Mycket att göra

Hej!

November är nog en av de stressigaste månaderna på hela året. I skolan har vi stora examinationer i princip alla ämnen vilket gör att jag har behövt plugga väldigt mycket på sista tiden. På min fritid har jag också en hel del att göra. Träningen tar som vanligt upp ganska mycket tid och eftersom jag är ganska aktiv i Uss, unga synskadade Stockholm, har jag saker att skriva och planera. Dessutom är det ju snart bara en månad kvar till jul och jag får panik varje gång jag tänker på det. Än så länge har jag inte hunnit köpa en enda julklapp och det värsta av allt är att jag inte har några som helst idéer på vad jag ska ge mina nära och kära. Att jag inte längre har någon anställd ledsagare, måste boka in ett möte med en person från kommunen för att förhoppningsvis få ett beslut på att jag beviljas ledsagning, gör det inte lättare för mig att veta hur jag ska kunna ta mig runt på stan och köpa julklappar. I vanliga fall brukar jag alltid se fram emot julen och jag brukar till och med tycka att det kan vara trevligt att fylla år trots att jag blir äldre för varje år som går. I år ser jag däremot varken fram emot min födelsedag eller att fira jul. Kan någon förklara varför? Jag känner mig trött på det mesta och vet ärligt talat inte hur jag ska hinna göra färdigt allt som behöver vara färdigt innan jullovet börjar. Trots att jag försöker planera min tid och skriver in det mesta i kalendern känns det som att tiden inte räcker till. Tänk vad bra det skulle vara ifall dygnet hade mer än tjugofyra timmar. Aja, jag hoppas verkligen att jag har ändrat inställnig när julen väl är här! Nu måste jag sätta igång och plugga inför naturkunskapsprovet på onsdag. Det jobbiga är dock att informationen inte verkar vilja fastna i min hjärna. Igår pluggade jag fem timmar och tänkte att det åtminstone borde ha gett lite resultat. När jag läste instuderingsfrågorna kunde jag dock ändå ingenting vilket gjorde mig oerhört frustrerad, ledsen och inte minst stressad. Jag har pluggat till det här provet lite varje vecka för att jag tänkte att jag inte skulle behöva råplugga sista veckan. Men det har inte hjälpt mig överhuvudtaget och jag vet inte hur jag ska få in all kunskap i huvudet. Jag har alltid haft svårt för naturkunskap och jag lär få kämpa minst lika mycket med det som med matten i tvåan. På grund av att jag har mycket att göra kommer jag inte ha tid att uppdatera bloggen särskilt ofta. När allt har lugnat ner sig lovar jag att skriva oftare. Ta hand om er!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Lycka till med pluggandet!



2011-11-22 @ 08:37:29
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om det bara var november som var stressig skulle jag lätt acceptera det men året har elva månader till...

Du kan säkert mer än du tror men det är viktigt att ta det lugnt emellanåt. Inte få panik för att inte kan ett par frågor. När man är stressad tycks de mest enkla saker falla ur minnet. Lycka til :)

2011-11-22 @ 15:57:27
Postat av: Ismen

Hoppas verkligen provet går bra! Du kan ju alltid julklappsshoppa med en kompis, det är riktigt kul! :)

2011-11-22 @ 17:08:04
URL: http://ismen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om det bara var november som var stressig skulle jag lätt acceptera det men året har elva månader till...

Du kan säkert mer än du tror men det är viktigt att ta det lugnt emellanåt. Inte få panik för att inte kan ett par frågor. När man är stressad tycks de mest enkla saker falla ur minnet. Lycka til :)



2011-11-22 @ 19:31:37
URL: http://tystcatta.blogg.se/
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!

Tack för din fina kommentar. Det värmde! Nu har jag en del nya grejor på g som jag försöker fylla min hjärna med så att dom jobbiga tankarna försvinner eller blir mindre. Hoppas vi hörs snart igen.

2011-11-23 @ 12:06:25
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Varför har du inte längre någon ledsagare? :(

Det där med julklappar är ruskigt svårt, men ett tips är att fixa dem via nätet, det brukar jag göra och det funkar utmärkt :)

Jag har haft ganska bra julkänslor i år, det är som natt och dag mot förra året, då jag inte hade lust med någonting och allt bara var ett ända kaos, en total förvirring, men inte i år. Life turns around, så är det verkligen! :)

2011-12-13 @ 09:24:30
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0