Tjejhelg imorgon

Hej!
 
Hoppas att allt är bra med er och att ni haft en okej vecka! Jag mår bättre nu än vad jag gjorde i början av veckan, vilket känns bra. Halsen har jag fortfarande ont i och huvudet värker ibland. Men sånt är livet:) Efter mycket tjatande, telefonsamtal med både trevliga och otrevliga människor, irritation och andra störningsmoment lyckades jag ta mig till akuten och träffa en läkare som skrev ut mediciner till mig. Att det sedan blev något fel som gjorde att e-recepten inte skickades till apoteket resulterade i att jag fick besöka akuten ännu en gång. Nu är allt som tur är fixat och jag hoppas att min kropp klarar av att trycka till och bli frisk med hjälp av medicinerna.
 
Okej, jag ska vara ärlig och säga att jag inte vet varför jag bloggar ikväll när jag ändå inte kommer på något roligt att berätta. Veckan har rullat på och jag har varit på kursen alla dagar förutom en då jag mådde som sämst. Jag är verkligen glad över att jag får träffa andra människor om dagarna för om jag inte gjorde det skulle jag nog varit utbränd för länge sen. Vi har jobbat en hel del med arbetsmarknad den här veckan. Jag har bland annat fyllt i några blanketter, diskuterat saker med resten av gruppen, varit på möte och försökt uppdatera och jobba med olika dokument, bland annat personligt brev och cv. Mitt cv är inte direkt något att hänga i julgranen och ingen annanstans heller för den delen. Nej, jag hoppas verkligen att jag får mer arbetserfarenhet snart för det skulle definitivt inte skada. Att få jobb när man inte jobbat innan och bara haft praktik i grundskolan är ju jättesvårt. Därför hoppas jag på att hitta någonstans där jag kan praktisera. Även det är ju svårt men det verkar i alla fall inte vara helt omöjligt.
 
Vad har jag gjort under min fritid då? Inte mycket alls faktiskt, på grund av att jag mått dåligt större delen av veckan har jag känt mig trött och orkeslös. Jag har i alla fall umgåtts en del med Dosse och Ponkidonk och det är alltid lika underhållande att träffa dem. Dosse och jag bakade för några dagar sen. Det jobbiga var bara att vi misslyckades med något så pass enkelt som chokladbollar. Jag tyckte i och för sig att de smakade helt okej men ingen annan höll med mig om det. Dagen därpå hade Dosse köpt sådan där fusksmet som man bara behöver blanda ut med vatten och röra om innan man ställer in den i ugnen. Jag hade aldrig testat att baka på det sättet tidigare och måste säga att jag tycker att muffinsen smakade gott för att vara fuskmuffins:) Gubbsingen stör sig en del på mig och jag på honom. Vissa saker känner jag dock att jag har svårt att göra någonting åt. Han hävdar till exempel att jag luktat gubbe, ja, som en gammal morfar, i flera dagar. Jag har gjort allt för att försöka ändra på det, vädrat i sovrummet, tänkt på vad jag äter och så klart allt det där vanliga som att borsta tänderna, byta kläder, duscha, ta parfym och deodorant. Men vad gör man när man fortfarande luktar gubbe efter det? Nej, jag kan inte komma på vad som skulle kunna framkalla gubblukten. Någon gubbe eller gumma vill jag inte vara eller lukta som, inte än. Ni får gärna komma med förslag på vad jag skulle kunna göra för gubbsingen får panik så fort jag närmar mig, vilket är väldigt frustrerande. Nu är jag dock i Stockholm eftersom jag ska på en tjejhelg imorgon. Vem vet, tjejerna kanske gör mig lite mer tjejig, alltså lär mig att uppskatta sådana saker som många klassar som tjejiga:) Någon "tjejig" tjej har jag aldrig varit och jag har ärligt talat svårt att förstå varför och hur vissa orkar hålla på som dem gör. Nej, jag lägger hellre min energi på andra saker som jag anser är viktigare. Men sådant där kan ju ändras med tiden. Jag tror hur som helst att jag postar det här nu för jag känner mig trött efter att ha rest i fyra timmar. Ha det bäst eller i alla fall så bra som möjligt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Leye-Shprintse

BS"D

Ens kroppdoft påverkas av ens hälsotillstånd. Du kan alltså ha fått en annolunda doft på grund av att du är sjuk, inget att oroa sig för alltså.

2013-01-12 @ 14:32:02
URL: http://facebook.com/leyeshprintse
Postat av: Marie

Kära, fina Vispen!

Jag blir så ledsen när jag läser vad du skriver. Du flyttar från Stockholm till Göteborg, och din pojkvän finner det meningsfullt att hitta sak efter sak som är fel. Vad gäller kroppsdoften, som verkar vara det senaste i raden av påstådda problem, så förstår jag om du blir både frustrerad och ledsen. Själv hade jag, förmodligen, blivit förbannad.

Eftersom du efterfrågar tips på vad du skulle kunna göra åt din påstådda "gubbdoft" så har jag tänkt lite. Kanske är det så att ni använder samma tvättmedel, och att det är det som luktar lite "gubbigt". Det kanske fungerar bra för Reza, då han är en "gubbsing" ;), men inte för dig, som är tjej. I så fall kan ni pröva att byta tvättmedel. Jag anar dock att detta skulle kunna väcka starkt motstånd, så ni skulle också kunna göra något så befängt som att tvätta era kläder var för sig, med olika tvättmedel. Det är bara en tanke.

Kram på dig!

2013-01-12 @ 15:15:43
URL: http://www.ismen.blogg.se
Postat av: emma

jag måste instämma med Marie här. Jag blir verkligen orolig när jag läser din blogg och sådant här dyker upp, gång efter gång. Jag tänker vara helt ärlig nu och säga att det här ser väldigt manipulativt ut. Jag är väldigt känslig när det gäller sånt och det vet jag om, men jag reagerar på hur du verkligen försöker ändra på dig på sätt efter sätt, men ingenting verkar vara nog. Jag säger inte att det är medvetet, för det kan inte jag veta något om, men det kanske är något att tänka på?

Hoppas du har det roligt i helgen!<3

2013-01-12 @ 15:27:00
URL: http://hopelosthead.blogg.se
Postat av: Reza

Ja, sjukdom kan spela roll och snart är den borta hoppas vi. Det här är ett udda övergående problem med andra ord så inget att hänga upp sig på.
Vi letar inte fel på varandra jämt, däremot har vi åsikter och synpunkter på varandra vilket är helt naturligt i ett levande och dynamiskt förhållande. Hon har massa synpunkter på mig också och det med rätta, men jag bloggar inte ofta och inte på det här sättet, varför jag inte skriver dem.
Det är snarare när par slutar tycka saker om varandra som jag skulle blli orolig...
Jag som person har massa synpunkter och åsikter om stort och smått och uppskattar att min partner också har det, vilket hon har. Annars hade det inte gått.


Det har inget med tvättmedlet att göra även om det var en intressant tanke. Vi har till viss del tvättat ihop saker i fyra månader, så det förklarar inte något som kommit senaste veckan och också går över. När man använder sköljmedel som vi gör, så är det oftast den som står för kläddoften.

2013-01-13 @ 01:45:34
Postat av: Marie

Ja, jag menade sköljmedel, så klart, haha! Jag vet att det är det som bestämmer doften på kläder. Vanilj är bra. :P

Självklart skall man ha synpunkter på varandra, men det låter inte särskilt bra när sådana här saker står att läsa. ... och anledningen till att jag lägger mig i är just den, det finns att läsa, och då reagerar jag.

2013-01-13 @ 13:48:35
URL: http://www.isen.blogg.se
Postat av: vispen

Hej!
Ja, klart att jag blev lite nojig och orolig eftersom jag luktat gubbe flera dagar och då tycker jag att det är natyrligt för mig att fråga om råd för det är klart att jag inte vill lukta morfar. Det är ju precis som att be om råd för vad som helst, om det kliat någonstans länge, fotsvamp eller ja, huvudvärk. Tack för tipsen hur som helst. Nu är jag hemma igen och gubbsingen har inte luktat på mig än men jag hoppas att gubbdoften har försvunnit för jag känner mig inte sjuk längre.
Kramar

2013-01-13 @ 23:14:19
URL: http://vispen91.blogg.se
Postat av: Jonas

Ibland måste man få störa sig på sin partner för det är bara sunt.
Ha det bra!
Kran

2013-01-14 @ 08:49:20
URL: http://www.jonte85.blogg.se
Postat av: Mariah

vispen man brukar inte lukta godis direkt när man är sjuk, menar man både svettas osv. det går över. sköt om dig och var som du är och du Reza sluta klaga på hennes utseende osv hon är fin som hon är... kram Vispen

2013-01-14 @ 11:36:35
Postat av: Sandy

Vispen: Sluta inte skriva om dina problem, vad än Marie säger. Det är bra att du gör det och får utlopp för dem. Om Ali tycker att du skriver för mycket, strunt i det. För det gör du inte. Det här är din blogg och dina tankar. Vi som läser vill gärna göra det och stötta dig även om vi inte kan göra så mycket konkret. Sen håller jag med Mariah.

Sköt om dig Vispen!

2013-01-15 @ 11:07:09
URL: http://lilzandy.blogg.se
Postat av: Sandy

Och jag glömde ju. Som svar till Ali: Jag har ganska höga krav på min pojkvän. Hade jag fått bestämma så hade han kunnat läsa mina tankar, typ. Men tyvärr får jag inte bestämma. Vi måste helt enkelt säga vad vi tycker, tänker och känner, precis som ni gör. Men vissa saker är det helt enkelt inte värt att säga till om eller klaga på, om man vet att det är övergående eller inte går att göra något åt. Som "gubblukt" när någon är sjuk, till exempel. När någon är sjuk bör man ta hand om vederbörande på tillbörligt sätt, inte tvärtom. Det får en att framstå som en gnutta osympatisk och det tror jag väl inte du vill?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; du valde Vispen för den hon är, försök inte ändra på henne nu. Det är ju ungefär lika befängt som att jag skulle beklaga mig för min pojkvän om att jag så gärna skulle vilja ha en kritvit Europé när han är kolsvart från Afrika. Det kan jag liksom inte ändra på. OM jag skulle vilja ha det kanske jag borde ha varit mer selektiv från början. Däremot säger jag inte att man inte ska få tycka och tänka, men någon gräns måste det väl ändå finnas?

Kramar till dig Ali.

2013-01-15 @ 11:32:02
Postat av: Marie

Sandy, jag har INTE sagt att hon skriver för mycket, och jag klagar INTE på henne! Vad är grejen här, egentligen? Get a grip!

För övrigt, bra skrivet, och jag håller med dig till fullo!

2013-01-15 @ 22:04:37
URL: http://www.ismen.blogg.se
Postat av: Sandy

ISM: Jag har inte sagt något om att du klagar på henne. Jag ville bara förtydliga att det är bra att hon skriver ner sina tankar och känslor så att hon kan få lite support. Att hon inte ska vara rädd att göra det. Du skrev nämligen: "Självklart skall man ha synpunkter på varandra, men det låter inte särskilt bra när sådana här saker står att läsa. ... och anledningen till att jag lägger
mig i är just den, det finns att läsa, och då reagerar jag." Klart du inte skulle kunna reagera annars eftersom du inte har kontakt med Vispen utöver hennes blogg.

Hugs

2013-01-16 @ 09:03:41
Postat av: Marie

Ja, det låter inte alls bra när sådant här står att läsa, men inte för att det inte skall skrivas om, utan för att det finns något helt galet i den brist på respekt jag tycker mig se.

2013-01-16 @ 17:13:33
URL: http://www.ismen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0