Nu är EM igång

Hej!
 
Nu har jag tid att skriva ett lite längre inlägg innan jag går och lägger mig. På tidigare tävlingar som jag har deltagit på har det alltid varit tjejerna som har spelat på morgnarna medan killarna har fått sovmorgon. Den här gången är det tvärtom, vilket innebär att Mariah, jag och alla andra tjejer som ska tävla, inte börjar spela förrän klockan två på eftermiddagen. Mariah, jag och Annelie, en kvinna som följer med som guide/ledsagare, har bestämt att vi äter frukost halv tio. Därför kan jag sitta uppe lite extra länge ikväll. Jag tittar på gårdagens avsnitt av Allsång på Skansen samtidigt som jag skriver det här och jag blir som vanligt glad av att höra Måns sjunga. Hoppas att han fortsätter som programledare nästa år! Med tanke på att jag eventuellt är upptagen tre tisdagar framöver och det bara är fyra tisdagar kvar när Allsången sänds hoppas jag att jag hittar någon att kolla med när jag väl kan. Det är nu på tisdag och om någon av mina kära vänner råkar se det här, inte har något att göra på tisdag kväll och dessutom vill träffa mig och se allsången, får ni jättegärna höra av er!
 
Idag har det varit en väldigt lugn dag och det har jag verkligen uppskattat med tanke på att jag har sovit dåligt de senaste nätterna. Att få möjlighet att landa lite innan själva tävlingen börjar har dessutom känts väldigt skönt. Frukosten var ungefär som den alltid brukar vara i Milano. Den har åtminsone sett likadan ut varje gång jag har varit här. Jag åt lite yoghurt, bigaroer och en macka med mjukost. Brödet var hårt och smakade sådär och yoghurten var väldigt söt men jag ska inte klaga då det ju finns människor som inte har mat för dagen:) Efter frukosten var det dags för klassificering, vilket innebar att vi skulle få träffa några läkare som skulle försäkra sig om att ingen av oss som ska tävla ser mer än tio procent. För oss svenskar gick det relativt bra. Ingen av oss ligger på gränsen till att se för mycket och alla blev godkända:) Jag tycker dock att det kändes lite jobbigt att försöka titta åt olika håll och att det gjorde ont när läkaren undersökte mina ögon. Men det känns skönt att ha det gjort och nu är jag godkänd tills vidare och behöver inte krångla med att få något liknande intyg av en ögonläkare och inte heller testas på kommande tävlingar:) Efter klassificeringen gick vi igenom några saker inför morgondagen innan lunchen. Under eftermiddagen låg jag och vilade en stund eftersom jag kände mig väldigt trött. Jag lyckades som tur var sova i någon timme innan vi skulle samlas för att en person skulle kolla igenom vår spelutrustning. Alla mina racketar blev gokdända, vilket känns skönt. Ifall ett eller två av dem skulle gå sönder under tävlingen skulle det inte göra något:) Middagen var ganska god. Här i Italien äter man alltid pasta först, efter det får man kött eller fisk och sist får man en frukt samt en liten efterrätt. Jag blev mätt på pastan, mozarellan, potatisen, salladen, ett plommon och en god fruktkaka:) Nu ikväll var det öppningsceremoni för EM. Jag måste erkänna att jag inte har känt mig särskilt taggad på att tävla innan och när vi pratade om vilken målsättning vi har kände jag mest att allt kändes väldigt jobbigt då jag vet att jag spelar sämre ju högre målsättning jag har. Efter öppningsceremonin känns det som tur är lite bättre. Jag blev taggad av att höra alla nationalsågner. Att höra folk sjunga med när deras sång spelades upp var väldigt roligt och skapade en fin stämning:) Nu är jag tillbaka på hotellet och jag har som tur är fått tag på min kära och chattat en stund med honom. Om några minuter är allsångsprogrammet slut och när jag har tittat färdigt på det väntar sängen på mig. Vi får verkligen hoppas att jag lyckas sova mer inatt och att nervositeten inte blir alltför stark. Hoppas hur som helst att ni håller tummarna för mig och de andra svenskarna imorgon! Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då samt skriva kortare uppdateringar på Twitter. Om ni använder det och vill följa mig där är det bara att söka på Vispen91:) Godnatt och sov gott!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0