Tredje advent

Hej!
 
Hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en trevlig helg! Tnäk att det redan är tredje advent och julafton om åtta dagar. På fredag åker jag till Stockholm och planerar att vara där över jul och nyår. Det ska bli skönt att komma bort några dagar. Även om det är helt okej i Göteborg har jag ju hela familjen och släkten, samt många av mina vänner i Stockholm. Innan jag tar tåget hem har jag dock planerat att gå en vecka till på kursen jag går här, handla lite julklappar och förhoppningsvis äta två goda middagar, en med några av deltagarna på kursen och en med US Göteborg:) Sen ska jag så klart umgås lite med gubbsingen och förhoppningsvis dricka te hos Dosse och Ponkidonk. De har en temugg som jag tycker mycket om plus att jag så klart uppskattar deras sällskap:)
 
Jag har ju skrivit tidigare att gubbsingen och jag kommit fram till att vi inte klarar av att bo ihop för ibland går vi verkligen varandra på nerverna. Oj oj oj alltså, om ni visste hur vi håller på skulle ni nog bli rädda. En sak som är säker är att jag aldrig har träffat någon som är i närheten av så pass gubbig som Reza är, vilket jag ser som både positivt och negativt. Det finns ingen kopia av honom och han är sig själv till hundra procent samtidigt som jag kan störa mig något enormt på hans gubbande. Även om vi stör oss en del på varandra har vi som tur är roligt ibland också. Häromdagen spelade vi till exempel schack. Såhär i efterhand förstår jag inte varför jag la ner över tre timmar på det himla spelet, schack är verkligen inte min grej. Men eftersom ingen av oss ville låta den andra vinna spelade vi tills det bara var tre pjäser kvar och det blev oavgjort. Igårkväll terrade gubbsingen mig ovanligt mycket och menade bestämt att en viss sak skulle tillfalla honom. Sen tog vi sovmorgon imorse, vilket var skönt:) Det är ju söndag idag och just idag har jag faktiskt uppskattat att vara hemma och vila upp mig inför kommande vecka.
 
Vad har mer hänt sen sist då? Jag träffade Adam i måndags. Vi gick runt på stan precis som vanligt, träffade Sarah en kort stund, lagade middag hemma hos Adam och lyssnade på julmusik. Jag hann prata lite med Adams föräldrar också, vilkt var trevligt. I tisdags träffade jag Rakel och Sandra. Vi åkte in till Farsta för att hålla Sandra sällskap när hon köpte nya vinterskor. Sandra hittade ett par som Rakel och jag tyckte var fina men som såg väldigt kalla ut. Vi handlade lite mat innan Rakel följde med mig till centralen. Där var det fullt med folk och jobbigt att ta sig fram. Vi fick slå lite extra hårt med våra käppar för att folk skulle höra oss och inte stå i vägen. Telia krånglade, vilket gjorde att gubbsingen och jag inte fick tag på varandra. Men allt löste sig till slut och vi kom på samma tåg och slapp nästan förseningar helt och hållet:)
 
På kursen har allt rullat på och jag trivs bättre och bättre för varje dag som går. I fredags kom jag dock inte dit på grund av att det var något fel på taxiväxeln och jag inte lyckades beställa någon bil. Det var så klart störigt och vi får hoppas att allt fungerar som det ska imorgon. I torsdags var det ju Lucia! Jag började dagen med att titta på Luciafirande på tv. Åh, det var verkligen fint att höra körer sjunga en massa kända Luciasånger! På kvällen fikade jag med Dosse, Ponkidonk och Gubbsingen. Vi åt lussebullar och pepparkakor och drack glögg med mandlar och russin:) Helgen har varit väldigt lugn förutom en stund igår eftermiddag då jag var och handlade juklappar med Oja. Vi åkte till Nordstan och var definitivt inte de enda som bestämt oss för att handla där. Jag har egentligen ingenting emot mycket människor. Att vissa inte ser sig för och att stå i långa köer kan i och för sig vara lite segt. Men förutom det tycker jag att det är helt okej att trängas. Jag måste säga att det har gått ovanligt snabbt för mig att hitta julklappar i år. Okej, jag är långtifrån färdig men tror att jag kommer hinna handla allt innan julafton:) Min ekonomi har aldrig varit så pass begränsad som den är i år. Tidigare år har jag handlat både fler och dyrare julklappar än vad jag har råd med den här gången. Men med tanke på att det ju är tanken som räknas kanske det inte har särskilt stor betydelse. Min familj och mina närmaste vänner kommer att få något litet:) Eftersom många av dem läser min blogg kan jag så klart inte berätta vad. Att bli överraskad är ju en del av det roliga, i alla fall om ni frågar mig.
 
Nu lyssnar jag på radio och planerar att gå och lägga mig snart. Imorgon börjar en ny vecka och då vill jag orka vara pigg och förhoppningsvis glad:) Ta hand om både er själva och varandra! Hoppas att ni känner julstämning och att ni njuter av att det snart är jul! God natt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas

Sv: Tack! Det är mysigt och härligt att ha en flickvän och få uppleva kärleken på nytt. Vi ska fira nyår ihop! Hoppas att du hittar en lägenhet snart. Hur ska du fira nyår?
Ha det bra! Kram

2012-12-18 @ 08:16:02
URL: http://www.jonte85.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0