Skärtorsdag, långfredag och påskafton, glad påsk!

Hej!

Jag vill börja med att skriva glad påsk! Hoppas att ni som firar påsk har firat den tillsammans med er familj, släkt eller helt enkelt med någon annan som ni tycker om, att ni har ätit god mat och fått något påskägg! Julen och påsken är utan tvekan mina favorithögtider och jag tycker alltid att det är lika trevligt att få äta en trevlig lunch eller middag tillsammans med släkten och familjen. Sådana traditioner är enligt mig bland det bästa som finns! Idag har jag firat med min pappa Björn och släkten på hans sida och det har varit trevligt. Jag kan dock inte säga att den här påsken har varit lika bra som förra året. Vi var fler då plus att jag ju hade Sven här. Tänk vad tiden går fort. Idag har både Sven och jag hittat nya partners och nu hoppas jag verkligen att jag får ha kvar min Reza i många år till för att behöva inse att ett förhållande inte fungerar är aldrig roligt. Att Reza inte kunde vara med idag var så klart synd men jag hoppas att vi kan fira tillsammans nästa år:) Idag har vi gjort det gamla vanliga här hemma, ätit påsklunch och i vanlig ordning klagat på att vissa ägg var för löskokta. Att tjafsa om just det var ett tecken på att det verkligen är påsk! Efter lunchen letade vi så klart påskägg. I år blev det dock väldigt enkelt eftersom det fortfarande är snö och blött utomhus. Vi behövde bara leta reda på Åse som satt inne i lekstugan och delade ut ägg till alla. Att hitta henne tog dock en stund och eftersom det var kallt ute blev jag glad när vi väl hitade henne:) Min kusin Berthine har försökt lära mig hur man virkar idag men det gick dåligt och jag tror inte att det är något för mig. Sen har vi fikat och ätit cheesecake och jordgubbar:) Eftersom jag fick ganska ont i ögonen under eftermiddagen har jag legat och vilat en stund. Nu mår jag lite bättre, i alla fall tillräckligt bra för att orka blogga:) Jag har alltså haft en bra påskafton, vissa saker kunde så klart ha varit bättre men jag känner mig ändå nöjd med dagen:)

Innan det blev påskafton har det ju varit skärtorsdag och långfredag. I torsdags började jag med att träna på musikprogrammet Sonar som det är tänkt att jag ska lära mig. Programmet bestämde sig dock för att krångla även den här veckan, vilket så klart var störande. Nu har vi dock bett min lärare i ljudteknik att försöka fixa fram en bättre synth till mig eftersom det förmodligen skulle göra att programmet fungerar bättre. Synthen som jag har nu har vi nämligen aldrig fått igång. Efter lunchen hade jag klassisk sång då jag fick göra diverse övningar som förhoppningsvis både tränar upp mina stämband och min mage. Oj oj oj vad trött man blir av att sjunga, i alla fall jag. Jag tycker som tur var att det kändes ganska bra att sjunga i torsdags och att det mesta gick bättre än förra veckan. I och med det har jag fått tillbaka lite motivation och vilja att utvecklas och bestämt mig för att göra mitt allra bästa de sista veckorna av terminen! Min milestone krånglade i torsdags så jag kunde inte spela in någon ny klassisk sång men jag får träna med de sånger och uppsjungningsövningar jag redan har fått tills nästa gång:)

I torsdags kväll åkte Nina och jag iväg på artistmusiker och storbandstreornas studentskiva. Temat för kvällen var superhjältar och superskurkar men som jag skrev i mitt förra blogginlägg hade jag tyvärr inte möjlighet att klä ut mig. Alla andra var utklädda så jag kan tänka mig att jag såg både tråkig och konstig ut som inte hade på mig något annat än lite finare kläder. Jag hade hur som helst en trevlig kväll som började med en välkomstdrink innan middagen. Eftersom jag inte har lärt mig att uppskatta vin ännu drack jag läsk och med tanke på att jag inte gör det särskilt ofta var det helt okej. Medan jag väntade på att middagen skulle börja pratade jag lite med Arvid och Joel, två killar från storbandsklassen som jag aldrig hade pratat med tidigare. De var väldigt trevliga och det visade sig som tur var att en av dem hade gjort som jag och inte heller klätt ut sig:) Själva middagen var trevlig och jag satt bredvid Helena i min klass. Hon var rolig och skrattade i stort sett hela tiden:) Min tidigare engelskalärare satt ganska nära oss och det var roligt att se att även hon verkade ha väldigt roligt! Jag tycker att maten var ganska god och att stämningen var väldigt bra. Under middagen var det några som gick fram och pratade och/eller sjöng. Sen var det några tjejer som delade ut små diplom till alla. Några av deras nomineringar var verkligen både bra och roliga och det verkade som att alla var glada när de gick fram och tog emot sina diplom. Förra året blev jg klassens plugghäst och i år blev jag klassens trevliga. Jag måste säga att jag föredrar att vara klassens trevliga men vet samtidigt inte om årets diplom var särskilt genomtänkt. Med tanke på att jag sällan har lektioner med artistmusikerklassen visste de nog inte vad de skulle säga om mig. Men det är ju självklart bra om jag ger intryck av att vara en trevlig tjej:) Jag måste säga att jag tycker att alla jag har pratat med i min klass är väldigt trevliga. Eftersläppet skulle börja klockan tio men eftersom jag mest tycker att det är jobbigt att vara på ställen där det är hög musik där jag dessutom inte hittar, eftersom det är svårt att prata med folk på grund av musiken och jag inte har lärt mig att känna mig bekväm med att dansa bestämde jag mig för att åka hem. Jag kände mig väldigt glad när jag satt i taxin på väg hem och var definitivt nöjd med kvällen!

Igår var det långfredag och jag måste säga att den här långfredagen kändes kort i jämförelse med många andra långfredagar som jag har fått uppleva. I princip alla affärer hade öppet, vilket gjorde det möjligt för mig att handla lite saker. Under eftermiddagen umgicks jag med Adam, Anton och Sarah. Stämningen var lite dålig i början men den blev som tur var bättre efter en stund. Vi gick i affärer och åkte sedan hem till Adam där vi åt någon sorts lunch innan de skulle iväg för att festa och jag åkte till Björn. Färdtjänstresan dit blev dock lång på grund av att chauffören hade svårt att hitta och inte riktigt förstod Björns vägbeskrivning. Det slutade med att Björn bestämde sig för att åka och leta efter oss och när han väl gjorde det visade det sig att vi nästan var framme:) Idag har jag som sagt firat påsk, vilket jag verkligen har uppskattat. Nu väntar två relativt lugna dagar då jag hoppas på att hinna plugga lite innan det äntligen är tisdag. Jag ska inte hoppas för mycket men om saker och ting blir som planerat får jag äntligen träffa min älskade då! Oj oj oj vad underbart det hade varit. Nu ska jag gå och kolla om det finns något att äta. Ha en fortsatt trevlig påsk och kom ihåg att ta hand om varandra!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Kul att du haft en bra påskhelg! Det hade jag ochså. Ha det bra! Kram.

2012-04-10 @ 08:34:03
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0