Början på en stressig vecka

Hej!

Den här veckan har jag verkligen mycket att göra. Nu ikväll har jag äntligen börjat skriva på psykologiuppgiften men det går tyvärr väldigt segt. På cirka tre timmar har jag knappt kommit någonstans men jag hoppas att jag snart ska komma igång. Det jag skriver om är faktiskt ganska intressant. Jag har valt att diskutera tre texter som handlar om depression och ångest. Förutom psykologiuppgiften har jag ju även den stora uppgiften i samhällskunskap och den går det också dåligt med. Vad är det för fel på mig? Jag känner verkligen att jag försöker men ändå går det dåligt och jag känner mig oerhört omotiverad trots att jag vet om att dessa två uppgifter är bland det sista jobbiga och svåra jag gör den här terminen.

Skoldagarna har mest rullat på som vanligt. I måndags hade jag den sista lektionen i körsång B och det kändes faktiskt lite tråkigt. Vi tränade lite på studentsången och sjöng en låt som hette In the name of love. På gårdagens lektion i estetisk verksamhet jobbade vi i grupper. Jag är ganska nöjd med gruppen jag är med i och igår jobbade vi med nyandliga rörelser och sekter. Vi ska göra en musikalisk tolkning av en låt och jag hoppas att det ska gå bra. Läraren talade om för mig att jag måste synas i redovisningen av den sista uppgiften för att få vg i kursen. Därför ska jag sjunga lite och får hoppas att jag kan göra det på ett tillräckligt bra sätt för att få vg.

Igår eftermiddag hade jag som alla andra tisdagar samhällskunskap och psykologi. Efter att psykologilektionen var slut stannade jag kvar i klassrummet tillsammans med några andra för att återigen skriva uppgiften i socialpsykologi. Sist försvann ju allt från datorn men igår lyckades jag i alla fall skriva lite trots att datorn krånglade även då. När jag skulle maila över uppgiften till läraren hängde sig datorn men det fungerade till slut:)

Igårkväll var det träning som jag tycker kändes helt okej. Christoffer, Johnnie och jag tränade och jag känner att jag faktiskt spelade ganska bra stundtals. Nu gäller det verkligen att jag tränar ordentligt inför nästa tävling. Eftersom jag har bestämt mig för att vara med i Haninge open och eftersom jag kommer betala cirka 2500 kronor för att få vara med ska jag försöka lägga ner så mycket tid som möjligt på träningen de kommande veckorna. Jag vill känna att jag i alla fall har förberett mig på ett bra sätt och om det visar sig att det går dåligt vill jag åtminstone känna mig nöjd med mig själv. Efter träningen åkte Krister, Madde och jag och åt på Maistro som är en grekisk restaurang där de har jättegod mat! Vi var där för att fira att Krister fyllde år i måndags. Jag hade verkligen en trevlig kväll och slogs av att jag är oerhört glad över att jag faktiskt känner och får umgås med så pass underbara människor:)

Idag började den så kallade produktionsveckan då det enda vi gör är att träna inför slutkonserten nästa vecka. Det känns riktigt skönt att vi faktiskt har fått en vecka till att bara koncentrera oss på konserten. Eftersom vi har inlämningar i nästan alla ämnen hinner vi dessutom jobba lite extra med dem den här veckan. Jag måste säga att jag känner mig ovanligt lugn inför konserten. Däremot vet jag inte om det är lika lugnt som det känns men med tanke på att vi ska öva hela veckan tror jag att det ska gå bra. Elina och Julia sjunger verserna i de flesta låtarna och jag har bara en låt som jag ska sjunga solo på, samt en vers i en låt som vi ska sjunga tillsammans. Det känns skönt att jag inte kommer behöva synas särskilt mycket för jag trivs med att stå i bakgrunden och köra. Låten jag ska sjunga har jag dock bestämt mig för att försöka sjunga så bra som möjligt.

Nu sitter jag och tittar på hockeymatchen mellan Sverige och Tyskland. Det är ju VM och kvartsfinal och därför tycker till och med jag att sport är intressant ikväll. Dock vet jag många som inte ens visste om att Sverige skulle spela ikväll. När jag talade om det här hemma var det till exempel ingen som ens verkade ha hört talas om att VM i hockey spelas just nu. Ifall jag skulle fråga folk i min klass tror jag inte att särskilt många av dem skulle känna till matchen. Det mesta de flesta brukar prata om i skolan är musik, ett samtalsämne som jag har blivit lite trött på efter att ha gått i musikklass i snart tre år. Därför känns det skönt att hålla på med sport som jag tycker skiljer sig väldigt mycket från musik. Nu ska jag fortsätta skriva på psykologiuppgiften. Ha det bra tills jag bloggar nästa gång!
/vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Oj, vilka pengar! Så mycket betalar inte ens vi för tävlingar...



Wow, Vispen, jag blir nästan förvånad :) Att du tittar på hockey, det är grymt! Men att VM pågår, det kan man ju inte missa! Helt obegripligt för mig som hockeynörd ;)



SV: Haha ja, jag misstänkte att du menade det :)



Ja, det hoppas jag också...

Men Vispen! Det där är helt fel inställning! Du ska inte ge upp kärleken så lätt! Visst att det kan vara jobbigt när man inte kan ses, det vet jag mycket väl, det är hemskt, hjärtat blöder av längtan och saknad, men låt för allt i världen inte avståndet hindra er! Känner han likadant är det bara att köra på, det kommer ni klara! Gör han det inte, då är du lite i samma situation som mig just nu. Olycklig kärlek är det värsta som finns, även om hoppet inte dör ut så lätt. Jag hoppas fortfarande och tror att jag och A kan hitta tillbaka till varandra. Kanske är det dumt och naivt, jag vet inte. Men jag vet vad och hur jag känner, jag älskar den tjejen så ofattbart mycket, hur saker och ting än är just nu. Ingen vet som sagt hur framtiden blir, därför fortsätter man kämpa och tro på det man verkligen vill. För ja, jag vet verkligen att det är det jag vill.

2011-05-12 @ 13:58:58
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0