Kampanjhelg med Unga synskadade

Hej!
 
Hoppas att allt är bra med er och att er helg börjat på ett bra sätt! Just idag känner jag att jag mår lite bättre än vad jag har gjort på länge. Till viss del beror det säkert på att det är helg men jag tror framförallt att det beror på att jag befinner mig på Almåsa tillsammans med en massa fina us-are. Här har jag varit ett antal gånger i mitt liv och jag trivs verkligen jättebra. Maten är alltid lika god, personalen är trevliga, alla rum är fina och mysiga att vara i och sängarna är sköna:) Inatt kunde jag sova hela sex timmar i streck, vilket är ovanligt lång tid för mig. Att jag är här nu beror på att US har kampanjhelg och idag händer lite allt möjligt. Vi har haft besök av två personer från greenpeace under förmiddagen. De pratade bland annat om aktioner och med tanke på att jag inte visste särskilt mycket om det lärde jag mig en hel del. Vi fick dessutom jobba mycket i grupp och det gjorde att man höll sig vaken. Nu har vi precis ätit lunch och ska snart lyssna på en föreläsning som jag tror kommer att handla om olika medier, hur man skriver och sådant. Ikväll kommer vi att ha tid att umgås och även det är ju guld värt. Jag berättar mer om helgen i mitt nästa blogginlägg.
 
Dagarna innan jag åkte hit var ganska lugna. Kursen har rullat på som vanligt och i torsdags hade Lisa sin sista dag där. Vi fikade och fick höra en jättefin text som Lisa hade skrivit där hon berättade lite kort om hur hon upplevt kursen och varför hon kommer att sakna alla kursdeltagare. Åh, jag blev väldigt berörd, det var fint! I onsdags kväll var jag och fikade med US Göteborg, vilket var lika trevligt som vanligt. Igår morse blev jag tvungen att gå upp klockan fem för att hinna med ett tåg som skulle gå klockan sex. Att gå upp var jobbigt och jag var på dåligt humör hela morgonen. Gubbsingen var pigg eftersom han kunnat sova mycket mer än jag under natten. Jag har nog aldrig träffat någon som har så pass lätt att somna som han. Det räcker med att han bestämmer sig för att sova och sen dröjer det mellan tio sekunder och två minuter innan han sover djupt. Tänk om jag också kunde göra det. Men nej, för mig brukar det ta mellan en och tre timmar... Vi är ju olika och det är tur. Det jag störde mig på var dock att den himla gubbsingen inte hade någon som helst förståelse för att jag var trött och att han höll på mot mig hela resan, kommenterade mitt humör, tryckte jättehårt på nerver på mina armer och händer och allt möjligt skumt. Sen skulle han som vanligt kommentera andra tjejer, att de lät glada, fräscha och annat. Ja mina vänner, blinda har ju svårt att döma folk efter utseendet men jag kan lova att många av oss skaffar oss en bild av människor genom att lyssna på deras röster och att vi därmed är minst lika ytliga. Att jag kan störa mig på gubbsingen ibland är ju ingen nyhet och igår undrar jag verkligen varför jag gick med på att åka iväg så pass tidigt. Om det inte var för honom hade jag kunnat åka på eftermiddagen istället. Men nu åkte jag för att han övertalat mig att göra honom sällskap och därför tycker jag att det var fel och onödigt av honom att hålla på. Jag menar, han vet ju om att jag inte är rolig på morgnarna för det påpekar han nästan varenda dag och jag tycker att resan enbart var jobbig. Gubbsingen sov den sista timmen och då fick jag äntligen lite lugn och ro.
 
Resten av dagen blev som tur var bättre. Jag åkte in till US kansli för att hjälpa till att packa post. Det tog en stund innan jag lärt mig hur jag skulle göra men när jag väl gjort det kändes det så småningom som att jag gjorde allt utan att behöva tänka efter. Jag packade i flera timmar, säkert flera hundra kuvert och tycker att det var skönt att känna att jag gjorde någon nytta. Sen var det trevligt att praata med folk på kansliet. Hmm, jag tror att det är det som hänt, i alla fall det som är värt att skriva om. Nu ska vi snart börja eftermiddagspasset. Ta hand om er!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas

Hej!
Har följt er helg på twitter och det verkar ha varit en bra tillställning. Själv har jag bl.a. varit på bio i helgen. Nu drar arbetsdagen igång.
/Jonas

2013-01-21 @ 08:24:44
URL: http://www.jonte85.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0