Några fina dagar med pojkvän, familj och vänner

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Jag måste säga att jag har mått ovanligt bra de senaste dagarna, i alla fall psykiskt. Nu har jag hunnit vila upp mig inför nästa vecka då jag kommer att ha mycket att göra, både i skolan och på fritiden. Men jag tycker ju om när det händer saker så det är nog bara bra. Jag har gjort en hel del de senaste dagarna. När jag hade ätit lunch i torsdags lyssnade jag på en lunchkonsert där några från vuxenutbildningen sjöng. Jag tycker att alla var väldigt duktiga:) Senare under eftermiddagen åkte jag för att träffa Reza och det kändes underbart att få trycka till honom! Vi hade en lugn kväll och det kändes skönt att inte behöva plugga någonting:)

I fredags fick vi som vanligt stressa för att hinna i tid till jobb och syncentral. Det var en del köer på väg till syncentralen men jag kom dit och hann både laga mat och efterrätt samt äta lite innan jag åkte hem. Den här gången lagade jag vegetarisk lassagne och jordgubbskräm. Lassagnen ville jag göra för att det är en av mina favoriträtter och krämen gjorde jag eftersom jag inte hade ätit det på flera år. Att göra lassagne tog ganska lång tid medan krämen gick fort och var ganska lätt att göra. Det var roligt att göra lassagne och faktiskt lättare än vad jag trodde att det skulle vara. Nu känner jag mig dessutom lite säkrare på att sätta in och ta ut saker ur ugnen och det känns bra med tanke på att jag lär använda ugn väldigt mycket i framtiden. Jag tycker fortfarande att det är lite svårt att steka mat men det lär jag ju bli bättre och säkrare på så småningom. Maten blev god i fredags och jag kände mig nöjd med både lassagnen och krämen:) Lassagnen kunde i och för sig ha varit starkare men det problemet var lätt att lösa genom att krydda min mat lite extra.

Min fredagkväll blev lugn, jag åt middag med Reza och efter det tittade jag på finalen av The voice Sverige medan Reza sov. Han var fortfarande sjuk och det var bra att han passade på att sova medan jag ändå hade något kul att göra. Jag uppskattade finalen och tycker att Ulf var en värdig vinnare:)

Några timmar senare blev det lördag. Reza och jag passade på att sova ut ordenligt och det tror jag verkligen att vi behövde. Vi drömde dock saker om varandra som varken var mysigt eller trevligt och jag blev oerhört lättad när jag vaknade och förstod att jag bara hade drömt. På förmiddagen tryckte vi till, lyssnade på radio, drack te, åt morotskaka och badade. Under eftermiddagen åkte vi in till stan för att äta på Jensens. Jag åt inte särskilt mycket eftersom jag ville vara hungrig till middagen. Men stämningen på Jensens var helt okej och det känns som att det har blivit en tradition att gå dit lite då och då. När vi hade ätit gick vi till Pressbyrån där Reza köpte fika. Jag ville inte ha något utan nöjde mig med att följa med och hålla min kära sällskap. Vi satte oss på Continental, vårt vanliga ställe, och pratade en stund innan Reza behövde gå till tåget. Det var segt att sitta där och se honom gå längre och längre bort men det fanns inget bättre att göra. Ungefär en halvtimme senare kom Lovisa, Maria och Björn och hämtade mig. Vi skulle nämligen fira att Maria fyllde år för några dagar sen och det gjorde vi genom att äta på en restaurang på Drottninggatan. Förutom Björn, Lovisa, Maria och jag var även Marias barn och min kära farmor Irre med igårkväll. Alla bestämde sig för att ta mat från buffén och jag tror att alla som var med igårkväll åt mer än vad vi brukar göra i vanliga fall. Det fanns bland annat sushi, thailändska rätter, frukt, chokladmousse, pannacotta och glass. Jag åt lite av varje men framförallt sushi. Sen testade jag några rätter som innehöll fisk och skaldjur. Vissa rätter var så pass starka att min näsa och mina ögon började rinna men det var skönt. Med tanke på att jag gråter relativt sällan är det nog hälsosamt att jag äter stark mat ibland så att jag får fälla några tårar lite då och då:) Efter middagen kändes det som att jag rullade fram men jag tycker att det var värt att känna så för maten var verkligen jättegod och att äta god mat är enligt mig bland det bästa som finns! Det kändes ganska tråkigt att komma hem igårkväll. Jag störde mig på att inte ha någon att prata med och för att underhålla mig själv på något sätt lyssnade jag på musik och sjöng igenom en massa låtar som jag inte hade hört på flera år. Sen hade jag turen att få prata en stund med min kära innan jag somnade:)

Idag har vi bytt till sommartid och jag tycker att det känns bra. Ju närmare sommaren vi kommer desto bättre:) För mig spelade det inte ens någon roll att vi förlorade en timme inatt. Jag började den här söndagen med att duscha och äta frukost. Efter det åkte Nina och jag hem till min kära mormor Lia. Det var trevligt att träffa henne igen och vi pratade, drack saft, åt polly och tittade på en lokal. Jag behöver nämligen hitta ett ställe där jag kan ha min studentmottagning. Både Nina och jag tycker att lokalen vi tittade på idag verkar bra. Den är dessutom billig i jämförelse med många andra lokaler i Stockholm och därför är jag ganska säker på att min studentmottagning kommer att vara i Bromma:) Efter att ha sett lokalen åkte jag till Medborgarplatsen där jag mötte upp min kära vän Emma. Vi hade inte träffats på evigheter och därför var det verkligden på tiden att vi sågs nu! Emmas mamma lämnade oss på Waynes coffee där vi satt och pratade bort några timmar. Med tanke på att Emma och jag pratar ganska sällan tycker jag att vårt samtal flöt på bra och jag hade helt enkelt en trevlig eftermiddagJ. Sen jag kom hem har jag ätit middag, sjungit, läst några mail, kollat facebook och sett Så ska det låtaJ. Nu lämnar jag bloggen för den här gången. Hoppas att alla får en bra start på den nya veckan som börjar imorgon:)

/Vispen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0