Ett halvår kvar och studenten imorgon

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Jag mår bra förutom att jag har känt mig nere de senaste dagarna. Igårkväll bestämde jag mig dock för att verkligen försöka att inte tänka på allt som händer just nu utan istället bara fokusera på studentdagen imorgon. Med tanke på att många säger att studentdagen ska vara en riktigt rolig och oförglömlig dag vill jag verkligen kunna ha roligt och trevligt utan att behöva tänka på en massa andra jobbiga och tråkiga saker. Deprimerad har jag tid att vara resten av sommaren om det så behövs men imorgon vill jag som sagt kunna ha roligt. Det kanske skulle hjälpa om jag drack lite, inte för att det är något som jag skulle vilja göra då jag gärna vill kunna känna mig glad på ett naturligt sätt utan att behöva dricka. Men om det skulle visa sig att jag vaknar imorgon och känner att jag har en riktigt dålig dag lär jag nog testa att dricka lite för att se om det hjälper. Jag lär ju knappast vara den enda som dricker och det skulle förmodligen vara det enda rätta att göra det. Det finns nog inte en enda människa som har firat sin student utan att dricka någon dryck som innehåller alkohol. Dessutom har jag ingen studentmottagning imorgon och därför skulle det nog inte göra något ifall jag inte mådde särskilt bra när jag kom hem. Vi ska i och för sig gå ut och äta imorgon kväll och därför har jag inga som helst planer på att bli full och det skulle jag inte vilja bli vilken dag det än var på året. Men att dricka lite skulle nog som sagt inte skada. Det enda som kanske skulle oroa mig är att jag i princip aldrig har druckit alkohol i hela mitt liv och därför kanske min kropp skulle reagera på ett negativt sätt. Men så länge jag har kontroll på vad jag gör ska det nog gå bra:) Förutom att jag tar studenten imorgon har jag bara ett halvår kvar som tonåiring idag. Det känns väldigt jobbigt att behöva inse att jag snart kommer att räknas som vuxen på riktigt. Men trots att jag blir äldre för varje dag som går ska jag försöka njuta av livet så länge som möjligt och jag hoppas på att åtminstone kunna hålla på med sport och showdown i några år till.

De senaste dagarna har varit ganska lugna och det har varit skönt med tanke på att jag har känt mig väldigt trött efter helgen. Det känns verkligen att jag har tävlat nyligen, både fysiskt och psykiskt och det är inte ofta som jag utsätter min kropp för en så pass stor urladdning. I måndags var det ju Sveriges nationaldag men det märkte jag knappt förutom att jag hörde lite om det på radion. Igår hade vi elevhälsodag i skolan och alla samlades på Hammarbyhöjdens IP. Elevhälsodagen igår såg ut precis som de tidigare elevhälsodagarna i slutet av vårterminen har gjort så länge jag har gått på gymnasiet. Vi fick välja mellan att spela brännboll, fotboll och pictionary och alla inriktningar delade upp sig i lag. Jag som kände att jag gärna ville göra något valde att försöka spela brännboll. Eftersom Irre, tjejen som hjälpte mig igår, hade problem med sina knän och därför inte kunde springa med mig, fick Cattis i min parallellklass göra det och det var ju snällt av henne att ställa upp. Men det var tyvärr inte särskilt lätt för mig att hänga med på brännbollen eftersom jag hade svårt att uppfatta hur långt jag skulle hinna springa då jag inte kunde se hur nära brännplattan motståndarlaget var och hur långt de andras bollar sköts iväg. När jag hade blivit bränd två gånger gav jag upp på grund av att jag inte ville förstöra för laget. Under resten av dagen satt jag istället och tittade på några brännbollsmatcher och försökte prata med lite folk. Jag kunde inte låta bli att bli lite avundsjuk på att jag inte kunde se alla snygga killar som några tjejer kollade in. Vissa såg tydligen sjukt bra ut. Även om tjejerna berättade för mig hur killarna såg ut kändes det inte som att det var samma sak som att själv kunna se dem. I sommar hoppas jag dock på att kunna hitta någon kille att spana in och att bli sådär härligt förälskad som man kan bli när man precis har träffat någon skulle inte vara helt fel:) Jag känner mig nämligen fruktansvärt trött på all olycklig och obesvarad kärlek så nu när jag har mitt allra sista långa sommarlov skulle det verkligen vara trevligt om det dök upp någon. Vi får se hur det går. En sak som var rolig att se igår var i alla fall lärarlaget. Jag blev faktiskt förvånad över hur duktiga de var på fotboll då jag såg dem utklassa en klass med sex-noll:) Det såg ut som att flera av lärarna har spelat fotboll tidigare. Däremot var de inte lika bra på brännboll, inte för att alla elever var bättre. Men estetklasser brukar ju sällan vara särskilt sportintresserade. Fastän jag går i trean nu och gårdagen var den sista dagen före studentdagen som klassen faktiskt hade chansen att vara tillsammans var det ganska många som inte kom igår och det tycker jag var lite synd. Men jag känner ändå att gårdagens elevhälsodag var en av de bästa hittills. Vi hade tur med vädret, de flesta som var där verkade ha roligt, jag pratade med några trevliga människor och tjejen som hjälpte mig igår var dessutom väldigt trevlig:)

Igårkväll var ungdomsgården öppen och jag åkte dit en stund för att slippa sitta hemma och ha tråkigt. Det var som vanligt trevligt att träffa några av mina kära vänner och då jag kände att jag behövde prata med folk och få ut min frustration över saker och ting tror jag att det var riktigt bra för mig att åka iväg lite. Några av oss fick hjälpa till att göra fruktsallad och jag utnyttjade tillfället genom att ta frukter som man behövde skära ganska hårt i. Jag tryckte till jättehårt i en mango och skar den i allt annat än fina bitar och tryckte dessutom till en papaya väldigt hårt. Det kändes verkligen bra att kunna skära i något som förhoppningsvis inte behövde lida. De andra märkte att jag var lite arg igår men de flesta verkade mest tycka att det var roligt, vilket ju var bra. Det är ju mycket bättre att sprida glädje omrking sig än ilska och nedstämdhet:) Efter att vi hade ätit fruktsallad och glass pratade vi om fonder och stipendier och fick tips på hur man gör när man söker pengar och lite annat trevligt. Jag lärde mig en hel del nya saker och tycker att det var riktigt bra att vi fick lära oss mer om sådant eftersom de flesta förmodligen kommer söka pengar från en fond i framtiden.

När jag kom hem igår ringde jag min kära vän Jonas och pratade med honom i några timmar. Det var verkligen trevligt och det kändes riktigt skönt att ha någon att prata med. Det finns inte särskilt många som jag känner att jag kan prata med i flera timmar utan att tröttna. Men jag kan verkligen tycka om att kunna ringa upp någon ibland fastän jag inte har något särskilt att säga. Ibland kan det helt enkelt kännas skönt att kunna prata bort en stund med någon, veta att personen finns där och att det inte alltid spelar någon roll vad man pratar om. Vissa kan man verkligen prata om ingenting med utan att det blir tråkigt eller känns konstigt. Sådana människor växer absolut inte på träd och därför är jag oerhört tacksam över att jag faktiskt känner några som jag kan känna mig så pass avslappnad med.

Idag har jag varit ledig eftersom jag redan har haft alla sånglektioner, kontaktlärartiden var inställd och vi har gjort allt i ensemblen. Därför har jag mest tagit det lugnt och förberett mig inför morgondagen. Nu har jag testat alla kläder jag ska ha imorgon och sett att allt som tur är verkar passa:) En annan sak som faktiskt kändes riktigt bra var när jag öppnade mitt mailprogram för en stund sen och det låg ett mail från min samhällskunskapslärare i inkorgen där det stod att jag fick VG i kursen! Jag vet att ett VG låter dåligt men jag känner mig faktiskt ganska nöjd med det eftersom jag verkligen har kämpat hela året för att få ett högre betyg än G i samhällskunskap. Nu lämnar jag bloggen för den här gången men jag lovar att berätta om studentdagen imorgon kväll eller på fredag. Ha det bra tills dess!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Paulin

Gud va roligt att ta studenten! hoppas att du får en underbar dag och dricka något lite kan du ju göra om du vill men ta det lugt i och mad att det är första gången :)



kram

2011-06-08 @ 19:05:10
URL: http://puussgurkan.blogg.se/
Postat av: Maja

NJUT IDAG

2011-06-09 @ 08:41:28
URL: http://majareichard.blogspot.com
Postat av: Johan

Vadå VG dåligt? Lägg av Vispen! Det är ju jättebra! :)

2011-06-11 @ 14:09:03
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0