen en grej som är typiskt mig att ge bort och Björn verkade uppskatta det:) Rebecka hjälpte mig att ge förslag på bra saker att köpa och jag visste inte ens om att man kunde köpa presentkort från Hötorget men det var ju väldigt roligt:) Jag tycker verkligen om att köpa saker till andra, i alal fall när jag märker att det uppskattas:) Däremot har jag ju ångest innan jag väl kommer på vad jag ska köpa och det beror på att många av mina presenter har varit väldigt misslyckade och dåliga. Men det är tur att jag har vänner som hjälper mig att komma på saker när jag inte har några bra idéer:)

Igår började dagen med körsång. tyvärr kom jag försent till skolan eftersom den kära färdtjänsten krånglade. De hade i alla fall bara hunnit sjunga upp och prata lite om konserten i lördags när jag kom. Vi började sjunga Luciasånger igår och det var verkligen roligt! Jag tycker jättemycket om Lucia och älskar verkligen stämningen,
lussebullar och sådant. Eftersom jag inte har varit med i något Luciatåg på tre år känner jag mig verkligen taggad i år och jag känner att det ska bli jätteroligt att få sjunga en massa bra Luciasånger för resten av skolan:) Igår gick vi igenom en Staffansvisa, det finns ju många olika varianter av ungefär samma sång, och sen sjöng vi igenom lite av Sankta Lucia. I år är första gången som jag sjunger Luciasånger med en massa fina stämmor. Eftersom jag inte gick i någon musikklass i högstadiet sjöng vi de flesta låtarna unisont då, vi hade i och för sig lite enklare stämmor på vissa låtar men i år kommer det bli ännu bättre:) Igår fick vi även reda på att tjejerna kommer delas in i två grupper och träna på varsin sång. Jag kommer förmodligen hamna i en grupp som ska träna in Stilla natt. Det känns roligt och jag tror det kommer bli fint. Däremot fick jag nästan en chock när körlärarna igår sa att de tycker att jag ska sjunga solo på en vers. Jag vet inte om jag vill göra det för det känns lite läskigt att skämma ut sig inför hela skolan. Det finns så otroligt duktiga människor på min skola, många lärare men framförallt elever som håller på med musik. Därför förstår jag verkligen inte varför de tycker att jag ska sjunga solo för jag är ju inte ens särskilt bra på att sjunga, i alla fall inte jämfört med de andra. De brukar ofta fråga oss alla vem som vill sjunga solo och då brukar det inte vara några problem att hitta folk som vill göra det. Men nu frågade de inte utan sa direkt att de tycker att jag ska göra det. Menmen, om jag inte sjunger solo vet jag att det absolut finns andra som vill göra det så vi får se. Det känns hur som helst bra att de i alla fall inte valde att jag skulle sjunga solo på en låt som jag inte alls tycker om. Stilla natt tycker jag är en väldigt fin låt även om jag tycker att den är lite svår att sjunga, framförallt tidigt på morgonen när vi kommer gå Luciatåget. Men som sagt, vi får se. Men tänk, det är Lucia snart och bara elva dagar efter det är det julafton! Tiden går fort trots att det är mycket att göra fram tills dess.

Ensemblen var helt okej igår och vi började sjunga låten Master blaster. Oj, vilken bra låt det är och Stewie Wonder är verkligen en artist som jag beundrar! Han sjunger ju verkligen med känsla och jag tycker verkligen att han kan beröra. Eftersom vi är tre sångare i min ensemble och låten har tre verser kommer vi förmodligen sjunga en vers var och det känns bra.

Idag hade jag först estetisk verksamhet där vi pratade om slutkompositionen som ska lämnas in ganska snart. Alla ska skriva en egen låt och jag förstår verkligen inte hur det ska gå till. Okej, jag förstår men det känns ganska omöjligt. Vi ska i alla fall utgå från en av de korta skisser vi har gjort under de tidigare veckorna och bygga vidare på den på något sätt. Jag har inte ens bestämt mig för om min låt ska vara på svenska eller engelska än men eftersom jag är bäst på svenska tror jag nästan att jag väljer att göra en låt med svensk text.

Efter lunchen var det samhällskunskap då vår kära lärare gav oss det andra oförberedda provet. Jag kan säga att jag inte alls var förberedd den här gången och idag gick det väldigt dåligt för mig. Eftersom jag har en annan lektion direkt efter samhällskunskapen hann jag inte skriva någonting på vg-frågan men jag får göra den muntligt med läraren imogon istället. vi får se om jag väljer att göra det men det är ju lika bra att jag försöker för det kan ju inte värre än att jag bara får godkänt den här gången. Ekonomi är verkligen ett moment som jag tycker har känts ganska svårt och ointressant även om det såklart är bra att kunna det vi har lärt oss. Det är ju bra att vi får ha anteckningar på proven men jag hinner knappt utnyttja det eftersom det tar lång tid för mig att läsa och att hitta en speciell sak i en lång text tar ju ännu längre tid. Menmen, idag skrev jag bara det jag kommer ihåg från tidigare lektioner och jag hoppas att det räcker till ett godkänt. På psykologin fick vi lära oss mer om kognitiv terapi och sånt, det var ganska intressant:)

Efter skolan åkte jag äntligen på träning igen! Eftersom taxin krånglade igårkväll kunde jag inte ta mig till träningen då och därför kändes det extra roligt att träna idag. Jag hann spela ganska mycket vilket var roligt och det gick helt okej. Sen träffade jag Madde och gav henne sin födelsedagspresent som Rebecka och jag köpte i lördags, en bok med gitarrackord eftersom jag vet att Madde tycker om att spela gitarr, några plektrum och lite godis. Godis visste jag att hon tyckte om och det är ju något som det dessutom inte gör särskilt mycket om man har för mycket utav. Boken med gitarrackord hade hon som tur var inte och hon verkade faktiskt bli glad över min present:) Nu är jag hemma igen och ska nog plugga lite innan jag går och lägger mig.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0