Vietnam dag tio

Hej!

Nu ligger jag här och har som vanligt svårt att kunna somna. Innan jag åkte till Vietnam sov jag hyfsat bra på nätterna, vi får se hur lång tid det tar för mig att vända tillbaka dygnet när jag väl är hemma igen. Något som är lite jobbigt är att myggen hittat hit. De fanns inte när vi kom medan de nu är ganska många, framförallt på nätterna och deras bett kliar som bara den. Men men, det är ju ett förhållandevis litet bekymmer.
Dagen började med frukost och efter det tog Kajsa och jag en rask promenad runt sjön. Med tanke på att jag sällan har möjlighet att promenera hemma, jag är tyvärr beroende av ledsagning för att klara det, passar jag på att gå så mycket som möjligt under tiden jag är här. Vi gick två varv runt sjön och bestämde att vi ska promenera samma sträcka även imorgon eftersom det ju både är kul och bra träning.
Resten av dagen har varit väldigt lugn. Jag åt färska vårrullar till lunch och efter det gick vi till en frisersalong. Kajsa fixade sitt hår för ett väldigt bra pris häromdagen och eftersom mitt hår är det jag är mest nöjd med hos mig själv tänkte jag att jag ju också kunde gå dit och få någon form av hårinpackning. Det visade sig dock att det skulle kosta jättemycket pengar ifall de skulle fixa mitt hår. Mitt hår är ju ganska långt, det slutar nedanför rumpan. Jag måste erkänna att jag fram tills igår, gick runt och trodde att det var många vietnameser som har lika långt eller längre hår än jag. Kajsa talade om att så inte är fallet och sen jag kom hit har jag faktiskt fått frågan om att sälja mitt hår. Okej, några tusen kronor hade inte suttit fel med tanke på att jag är arbetslös och så vidare. Men för mig är mitt hår mer värt än  alla pengar i världen, i alla fall mer värt än några tusenlappar. Det är en del av mig som jag skulle sakna något enormt om det försvann.

Trang hade sin sista dag här i Hanoi idag. Hon var ledsen över att behöva åka hem och eftersom jag ska åka härifrån inom en snar framtid kände jag mig också nedstämd. Sen har det så klart varit roligt att träffa Trang. Med tanke på att vi bor väldigt långtifrån varandra är det ju inte säkert att vi ses igen. Men Facebook finns och sen är det inte omöjligt att jag besöker Dhanang i framtiden. Kajsa och jag överraskade Trang med att köpa en klänning hon fastnat för men som hon inte hade råd att köpa själv. Trang studerar och i Vietnam måste man betala för studier och här finns varken studiebidrag eller studielån. Det var jätteroligt att se hur glad hon blev över klänningen även om det ju bara var en materiell sak. Presenter är bra när de verkligen uppskattas av personen som får dem.
Ikväll har vi ätit koreanskt igen och jag åt samma rätt som sist, bibimbap med extra mycket sjögräs:) Efter middagen råkade vi passera en scen där några vietnameser spelade och sjöng. De spelade på gamla traditionella instrument, ett av instrumenten liknade en fiol medan det andra var någon form av stränginstrument. Hur de lät har jag svårt att beskriva, därför har jag lagt upp en liten del av konserten på Audioboom, gå in där och lyssna om ni känner för det. Jag tycker hur som helst att musikerna var duktiga och att det var roligt att höra några vietnamesiska låtar. Vietnameserna sjunger ju på ett helt annat sätt än vad vi gör i Europa. Medan våra toner oftast är raka gör de diverse utsvävningar och glider mellan tonerna på ett särskilt sätt.
Kvällen har avslutats på ett café. Jag ville nämligen testa vietnamesiska bakverk. Det finns ju mycket jag tyvärr går miste om eftersom jag är blind. Därför försöker jag uppleva så mycket jag bara kan med hjälp av mina andra sinnen. Bakverk är dock inte vietnamesernas starka sida, i alla fall inte om ni frågar mig. Kajsa tog någon form av kaffekaka, jag en choklad och vaniljkaka plus att vi fick två småkakor på köpet. Jag fastnade inte för någon av dem och tyckte till och med att en av kakorna hade en så pass konstig smak att den inte kunde ätas upp. Nej, enligt mig är svenska bakverk mycket godare. Glassen här är inte heller lika god som i Sverige. Med tanke på att Vietnam är ett varmt land trodde jag att deras glass skulle vara väldigt god. Det var inget fel på den men den smakar väldigt annorlunda och det är inte ofta vi sett en vietnames gå förbi med varken  en kaka eller glass i handen. De föredrar nog frukt och deras juicer och smoothies är fantastiska!
Jag har tyvärr inget mer att berätta för tillfället. Ha det så bra och tack för att ni läser och kommenterar. Godnatt!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0