Ett längre inlägg om helgen med Alireza

Hej!

Hoppas att allt är bra med er och att ni har haft en trevlig helg! Eftersom några av er läsare har bett mig uppdatera bloggen oftare försökte jag verkligen göra det förra helgen när jag ju faktiskt åkte iväg och gjorde något. Nu hade jag tänkt skriva ett längre inlägg om helgen så att jag kan läsa det här när jag är äldre och minnas allt fint som jag fick uppleva.

Att träffa någon en hel helg och att bara ha tid för varandra tror jag att alla behöver ibland. Jag känner åtminstone att jag mår mycket bättre efter att ha varit med min fantastiska vän Alireza. Tänk att en person som jag, för bara ungefär en månad sedan, tyckte verkade vara ganska dryg nu betyder oerhört mycket för mig. Nu är det ungefär en månad sen jag fikade tillsammans med Ronja, Hannah och Alireza. Det var först då som jag insåg vilken härlig människa jag faktiskt hade missat. Alireza och jag träffades igen ungefär en vecka senare på en releasefest. Efter den kvällen harvi sms-at, chattat och/eller pratat i princip varje dag plus att vi nu har träffats tre gånger sen releasefesten. Eftersom ingen av oss hade något särskilt att göra förra helgen bestämde vi oss för att ses och göra något roligt tillsammans. Vi bestämde oss ganska snabbt för att det vore trevligt att åka på en kryssning men det såg ganska mörkt ut. Många kryssningar var redan fullbokade och när vi väl hittade en kryssning där vi skulle ha fått plats visade det sig att man behöver vara minst tjugoett år för att få åka på en dygnskryssning såvida man inte har en förälder med sig. Jag tyckte att det kändes tråkigt att jag var för ung för något samtidigt som det faktiskt kändes lite skönt. Nu kommer jag ha något att se fram emot även efter att jag har fyllt tjugo år:) Alireza och jag kollade vidare och hittade till slut ett bra alternativ som var att gå av i Mariehamn. Allt gick bra, Alireza bokade kryssningen och ett bra hotell till oss och sen var det bara att vänta och räkna ner dagarna tills vi skulle ses:)

Efter skolan i fredags åkte jag in till ett hotell på Söder där jag skulle träffa Alireza. Jag blev lite nervös när jag hörde att hans tåg var nästan en timme försenat men allt gick som tur var bra och vi var framme vid Vikingterminalen i god tid:) Även incheckningen gick bra och en vakt hjälpte oss att komma på båten. När vi hade lämnat vårt bagage bestämde vi oss för att fika eftersom vi var hungriga. Det tog lite tid innan vi fick hjälp och kvinnan som jobbade i kafféet frågade varför vi inte hade någon ledsagare med oss. Vi hade självklart kunnat försöka ha med oss en ledsagare men att hitta någon som har tid att följa med en helg är inte det lättaste och sen kände vi att vi ville åka själva. När vi väl hade fått hjälp att hitta det vi skulle ha hade vi en trevlig stund tillsammans. Vi pratade, fikade och fick små chokladbitar av en person som jobbade på båten:) En stund senare bestämde vi oss för att gå ut på däck och det var då jag upplevde något riktigt romantiskt, fint och trevligt. Först var det dock inte särskilt trevligt för ute på däck var det många som stod och rökte och det kanske är fler som håller med mig om att det inte luktar särskilt gott. Vi lyckades som tur var hitta en plats en bit bort från alla människor där vi ställde oss. Solen sken och vi kunde höra vågorna och känna båten åka. Jag tycker verkligen att det kändes bra att stå där med Alireza och att vi nu hade en hel helg att se fram emot kändes helt underbart. Vi stod där och höll om varandra medan tiden gick och människor passerade. Plötsligt böjde sig Alireza fram och kysste mig. Några människor gick förbi just då och visslade och vi tolkade det som att de visslade på oss, vilket vi tycker var fint och roligt. Jag tycker verkligen att vi fick en fin och romantisk stund som jag sent kommer att glömma:) Romantik är enligt mig något som verkligen är fint och viktigt!

Vi bestämde oss så småningom för att gå in igen och nu hade det börjat hända saker på båten. Vi gick till en bar för att lyssna på när folk sjöng karaoke. De flesta sjöng på finska och eftersom språket ju inte direkt liknar svenska förstod vi inte särskilt mycket av sångtexterna. Men det var trevligt ändå och jag drack ananasjuice som jag tycker var riktigt god:) Lite senare gick vi till en restaurang för att äta middag. Alireza åt kött och jag åt vegetarisk pasta. Till efterrätt åt vi jordgubbar med glass och vi var nöjda med både maten och efterrätten. Efter middagen gick vi till ett diskotek där vi lyssnade på när ännu fler sjöng karaoke. Jag tycker att de flesta var duktiga och vi hann höra många duktiga sångare och sångerskor innan vi var framme i Mariehamn. Innan vi gick av båten träffade jag en person som jag har lärt känna på nätet. Han kände igen mig och kom fram och hälsade på oss, vilket ju var trevligt:) Vi träffade dessutom några trevliga tjejer i fredags som kallade oss "de blinda" och som ställde alla möjliga frågor.

Från Mariehamn tog vi en taxi till hotell Alandia där vi skulle bo. Hotellet låg nära båten och vi var där på mindre än fem minuter. Väl framme checkade vi in och fick nyckeln till vårt rum. Det var ett fint rum med sköna sängar och en stor dusch. Innan vi gick och la oss på kvällen gick vi ner i hotellbaren och lyssnade på en trubadur som var riktigt bra! I baren hann vi prata med en del trevliga människor och jag förvånades över hur trevliga och sociala alla verkade vara. En annan sak som var riktigt bra på Åland var att alla verkade vara väldigt lugna, i alla fall till skillnad från Stockholm där de flesta verkar vara väldigt stressade. Jag älskade den oerhört goda stämningen och jag kände mig riktigt nöjd och glad när vi checkade ut från hotellet morgonen därpå. Om ni åker till Åland kan jag alltså varmt rekommendera hotell Alandia.

Båtresan tillbaka till Sverige gick bra. Först fikade vi och jag åt en ostmacka som inte direkt var jättegod men som definitivt var ätbar. Efter det gick vi runt i taxfreen en lång stund. Jag förvånades över att det faktiskt finns människor som är segare än jag när det gäller att välja och bestämma sig för vad man ska köpa. Alireza tog hur lång tid som helst på sig att bestämma sig för vad han ville köpa och man märkte verkligen att de som hjälpte oss blev trötta på honom eftersom han hann ändra sig ett antal gånger innan han till slut betalade sina saker. Jag funderade på att köpa en parfym som luktade mango men ångrade mig i sista sekunden då jag kom på att jag hellre ville spara mina pengar. En mangoparfym får jag helt enkelt önska mig i födelsedagspresent eller köpa när jag har mer pengar. Många köper ju öl, vin och sprit i taxfreebutiker men det är inget som intresserar mig. Jag förstår ärligt talat nte hur man kan lägga ner en massa pengar på sådant. Okej, att dricka ett glas vin lite då och då ska tydligen vara bra men jag har inte lärt mig att tycka om det och jag känner fortfarande att jag klarar mig bra utan alkohol. Att träning och alkohol inte är en bra kombination är ytterligare en anledning till varför jag har valt att inte lära mig att dricka och uppskatta alkohol. Däremot är jag ju beroende av andra saker, till exempel mango:) Efter besöket i taxfreen gick vi för att lämna Alirezas saker. Jag störde mig eftersom han tog väldigt lång tid på sig att packa ner allt i väskan och bröt därför sönder en av hans chokladkakor. Även om jag inte tycker att det är rätt att förstöra andras saker kan jag inte låta bli att erkänna att det var lite roligt att förstöra den som hämnd för att han hade tagit lång tid på sig både i taxfreen och med att packa ner sina saker. När vi var på kryssning tyckte jag nämligen att det fanns annat som var mycket roligare att göra och packa kunde han väl göra någon annan gång? Eftersom chokladkakan var förstörd tyckte Alireza att det var lika bra att vi åt upp den och även om jag mådde illa efter fyra rutor tycker jag att den var ganska god:)

Vi hann äta middag och spela på spelautomaterna innan båten stannade i Stockholm. Jag tycker absolut att det var värt att spela bort lite pengar för att få höra de roliga ljuden från spelautomaterna:) När vi stod och väntade på att taxin skulle hämta oss på Vikingterminalen kom en man och en kvinna fram och pratade med oss. Det kvinnan sa till mig fick mig verkligen att känna glädje och lycka:) Natten mellan lördag och söndag sov vi på ett hotell i Kista, scandic hotel Victoria tower har jag för mig att det heter. Alireza hade samlat ihop poäng som gjorde att vi inte behövde betala något för att sova där. Hotellet var nybyggt och öppnade för ungefär en vecka sedan. Rummen var därför väldigt fräscha och som jag skrev i ett inlägg från mobilen hade vi verkligen ett fint rum. Hotellet hade hela trettiofyra våningar och vårt rum låg på tjugoandra våningen. Sängen var hur skön som helst och sen fanns det vattenkokare, te, kaffe och till och med godis. Toaletten var stor och jag blev imponerad över dess oerhört bra och coola akustik. Om jag hade varit ensam hade jag definitivt testat att sjunga därinne men nu lät jag bli för att jag inte ville att Alireza skulle behöva stå ut med att höra mig. Jag misstänker nämligen att risken att jag inte skulle kunna sluta sjunga när jag väl hade börjat var ganska stor.

I lördags kväll tog vi det ganska lugnt. Vi låg i sängen och åt godis, pratade i telefon med Oja, åt en pastasallad som vi köpte i receptionen och drack te:) Tiden gick fort och plötsligt var det söndag. Något som var skönt var att både Alireza och jag är väldigt morgontrötta och att vi tar ungefär lika lång tid på oss att göra oss i ordning på morgonen. Vi hade tur eftersom frukosten var öppen till klockan elva och kvinnan som hjälpte oss att ta frukost var jättetrevlig! Efter frukosten vilade vi en stund innan vi packade ihop våra saker och checkade ut. En taxi kom så småningom och efter att vi hade åkt och lämnat en kvinna någonstans i stan åkte vi vidare till kaffé Gunnarssons, kafféet där Alireza och jag fikade tillsammans för första gången:) Vi beställde smörgåsar och chokladbollar som vi hann äta innan det var dags för mig att åka vidare. Innan jag åkte hann vi dock prata en del och komma fram till att vi vill ses igen i framtiden:) Det lär dock ta ett tag eftersom både Alireza och jag är gasnka upptagna kommande veckor och på grund av att vi bor ganska långt ifrån varandra. Jag är säker på att jag kommer att sakna Alireza men det är ju alltid bra att sakna någon för då blir det ju förhoppningsvis mycket roligare när man väl ses! Dessutom är det nog bra att vi är ifrån varandra några veckor så att vi inte tröttnar på varandra:) En trevlig helg hade jag verkligen, jag är oerhört glad över att Alireza ville göra det här med mig och tycker att det känns skönt att allt gick bra! Att ingen av oss såg något gjorde ingenting. Okej, det är klart att det kanske hade varit lättare ifall någon av oss hade kunnat se lite för att vissa saker förmodligen hade gått snabbare i så fall. Men nu är det ju inte så och allt gick som sagt riktigt bra:) När vi frågade folk om hjälp var nästan alla trevliga och hjälpsamma. Jag orkar inte skriva mer ikväll men jag bloggar senare i veckan. Ha det bra tills dess!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Det låter som ni hade en kul och romantisk helg tillsammans. Lycka till med kärleken och Allireza. Själv hoppas jag finna den rätta snart, men kärleken ska man inte leta efter utan den kommer av sig själv har jag lärt mig. Fast ibland käns det hopplöst men jag får ha lite tålamod och vänta in tills den rätta dyker upp.

2011-09-27 @ 08:46:54
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Oja, Hon i telefonen

Till Jonas, Man ska inte ta något för givet.

Till resenärerna: Tycker också att det är kul att helgen blev så himla bra!

Kram från hon i telefonen.

2011-09-27 @ 16:51:00
Postat av: Alireza (den andra kryssaren)

Kryssningen var lyckad och allt gick verkligen bra! :D Att vara med och också resa med "tilltryckaren" var kul och ska absolut göras om! ;D Man får aldrig tråkigt och det händer alltid något smågalet, vilket är kryddan i det hela! ;).

2011-09-27 @ 17:13:16
URL: http://rezasvilja.blogg.se/
Postat av: ronja

Naaaw, vad söta ni är :d Och Jonas.. när du minst anar det..

2011-11-01 @ 13:30:45
URL: http://musikfreakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0