Tillbaka i Stockholm

Hej!
 
Tänk att det redan har gått nästan två månader sen jag lämnade Stockholm för att flytta till Göteborg. Tiden har gått oerhört fort och jag har svårt att förstå att vi redan är inne i december och att det snart är jul. Idag är det bara sjutton dagar kvar och jag har inte hunnit köpa en enda julklapp än. Men jag försöker undvika att tänka på det. Imorgon fyller jag år och om jag ska vara ärlig måste jag säga att det känns sådär. Det mesta känns sådär och mycket är ovisst just nu. Jag har en hel del att fundera på. Men morgondagen kanske kan bli en bra dag i alla fall. Jag ska försöka göra något bra av den trots att ingenting blev eller verkar bli som jag tänkt.
 
Det här inlägget skrivs nere i källaren i mitt gamla rum i Huddinge. Allt är sig likt och ingenting har förändrats sen jag var här senast. Skrivbordet är lika stökigt som det alltid brukar vara, sängen är bäddad och jag kan höra det gamla vanliga ljudet från elementet. Det känns skönt att jag kom hit till slut, efter att ha stressat till Göteborgs central, precis hunnit på tåget i tid, suttit på tåget i några timmar, sovit och kanske snarkat så att tjejen som satt bredvid mig blev rädd, klivit av tåget i Stockholm och haft problem med färdtjänsten, vilket resulterade i att Nina fick hämta mig. Vilken tur att hon hade möjlighet att göra det. Jag tror att jag hade glömt lite hur det fungerar i den här stan. För någon månad sen hade jag nog inte blivit särskilt förvånad ifall folk var dryga och otrevliga, knuffade mig och sparkade snö på mig. Nu gjorde det mig dock irriterad och frustrerad, särsskilt det där med snön. Ja, jag är fullt medveten om att det är mycket snö ute men jag fick snö på mig flera gånger i snabb följd och hörde dessutom att det var en människa som sparkade den åt mitt håll och skrattade. Hur svårt hade det varit att säga något i stil med förlåt eller ursäkta? Tydligen för svårt för den där människan. Jag blev trött på färdtjänsten på grund av att jag inte fick någon hjälp, varken av resebeställningen eller resegarantin. Eftersom jag vetat om vilken tid jag skulle åka idag väldigt länge, i alla fall i över två veckor, beställde jag så klart den resan för ungefär två veckor sen. Men då resegarantin inte kunde hitta beställningen och jag bokat resan via nätet. Nej, då kunde de inte hjälpa mig att skicka fram en ny bil utan jag skulle ringa till resebeställningen och behöva vänta nästan en timme på att få en ny resa. Att jag redan stått och väntat i över en halvtimme spelade ingen roll. Om det sedan skulle visa sig att den nya bilen var sen eller om det var samåkning, ja, då skulle det ju kunna ta hur lång tid som helst. Jag skulle alltså bli straffad för att jag beställt min resa i god tid, för att jag valt att göra det på nätet istället för att ringa växeln och dessutom behöva ringa resebeställningen som inte fungerade för tillfället. Ja, ibland undrar jag hur människor tänker och när jag förklarade för personen som jobbar på resegarantin att jag beställt resan för flera veckor sen sa hon först att det inte ens går att göra så för att sedan säga att man kan beställa resor hela tjugoåtta dagar i förväg. Meningen med att beställa sina resor på nätet är väl att det ska fungera lika bra som att beställa dem via telefon? Och om färdtjänstbilen inte dyker upp ska man väl kunna få hjälp vilket alternativ man än väljer? Hur tänkte personen egentligen? Nej, jag är trött på Stockholm fastän jag bara varit här några få timmar...
 
Nu får det vara slutklagat, i alla fall för den här gången. Jag kände bara att jag var tvungen att skriva av mig för sådana här saker gör mig väldigt arg! Ikväll ska jag äta middag med en del av familjen och efter det ska jag förhoppningsvis åka och träffa några kompisar som jag inte träffat på länge. En positiv sak med att vara tillbaka i Stockholm är åtminstone att jag har både vänner och familj här. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas

Hej!
Hoppas du hade en bra födelsedag. Fick du mitt SMS?
Ha en bra dag!
Kram

2012-12-10 @ 11:39:19
URL: http://www.jonte85.blogg.se
Postat av: Johan

Det låter väldigt rörigt och dåligt där med färdtjänsten... Här i Östergötland åker jag ju allt som oftast länsfärdtjänst och ringer därmed Samres när jag beställer. Tycker faktiskt att det funkar bra, även om restiden är liite lång ibland, men det kan ju inte chaufförerna göra något åt.

Hur tycker du annars att det funkar att resa själv sådär? Åka tåg själv? Jag gillar det inte riktigt, åker mycket hellre buss om den möjligheten finns...

SV: Vilken webbläsare använder du? Kan vara så att Jaws inte hittar eller kan läsa Flashkoden fullt ut i den browserna du använder. Använder jag tex Crome hittar jag inte Flashspelaren över huvud taget, även fast den finns där. Med Explorer 8 fungerar det dock bra. Testa det om du har möjlighet. På webbplatsen, som ligger på samma server som ljudfilen, är det ju samma Flashspelare, så jag tror inte du kommer åt den där heller. Prova med några olika webbläsare och se om det blir någon skillnad :)

Hoppas helgen har varit bra! :)

Kram

2012-12-16 @ 15:58:45
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0