Tisdag kväll

Hej!

Nu tänkte jag skriva lite så att ni ser att jag fortfarande lever:) Det har faktiskt inte hänt särskilt mycket sen jag skrev senast. Dagarna rullar på som vanligt i mitt kära liv. Visst är det skönt att det äntligen börjar bli lite varmare ute? Även om det fortfarande är en del snö och is kvar på marken ser man att den äntligen har börjat smälta bort. I lördags blev det Eric Saade som vann melodifestivalen. Jag tycker absolut att Eric är en värdig vinnare även om jag gärna hade sett The moniker eller Sanna Nielsen vinna. Både svenska folket och den internationella juryn gav dock flest poäng till Eric så nu får vi hoppas att det går bra för honom i Eurovision song contest.

I söndags passade jag på att sova lite extra länge. Vid frukosten hade jag en lång och intressant diskussion med Björn och Maria där jag bland annat kom fram till att det finns oerhört många vuxna människor som fortfarande är barnsliga och dessutom på ett väldigt omoget och negativt sätt. Att vara barnslig och omogen tycker jag absolut att man måste få vara ibland så länge det inte leder till att någon mår dåligt. Titta bara på mig, ni som känner mig vet om att jag kan vara hur barnslig som helst ibland. Men jag hoppas inte att någon tar illa upp av att jag ibland kan skämta om oerhört skumma saker och skratta åt sådant som nästan ingen annan skrattar åt. Jag har i och för sig vänner som kan vara snäppet värre än jag, vilket känns skönt:) Vi har ju så oerhört många sidor i vår personlighet och jag tycker att det är viktigt att jag faktiskt ska kunna ha en del vänner som jag kan få känna att det är okej att vara barnslig med. Dessa vänner känner mig väldigt väl och det känns skönt att veta att jag kan visa både mina bra och dåliga sidor för dem, att det är okej att ibland ha dåliga dagar och så vidare och att de trots det fortfarande finns kvar:) Vänner är verkligen något vi alla behöver, utan mina vänner skulle i alla fall aldrig jag klara mig.

Senare under söndagen åkte jag för att träffa Rebecka. Det var kul att träffa henne igen och vi hade en hel del att prata om eftersom vi inte hade träffats på några veckor. Rebecka hade precis flyttat och jag fick se hur den kära lägenheten där hon ska bo i några månader framöver ser ut. Även om jag inte fick lika mycket känslor där som jag kan känna i en del andra lägenheter tycker jag att det var ett trevligt ställe. Förutom att vi pratade lyssnade vi på bra musik, gick och handlade, åt middag och tittade på solsidan. Jag har nästan vant mig vid att titta på den serien eftersom det verkar vara något som de flesta svenskar gör. Om jag ska hänga med i snacket får jag väl stå ut, det är ju trots allt bara en halvtimme i veckan.

Igår var det måndag och eftersom det är sökningsvecka, vilket innebär att niorna söker och gör auditions till gymnasiet den här veckan, är de flesta musiklektionerna inställda. Jag måste erkänna att jag inte direkt blev ledsen över att få en lite extra lång helg:) Igår tog jag det mest lugnt, pluggade lite, ringde några viktiga telefonsamtal och åkte och tränade på kvällen. Träningen kändes helt okej och jag vann alla set jag spelade. Det kändes bra, framförallt att vinna över Sofia som verkligen är en av mina förebilder inom showdown. Mitt under träningen ringde min kära vän Sven för att berätta att han hade bokat flygbiljetter och att han kommer till mig när jag har påsklov! Det fick mig att känna mig glad hela kvällen och nu har jag äntligen något att se fram emot! Nästan direkt efter påsklovet är det ju dessutom tävling i Milano och jag kan snart börja räkna ner dagarna dit!

Idag har jag varit i skolan som vanligt. På estetisk verksamhet tränade vi på låtarna som vi ska sjunga på ett äldreboende om några veckor. Jag kände att jag kom ihåg det mesta, vilket kändes bra eftersom det innebär att jag nog inte behöver plugga på låtarna särskilt mycket hemma. På samhällskunskapen fick vi en massa information om miljön och på psykologin läste jag en text om mobbning som jag sedan fick reflektera över. Mobbning är verkligen ett ämne som jag skulle kunna skriva mycket om men det ska jag inte tråka ut er med att göra nu:) Ikväll har jag varit och tränat igen och dagens träning kändes väldigt bra! Först spelade jag lite med Krister och när Christoffer kom lite senare spelade vi elva set, jag vann åtta av dem:) Ikväll fick jag hur som helst mer träning än vad jag har fått på länge och det var verkligen skönt att få anstränga sig och att jag faktiskt kände mig trött efter träningen! Ibland när det är många som tränar hinner jag inte spela särskilt mycket och då kan det hända att jag ibland inte riktigt känner att jag kommer igång förrän träningen nästan är slut. Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag ska träna lite på några låtar tills imorgon. Alla ensembler ska nämligen spela för niorna som söker till gymnasiet då.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Jag förstår att du tycker det är skönt att vara lite ledig från skolam och istället plugga hemma. Kul att det gick bra på showdowntävlingen, och hoppas att du vinner nästa gång i Milano. Hoppas att du får en trevlig kryssning i helgen. Kram!

2011-03-16 @ 08:31:22
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Sandy

Vad du är gullig, Vispen. Tack!

2011-03-17 @ 11:39:24
URL: http://lilzandy.blogg.se/
Postat av: Björn Hultman

trevligt att du läste om mobbning på psykologin. Jag föreläser om ämnet ute i skolorna och bloggar om det. Läs den!

2011-03-18 @ 20:09:27
URL: http://blogg.aftonbladet.se/mobbning

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0