Början av vecka fyrtioett

Hej!

Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen här på bloggen. Jag förstår ärligt talat inte att de flesta som bloggar uppdaterar sin blogg dagligen eller till och med flera gånger om dagen. Hur gör ni för att hinna? De senaste fyra dagarna har gått ganska fort. I söndags kväll kände jag mig jättetrött efter tävlingen och hemresan och därför somnade jag nästan direkt när jag kom hem. Min måndag var ganska seg. Det enda som hände var att vi fick börja skriva en argumenterande text på svenskan eftersom vi äntligen har läst ut boken Therese Raquin. Jag kom ingenstans med min uppsats och är väldigt glad över att vi bara behövde lämna in ett utkast som vi kommer att fortsätta jobba med nästa vecka:) När jag kom hem såg jag förra veckans avsnitt av Idol. Jag är säker på att jag inte är den enda som blev förvånad över att det blev Roshanak som fick lämna Idol. Även om hon inte gjorde sitt bästa framträdande i fredags tycker jag att hon hade förtjänat att åtminstone stanna kvar några veckor till. Med tanke på hur duktig Roshanak är är jag dock säker på att hon kommer att jobba med musik i framtiden. I måndags kväll pratade jag äntligen med Alireza och oj vad glad jag blev av att höra hans röst igen, jag hade verkligen saknat honom när han var i Turkiet!

I tisdags började jag dagen med att försova mig. Det var inte roligt någonstans men jag hann som tur var åka med Nina till syncentralen för att träffa en kurator där som även hon heter Nina. Eftersom jag inte hade pratat med någon kurator på väldigt länge tycker jag att det kändes oerhört skönt att äntligen få göra det. Att veta att det finns någon som har tystnadsplikt som orkar lyssna på en tycker jag känns riktigt bra. Med tanke på att en kurator har som jobb att lyssna på människor och försöka hjälpa dem med deras problem känner jag att jag nästan kan prata om vad som helst utan att få dåligt samvete. Jag beundrar verkligen alla kuratorer och psykologer som har lärt sig att skilja på jobb och fritid och som kan skjuta undan allt jobbigt och tråkigt som de får höra hela dagarna. Nu säger jag inte att alla går hos en kurator för att prata om sådant som man upplever är svårt men jag tror att det är väldigt vanligt. Eftersom jag träffade kuratorn för första gången i tisdags pratade vi mest om ytliga saker, jag berättade om mig själv och pratade lite om skolan, träningen, familjen och studenten. Vi bokade in några fler tider och jag ser fram emot att träffa kuratorn igen. Ett bra samtal kan verkligen göra en hel dag bättre vare sig man pratar om roliga eller jobbiga saker:)

Tisdagen fortsatte lika bra som den hade börjat. När jag åkte taxi träffade jag en jättetrevlig tjej som älskade musik och sång. Vi hann prata en stund och till och med byta nummer, jag tycker verkligen om att lära känna nya människor:) I skolan hade jag vokalensemble då jag fick sjunga tillsammans med alla duktiga sångare och sångerskor:) Att sjunga tillsammans med andra är bland det bästa jag vet! Eftersom det tyvärr inte var någon träning i tisdags åkte jag till ungdomsgården. Där träffade jag en massa trevliga människor, bland annat mina fina vänner Rakel, Mickis, Ronja, Hannah, Kim, Christoffer och Daniel. Temat i tisdags var böcker och vi gav varandra boktips. Senare under kvällen kom Elin och hennes kompis Viktoria fröbi gården. Eftersom jag inte hade träffat Elin på väldigt länge var det jätteroligt att äntligen få träffa henne igen. En gladare och trevligare människa får man verkligen leta efter. Vi hann prata en stund och eftersom det var många som ville sjunga med Elin spelade hon gitarr och sjöng med oss en stund:) Sen fikade vi och sjöng för Niklas som fyllde sexton år igår:) Niklas var hur snäll som helst för han hade tagit med sig blåbärsmuffins till alla:)

Igår var det onsdag och jag tog det ganska lugnt på grund av att jag vaknade med huvudvärk. Vi hade som tur var elevhälsovårdsdag och eftersom det var tänkt att treorna skulle jobba med sina projektarbeten behövde jag inte åka till skolan. Jag laddade ner några talböcker som jag ska läsa för att lära mig mer om stresshantering och låg och vilade och läste i stort sett hela dagen.

Idag har det däremot hänt mer än igår. Jag har varit i skolan där jag har ätit lunch och haft klassisk sång. Idag kände jag inte alls att det gick bra att sjunga, vilket störde mig. Läraren gav mig en ny låt i läxa som har en svår melodi men som jag ska försöka öva in tills nästa vecka. När lektionen var slut bokade jag min första tågbiljett någonsin. Tidigare har jag alltid fått hjälp med det och jag kan tyvärr inte säga att jag gjorde det helt själv idag heller men nästan:) Eftersom jag har gått och varit orolig för att jag inte skulle lyckas boka någon biljett kände jag mig oerhört lättad när det väl var gjort. Nu får vi bara hoppas att jag kommer på tåget imorgon bitti. Något som känns skönt är att Sara ska möta mig på centralen imorgon och eftersom hon hittar ganska bra där ska jag nog kunna ta mig till tåget på något sätt. SJ-s ledsagning litar jag inte riktigt på eftersom den inte alltid har fungerat när jag har besällt den tidigare plus att man inte kan få ledsagning ifall man bokar sin resa mindre än tjugofyra timmar innan man ska resa. Aja, jag ser faktiskt fram emot att gå runt på centralen imorgon. Ifall vi går vilse är vi ju i alla fall två och om det skulle hända finns det förhoppningsvis någon som vill hjälpa oss. När Sara och jag gick på stan sist tyckte vi att det var jätteroligt att prata med en massa människor och det var inte svårt för oss att hitta dit vi skulle eftersom det fanns många som var trevliga och hjälpsamma:)

Efter skolan åkte jag till Hökarängen där jag mötte upp Sara. Eftersom hon går en kurs där det ingår att träna orientering med någon ska vi ses några gånger och göra det. Katarina, en person från syncentralen som jag kommer att träffa lite då och då var med oss idag också. Jag har ganska svårt att lära mig att hitta på olika ställen och behöver gå en och samma väg ett antal gånger innan jag har lärt mig den. Att ha dåligt lokalsinne är inte roligt och jag brukar alltid lära mig att hitta på ett visst ställe när det är dags att åka därifrån. Eftersom jag förmodligen kommer att flytta till Hökarängen om något år är tanken att jag ska lära mig att hitta lite där så att jag inte behöver göra det när jag väl flyttar för då lär jag ju ändå ha en massa andra saker att tänka på. Idag lärde jag mig vägen från tunnelbanan till huset där det bor en massa synskadade människor. Om jag nu inte skulle flytta dit själv kommer jag alltså ändå ha nytta av att hitta dit. Jag hann gå runt en stund vid tunnelbanan idag också och även om jag inte riktigt minns hur allt ser ut där tror jag inte att det borde vara alltför svårt för mig att lära mig att hitta där:) Det var ett tag sen jag tränade orientering senast och det dröjde inte länge förrän jag kände mig trött. Vi tränade i alla fall i en och en halv timme och jag tycker att det gick helt okej.

Efter orienteringsträningen var det dags för annan träning, nämligen showdownträning! Eftersom det bara var Christoffer och jag som tränade idag blev det en väldigt ansträngande träning. Det kändes skönt att träna och kämpa och jag känner mig nöjd med dagens träning trots att Christoffer vann fler set än jag:) Nu ska jag sova eftersom det blir en tidig morgon imorgon. Då åker jag till Göteborg för att träffa Alireza och en massa andra US-are. Ta hand om er och ha en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Då förstår jag att du inte svarade i din hemtelefon i går eftersom du var på showdowntävling. Vi kanske kan höras på måndagkväll efter 19 eller på onsdag. Har du tid att snacka då? Messa mig när du kan så kan jag ringa upp eller så får du ringa mig om du vill. Trevlig helg! Kram.

2011-10-14 @ 09:11:43
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0