US-helg, en kväll med min kära, skola, träning och snart Finland

Hej!

Eftersom jag känner mig väldigt trött när jag skriver det här får ni räkna med att det här inlägget inte blir särskilt välskrivet men men, jag kör på ändå! Hoppas att allt är bra med er. Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen här på bloggen. Det är inte vanligt att det nästan hinner gå en vecka mellan mina blogginlägg. Jag har dock haft en del att göra de senaste dagarna och helt enkelt blivit tvungen att prioritera vissa saker för att hinna med allt. Med tanke på att jag dessutom varken känner mig på topp fysiskt eller psykiskt just nu har jag inte känt för att skriva någonting här. Min energi har gått åt till andra saker och sen har jag inte velat tråka ut er genom att klaga över saker och ting. Här kommer dock äntligen en kort uppdatering:)

Tiden går och det har redan hunnit bli onsdagen den artonde januari. Här i Stockholm har det börjat kännas att det är vinter på allvar på grund av både kyla och snö. På vissa ställen är det dessutom väldigt halt och jag hoppas att ni är försiktiga när ni är ute och promenerar eller kör bil:) Jag ser verkligen fram emot sommaren men eftersom det är en hel del saker som jag behöver fixa innan jag tar studenten är det kanske lika bra att vintern och våren får passera i en förhoppningsvis lagom snabb takt. Under de kommande månaderna finns det som sagt en hel del saker som jag behöver fixa och planera men det ska nog gå bra. Jag får som tur är vara med om roliga saker medan jag kämpar mig igenom min sista termin på gymnasiet:) Förra helgen var jag till exempel på kampanjuppstartshelg med Unga synskadade och jag måste säga att jag tycker att det var riktigt trevligt. Att bo på Almåsa var lika bra som vanligt. Den vegetariska maten var väldigt god plus att jag tyckte om kakorna som fanns under fikastunderna:) Sen fanns det en kaffemaskin som jag tyckte var väldigt underhållande så det blev många koppar te och choklad för mig:) Jag kände mig nöjd med rum fyrtionio där jag bodde tillsammans med min barndomsvän Rena. En sak som var lite rolig var förresten att Reza sov i rum fyrtionio sist han bodde på Almåsa:) Vi var runt tjugofem personer i helgen och jag tycker att det var roligt att vi blev så pass många. Jag tror faktiskt att jag hann prata med alla förutom högst två personer, vilket kändes bra:) Att skratta och vara glad med andra är ju alltid lika trevligt. Under helgen fick vi veta mer om kampanjen som US kommer att genomföra senare i år och målet med den är så klart att få vissa saker i samhället att bli mer tillgängliga för personer med synnedsättning. Jag kan berätta mer när kampanjen väl närmar sig:) Eftersom vi fick lyssna och tänka väldigt mycket i helgen blev jag väldigt trött men jag tycker lätt att det var värt det:) Om några veckor får jag som tur är träffa de flesta igen då US har sin uppsökeriutbildning:)

Den här veckan har jag gått i skolan som vanligt. På musikteorin har jag ett litet test nästa vecka för att se vad jag behöver plugga på inför det riktiga provet som kommer att betygsättas. Jag kan lova er att jag högst kommer att få VG på provet eftersom jag tycker att det är svårt att hålla koll på alla ackord men godkänd ska jag så klart se till att bli:) På svenskan har vi börjat jobba med det svenska språket och på naturkunskapen har vi gjort årets första labboration. En sak som jag tycker känns lite tråkig är att vi som har vokalensemble har fått veta att vi kommer att ha Kitte i fortsättningen. Jag har verkligen ingenting emot henne men det som jag stör mig på och tycker är enormt tråkigt är dels att vi inte fick ha en och samma lärare hela läsåret och dels att jag tyckte att Linda passade väldigt bra som just vokalensemblelärare. Det är ingen tvekan om att jag kommer att sakna lektionerna med henne!

I måndags träffade jag Reza och det kändes verkligen helt underbart! Jag hade hunnit sakna honom väldigt mycket under de åtta dagarna då vi var ifrån varandra. Att bo ungefär femtio mil bort ifrån någon som man verkligen tycker om är väldigt jobbigt även om det så klart kan vara bra att sakna ibland för att få bevis på att man verkligen tycker om någon. Reza och jag hade en trevlig kväll då vi började med att äta middag på Pizza hut innan vi gick och handlade frukt och glass för att sedan fortsätta till hotell Continental:) Klockan åtta började idrottsgalan som vi tittade på medan vi låg och vilade. Senare under kvällen pratade vi med Oja, åt jordgubbsglass som vi hade köpt, tryckte till, badade och drack te. Det blev inte mycket sömn natten till igår men jag tycker definitivt att det var värt att vara vaken när jag ju hade min kära bredvid mig:) Att gå upp igår morse var däremot en upplevelse som jag gärna hade sluppit. Vi var väldigt sega och eftersom vi tog lång tid på oss att göra oss i ordning hade vi knappt någon tid på oss att äta frukost. Lite hann jag i alla fall få i mig innan jag åkte till skolan. Reza och jag träffades en liten stund igårkväll också innan han skulle åka tillbaka till Göteborg. Då åt vi på Jensens i vanlig ordning innan vi tyvärr var tvungna att ta farväl av varandra på Continental en stund senare. Oj vad ledsen jag kände mig då men nu är det bara att försöka se glad ut, tänka positivt och se fram emot nästa gång jag får träffa min kära!

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag sov nämligen nästan ingenting inatt, förmodligen på grund av nervositet inför tävlingen i Finland. Imorgon åker jag dit tillsammans med Claudio, Adde, Christoffer, Mariah plus två seende personer. Eftersom jag inte har tränat särskilt mycket de senaste månaderna förväntar jag mig ingen topplacering men jag ska så klart göra mitt bästa och vi får se hur långt det räcker:) Jag tränade med Stine ikväll och det kändes faktiskt ganska bra. Däremot ville ingen av oss köra fullt ut med tanke på helgens tävling. Jag kände dock att de flesta skotten satt som de skulle och även om de spelar på en annan typ av bord i Finland är det ju åtminstone en liten tröst. Nej, nu lämnar jag bloggen för den här gången. Jag kanske postar några korta inlägg i helgen där jag skriver hur det går för oss så ni som vill kan kika in här då:) Ta hand om er och ha en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Lycka till på helgens tävlingar i Finland. Vi ses kanske på Us mitts melohelg.

Ha det bra!

Kram.

2012-01-19 @ 08:40:23
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0