Novembers sista dag

Hej!
 
Hur mår ni? Nu har det redan gått en vecka sen jag bloggade. Jag tycker att det känns som att tiden gått fort trots att jag egentligen inte gjort särskilt mycket förutom att leva. Mitt humör har varit ganska skiftande, jag har haft svårt att sova på nätterna och drömt en del jobbiga saker. Men men, jag mår ändå helt okej och det känns skönt att äntligen ha någonstans att vara på vardagarna:)
 
Såhär i skrivande stund märker jag att jag har svårt att minnas vad som hänt den senaste veckan, vilket alltså visar två saker, att jag borde skriva oftare, nu har jag ju flyttat hemifrån och allt, och att jag börjar bli gammal. Ja, om åtta dagar fyller jag tjugoett år. Efter att jag fyllde tjugo bestämde jag mig för att inte få ångest över att jag blir äldre och jag förstår ärligt talat inte varför det finns människor som skäms över sin ålder. Nu brukar det i och för sig mest vara personer som är fyrtio år och uppåt som inte vill tala om hur gamla dem är. Jag respekterar så klart att alla inte vill göra det samtidigt som jag ställer mig frågan varför dessa människor inte är glada över att de levt så pass länge? De har ju hunnit skaffa sig livserfarenhet och upplevt en massa saker som man oftast inte gjort när man är i min ålder. Att man åldras kan man ju dessutom inte påverka, i alla fall inte än. Okej, det är klart att man kan göra mycket för att se yngre ut men kroppen och hjärnan är ändå ett visst antal år och alla kommer ju att dö så småningom vare sig vi vill det eller inte. Men men, nu lämnar jag det och går vidare:)
 
Förra helgen var lugn. I söndags hälsade jag på en kompis som låg på sjukhus. Sen gick jag på bio på kvällen. Jag tyckte tyvärr inte om filmen. Men men, smaken är som baken delad och mitt sällskap tyckte väldigt mycket om den. Jag har dock kommit fram till att jag inte vill gå på bio igen om man är ojämnt antal. Egentligen var det väl dumt att ens tacka ja till att gå på bio med två killar. Jag menar, killar och män också för den delen kan ju bete sig lite speciellt ibland. Nu menar jag absolut inte att tjejer och kvinnor är några änglar i jämförelse. Nej, vi kan ju så klart också vara på sätt som gör att killar och män definitivt tar avstånd. De jag gick med pratade bara med varandra under hela filmen och struntade i mig, vilket jag tycker var väldigt drygt. Vi fick i alla fall mycket hjälp av personalen på biografen och sådant är ju alltid ett stort plus. Men det lär dröja innan jag går på bio igen. Med tanke på att jag gått på tre filmer bara den senaste månaden, vilket definitivt är någon form av personligt rekord, får det räcka för ett tag.
 
Den här veckan har jag bland annat varit på kursen som jag går här i Göteborg. Det har tyvärr varit lite rörigt eftersom det är tänkt att kursen ska flytta till ett annat våningsplan och det lär hända mer nästa vecka. En rolig sak är i alla fall att flera stycken lyckades hitta en praktikplats i veckan och jag hoppas att det blir min tur snart. Nu har jag ju nästan varit arbetslös ett helt halvår och inte lyckats hitta något fastän jag tryckt till så gott jag kan. Det där löser sig säkert i slutändan men det är klart att det känns jobbigt att se hur tiden rinner iväg.
 
I onsdags bestämde jag mig för att åka på en showdownträning. Med tanke på att jag inte har spelat på ett bra tag och jag dessutom ska tävla i svenska cupen imorgon kände jag att jag ville och behövde spela lite. Jag tror i och för sig inte att det hjälpte särskilt mycket och någon toppform är jag inte i. Men jag ska så klart göra mitt bästa under tävlingen och försöka ge mina motståndare bra matcher:) Träningen gick hyfsat i onsdags. Jag mötte mest äldre herrar och de tryckte verkligen till bollen allt vad de hade. Även om precisionen inte alltid var den bästa gav de mig relativt bra motstånd. Jag blev lite extra imponerad av en man som var hela sjuttiosex år gammal och som faktiskt lyckades vinna några träningsmatcher och göra mål på mig när vi spelade:) Förlåt men nu måste jag verkligen springa. Jag bör hinna packa, duscha och umgås en stund med gubbsingen innan jag går och lägger mig. Imorgon bitti bär det av till Trollhättan. Jag lovar att berätta om helgen när jag är hemma igen. Hoppas att ni håller tummar, tår eller vad ni nu vill för mig. Ha hur som helst en fortsatt trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Irre

Hej Vispen. Kul att det rör sig för dig, att du kommit med på kursen efter sju mödor och åtta besvikelser. Nu är vi i första veckan i december. Kommer du upp till Stockholm något? Har du finderat på några önskningar. Jag undrar både för egen del och så undrar Bittan vad hon ska hitta på.
I dag var jag och o Mörzy i Gustavsberg och kollade på öppna keramikateljéer. Jag känner en tjej där som heter Eva Kai. Hon gör jättevackra kakelplattor och nu hade hon lampetter för värmeljus och plattor som kartottundelägg. Det var fullt med folk hela tiden hos henne, så jag hjälpte henne att sälja. Många köpte till julklappar men även till sig själv för de gillade hennes grejor. Här i Stockholmstrakten har det kommit ganska mycket snö, ännu så länge är det vitt och vackert och några minusgrader. Ha det bra kram Irre

2012-12-01 @ 22:20:51
Postat av: Jonas

Hej!
Kul att det börjar jusna för dig vispen. Mitt liv är ochså inne i en ljus period just nu. Lycka till med kursen!
Kram

2012-12-03 @ 10:49:40
URL: http://www.jonte85.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0