God jul!

Hej!
 
Här kommer ett litet julinlägg från mig. Att säga god jul i efterskott låter ju bara konstigt. Vilken tur att det är juldagen idag och att det fortfarande är människor som firar både idag och imorgon. Jag hoppas hur som helst att alla känner sig nöjda med gårdagen. För min del är det mesta julfirandet över nu, vilket jag så klart tycker är tråkigt. Julen är verkligen bland det bästa jag vet. Min julafton blev i alla fall lyckad, helgen också och jag börjar med att berätta lite kort om vad jag hade för mig då. I lördags träffade jag min kära mormor Lia. Vi fikade, bakade pepparkakor och pratade lite. På kvällen åkte Lovisa och jag till Björn där vi åt en god middag. Sen blev det söndag då vi bakade julgodis, vilket är tradition i vår familj. Det blev lite allt möjligt, bland annat chokladkola och trillingnötter:) Några timmar senare bar det av till min farmor Irre där vi åt julmat, klädde granen, fikade och tittade på Bingolottos uppesittarkväll. Åh, det blev alltså ännu mer traditionellt! Jag hade dock ingen lott i år, vilket kändes lite tråkigt. Men kvällen blev lyckad och Lovisa och jag stannade kvar hos Irre över natten.
 
Oj, nu måste jag öka takten eftersom jag snart ska åka till Adam. Igår firade jag jul med Björn och släkten på hans sida. Vi åt jullunch, tittade på Kalle ankas jul, fikade, öppnade julklappar och åt risgrynsgröt:) Allt, eller i alla fall det mesta kändes precis lika mysigt som vanligt. Det enda jag störde mig på var att de, i Kalle ankas jul, tagit bort dockan som säger mamma när tomten klämmer den på magen. Åh vad jag störde mig på det och jag tycker ärligt talat att det är överdrivet att ta bort den bara för att den råkar vara svart. Kom igen, vad spelar det för roll?! Okej, det finns säkert något med den där dockan som är fel. Men det där programmet har ju visats hur många år som helst och det där är ju mestadels ett program som barn tycker om att titta på på julen. Jag tror knappast att de tänker på dockans utseende. Varför ens lägga energi på att fästa sig vid om någon är svart? Dockorna som såg ut som kineser eller vad det nu var hade de ju inte tagit bort. Nej, jag blir faktiskt arg på sådant där. Varför ta illa upp när man istället bara skulle kunna skratta? Att den där dockan säger mamma är väl bara roligt? Nej, kom igen, om människor ska vara så himla lättretade och känsliga behöver de väl inte titta på tv? Ni tycker säkert att jag överreagerar nu men jag tycker verkligen inte att det där borde vara några som helst problem för någon... Dessutom kunde de väl ersatt den svarta dockan med en annan docka? Men nej, istället var allt det där helt bortklippt, vilket ogillades starkt av mig.
 
Jag fick en hel del fina julklappar igår! Eftersom jag har bråttom hinner jag inte skriva ner allt jag fick. Men det var bland annat pengar, lite kläder och några köksgrejer. Jag bloggar någon annan dag och berättar mer om hur jag haft det. Ha det bäst tills dess! Kram!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det låter som om du hade en fin jul! Traditionsenligt och allt. Jag är nog ganska konservativ när det kommer till just den punkten. Julfirande och annat vill jag ska vara som det alltid har varit :)

Jag håller helt med dig gällande dockan i Tomtens julverkstad. Tycker hela grejen är så urfånig och töntig. Snacka om att det har gått till överdrift... Tycker nästan det är mer diskriminerande att ta bort dockan isf och inte låta alla vara med. Det är ju bara ett TV-program. Det är samma sak som negerboll. Det är bara en kaka förtusan, inte fasen menar man något rasistiskt när man vill ha en kaka? Inte i ett sådant sammanhang som på ett kafé, men går man runt på stan och skriker "jävla negerboll", då är det en helt annan sak. Det beror på i vilken kontext man sätter in ordet i...

SV: Ja, jämför man med Stockholm eller någon annan storstad, Linköping med för den delen, då är det inga pengar alls. Att en etta på Östermalm i Stockholm kan kosta typ 1,2 miljoner, det är helt sjukt. Skulle aldrig betala de pengarna för det. Häromkring går det att få tag i relativt billiga lägenheter om man jämför med det, men när en etta går upp mot 200 000, då blir det lite mycket. Mycket för att vara här vill säga. Hade det varit i Stockholmsområdet hade det som sagt inte varit några pengar alls. Det skiljer mycket på priset beroende på var i Sverige man bor... Nu blev det inget med den lägenheten heller, tyvärr, för priset gick upp lite för mycket. Annars hade det varit perfekt. Det bor dock många äldre i det området, så förhoppningsvis blir det fler lägenheter lediga där snart :)

Hoppas du hade en superfin jul! :)

2012-12-26 @ 16:30:14
URL: http://schumacher4ever.blogg.se
Postat av: Marie

Ja håller med dig fullständigt om dockan, vispen! I det här landet är vi lite väl politiskt korrekta, vilket, tyvärr, resulterar i sådana här saker, även om just dockan togs bort av disney. Men vi har andra liknande exempel på saker som händer här i Sverige, och jag anser att det är både dumt och farligt. Desto mer vi plockar bort av gamla seder och traditioner, desto argare blir svenska folket, som, i största allmänhet, tycker att det är invandrarnas fel att sakerna tas bort. Resultatet av det här blir ökad rasism, och inte tvärtom, som folk tycks tro. Får jag som svensk inte sjunga min egen nationalsång, på rund av att det anses rasistiskt av mig att göra det, så kommer jag, (nej, inte jag, men många svenskar), att tycka att det är invandrarnas fel att nationalsången anses vara rasistisk. Det mest intressanta är faktiskt att de flesta traditioner som ändras av hänsyn till invandrarna bryr sig inte invandrarna om. Nej, det hade minsann varit bra om vi slutade vara så politiskt korrekta bara för att det skall vara så, och ta hänsyn till folk som inte efterfrågar det. Människor är människor, och om vi inte är så hysteriska i det här landet kommer människor att fortsätta att få vara människor.

Don't get me started on this! :)

God fortsättning på dig, Vispen!

2012-12-27 @ 16:59:29
URL: http://www.ismen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0