Träning och plugg

Hej!

De tre senaste dagarna i mitt liv har bestått av träning och plugg. Det är verkligen det enda jag har haft tid att göra och tänka på och jag har faktiskt hunnit en ganska bra bit på vägen. för bara några minuter sen skickade jag iväg vårens sista psykologiuppgift till min lärare. Det var alltså den sista uppgiften jag skrev i psykologi någonsin, det tror jag åtminstone. Om ni bara anar hur skönt det känns. Även om jag har glömt att ha med vissa saker i uppgiften finns det ingenting jag kan göra åt det nu eftersom den redan är inskickad. Nu ligger ödet i lärarens händer om vilket betyg jag får. Uppgiften i samhällskunskap har jag också kommit ganska långt på och jag har räknat ut att den borde vara färdig efter morgondagens samhällskunskapslektion då vi kommer att få tid till att jobba färdigt med våra uppsatser. Då kan jag dessutom fråga läraren om vissa saker som för mig känns lite oklara.

I helgen har jag som sagt varit och tränat. Killarna fick stå ut med mig hela helgen eftersom Krister sa att han bestämde att jag skulle vara med och träna vare sig killarna ville det eller inte. Därför åkte jag till Handen i fredags kväll där jag träffade Zebben, Claudio och Adde. Krister och Madde var också där och tränade med oss ibland. Det var väldigt roligt att träffa alla igen, särskilt Adde för honom hade jag inte träffat på väldigt länge. Vi spelade några timmar i fredags och jag tycker faktiskt att det var riktigt roligt att träna. Vi körde rundshowdown som liknar rundpingis, någon sorts dubbel där vi sprang runt varandra, några vanliga set mot varandra och sist men inte minst någonting som liknade hockey som jag tycker var väldigt underhållande. Zebben fick mig att tagga till ordentligt och att spela med Adde och Claudio var också roligt:) Senare på kvällen fikade vi lite, lyssnade på musik och pratade. De andra fick mig att känna mig gladare än vad jag hade gjort på länge och det kändes oerhört skönt att slippa vara ensam och tänka på skolan och allt annat som känns väldigt jobbigt för tillfället!

Eftersom vi var uppe länge i fredags vaknade vi inte förrän halv tio i lördags och då var det försent för oss att hinna äta frukost på hotellet. Därför gick vi istället till Pressbyrån där jag köpte en drickyogurth och en ostsmörgås som smakade skumt. Efter frukosten tränade vi och jag spelade stundtals oerhört dåligt, det gjorde jag även under eftermiddagen. De anddra hade ofta saker att klaga på och jag förstörde bara för de andra när jag skulle försöka samarbeta med dem. Men det var roligt ändå och jag tror åtminstone att det gav mig något med tanke på att träning ju för det mesta brukar göra det. Lunch åt vi på restaurang Viking och därefter gick vi och köpte varsin glass. Några av oss testade magnum double karamell som tydigen är en av årets glassnyheter. Jag har för mig att samma glass har funnits även när jag var yngre för jag mindes smaken av den sen tidigare. Den enda skillnaden med denna magnumglass var att den var mindre än vad jag mindes den men jag tycker att det känns som att de flesta glassar har minskat i storlek de senaste åren, samt även ökat i pris. Trots att glassen var liten var den åtminstone god:) Middag åt vi på China station och det var lika trevligt som vanligt:)

Klockan nio var det dags att titta på Eurovision song contest. Vi var ganska många som samlades på radion för att se programmet. Maria kom förbi också och henne fick jag många kramar av under kvällen. Medan vi såg programmet pratade vi om låtarna, skrattade och masserade varandra. Många ville att jag skulle massera dem trots att jag var dålig på det. Det fanns som tur var åtminstone en person som uppskattade min så kallade massage. Jag har egentligen inte särskilt mycket att säga om lördagens final, jag fastnade för många av låtarna. Däremot blev jag lite förvånad över att Azerbadjzan vann eftersom jag inte kom ihåg deras låt efter att ha hört den. Italiens bidrag minns jag inte heller särskilt väl och de kom ju tvåa så det är förmodligen jag som fastnar för fel låtar. Sverige kom ju trea, vilket jag tycker var väldigt trevligt för det var ju faktiskt ett antal år sen som Sverige placerade sig så pass bra:) När vinnarlåten spelades upp fick jag många att vara med på en gruppkram. Under programmet när jag försökte krama folk fanns det vissa som inte var särskilt taggade på att göra det. Men under kvällens gång blev människor roligare och socialare. Resten av kvällen dansade vi, pratade och såg glada ut:) Många tyckte att jag liknade en kanin på grund av mina tänder och Zebben fick för sig att jag skulle dansa som Shakira:) Vi var uppe sent även den kvällen och kom inte i säng förrän sent på natten. Då fick jag äran att sova på Claudios stora luftmadrass som jag fastnade för förra året.

Igår vaknade vi i alla fall i tid och hann äta frukost på hotellet. Om lite mer än två veckor kommer jag att spendera fyra underbara nätter där:) Söndagens träning gick katastrofalt dåligt för min del. Jag har nog nästan aldrig spelat lika dåligt som jag gjorde då och det berodde nog mycket på att jag inte hade sovit tillräckligt mycket. Efter att ha ätit lunch som vi beställde från George pizzeria var det dags för killarna att åka hem. Jag stannade kvar en stund och pratade med Krister, Madde och Johnnie innan även jag var tvungen att åka hem för att plugga. Helgen var hur som helst trevlig och att kombinera seriöst spel med mindre seriösa saker var roligt. Även det mindre seriösa gav något och jag har haft träningsvärk idag:) Att träffa alla var lika trevligt som vanligt och de fick mig som sagt att känna mig glad. Jag måste ge dem en eloge för att de stod ut med mig hela helgen. Nästa helg får jag träffa alla igen för då är det SM! Något som jag behöver träna mycket på kommande veckor är att röra mig mer när jag spelar. I nuläget står jag ganska stilla och eftersom man får mer kraft när man rör sig är det ju verkligen något som skulle hjälpa mig att utveckla mitt spel. Jag behöver dessutom träna på att förbättra mina servar.

Igårkväll pluggade jag ett antal timmar och hann även titta på hockeyfinalen mellan Sverige och Finland. Jag blev glad när Sverige gjorde det första målet men efter att även Finland lyckades göra mål fortsatte matchen att gå dåligt för svenskarna. Det är alltså bara att säga grattis till Finland och hoppas på att Sverige kan vinna hockey-vm i framtiden istället:) Idag har jag varit i skolan där jag dels repade med ensemblen men också träffade en lärare som hjälper till med att jobba med det sceniska uttrycket. Under den lektionen bestämde vi sångare tillsammans med läraren hur vi ska röra oss till de låtar vi ska framföra på konserten. På torsdag är det ju slutkonsert och då hoppas jag verkligen att jag sjunger bättre än på det senaste sånguppspelet. Jag har nu hört hur fruktansvärt dåligt jag sjöng då. Det lät visserligen bättre än i höstas då jag sjöng Round midnight men det var absolut inget framträdande som jag känner mig särskilt nöjd med. Efter själva framträdandet kände jag mig ju relativt nöjd men nu i efterhand när jag har hört mig själv måste jag ändå säga att jag är besviken, menmen. Nu har jag ju en chans att prestera på torsdag och då kommer jag att göra allt för att lyckas:) Som tur är bestämde vi att jag kommer sitta på en stol när jag framför låten som jag kommer att sjunga solo på. Det känns skönt att inte behöva tänka på att röra mig på den låten och att jag då förhoppningsvis bara kommer kunna fokusera på att få sången att låta bra. Nu ska jag sova för imorgon har jag en lång dag framför mig och imorgon kväll är det studentskiva med klassen. Den lovar jag att berätta mer om senare i veckan. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig vecka, godnatt!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Det är kul att träffa folk som man inte träffar så ofta, särskilt när det gäller US aktiviteter. Synd att jag inte kan komma och kolla på eran konsert, det hade varit kul. Önskar dig ochså en fortsatt bra vecka. Hoppas du får en rolig studentskiva med klassen! Ha det bra. Vi hörs! Kram

2011-05-17 @ 09:50:57
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Shass

Hallå där, min alldeles egen mangosessa :) Det var roligt att se att du hade det roligt i helgen! Hoppas du känner dig taggad inför tävlingarna som komma skall. Det kommer säkert gå bra. Håller tummarna för att du har en bra studenskiva ikväll också! Kram! :)

2011-05-17 @ 21:30:38
URL: http://shass.blogg.se/
Postat av: Johan

Vispen, sluta säg att du "förstörde". Klart du inte gjorde! Alla som var där tyckte garanterat att det var jättekul att du var där och du gjorde ditt bästa. Man kan inte göra mer än så!



Tycker mest synd om Fasth där, som fick avsluta ett annars totalt outstanding VM med att släppa 6 mål. Det var inte hans fel, backarna stod inte upp för honom på ett bra sätt. Han har ändå gjort en grym resa, för 3 år sedan var han i Tingsryd i Div 1. Nu är han given i Tre kronor och har sannolikt spelat till sig ett NHL-kontrakt, 29 år gammal. Grymt!



Har ni mycket studentfirande hos er? :)



SV: Haha ja, det blev lite långt! :)



Ja, det är ju en väldigt viktig del i det hela, att spela ihop sig som lag, men man får göra det bästa av situationen, bita ihop och gå ut och ge gärnet och lite till ändå!



FIFH har med Fatmir och Stefan från landslaget, Jimmy och Micke, som också har landslagsmeriter, och Dzenan, som, precis som Albin och jag, är framtiden för svensk goalball.

IFAS hade bara 3 spelare med, Åke (Micke Åkerberg), Niklas och Magnus. 3 landslagsspelare.

Så nej, det var inget lätt motstånd... :)



Nikeskorna jag köpte kostade 1500, men jag fick 10% på dem, eftersom att hon jag pratade med visste vem Fredrik, vår naprapat, är. :)



Haha nej, då blir det lite svårt att använda dem! :)

Om du ska köpa skor, gå till Löplabbet, de vet verkligen vad de pratar om, de kan sin sak, för att uttrycka det enkelt.



Kram

2011-05-17 @ 23:47:02
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0