Sommarens träningsläger

Hej!

Idag är det måndag och jag sitter hemma i mitt kära rum och skriver. Imorgon har halva sommarlovet gått och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den första halvan. De sista fem veckorna som jag har kvar av mitt sista riktiga sommarlov kommer vara lugna och det känns faktiskt ganska skönt eftersom jag vill hinna vila upp mig inför mitt sista år på Kulturama. Den här veckan har jag dock några saker i kalendern som väntar på att bli gjorda. Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa några kompisar, imorgon åker jag på Allsång på Skansen tillsammans med några glada och trevliga USS-are och på onsdag åker jag till Norrköping där jag stannar tills på söndag kväll. Ska ni göra något trevligt nu i veckan?

Förra veckan gjorde jag ju en hel del trevliga saker. I förra inlägget skrev jag ju om dagarna i Övik och den trevliga stunden i studion. Nu hade jag tänkt skriva lite om träningslägret jag var på i helgen. Tyvärr blev vi inte särskilt många eftersom både Adde och Zebben hoppade av, Christoffer är i Dalarna och Daniel precis har opererat sitt finger. Från landslaget var det därför bara Claudio, Stine från Danmark och jag. Det var verkligen roligt att få träffa Stine igen och att dessutom få träna med henne. I Sverige har vi tyvärr inte lika många duktiga tjejer som i Danmark. Jag har absolut ingenting emot att bara träna med killar men ibland saknar jag en till tjej i laget. Killar och tjejer tänker ju lite olika, i alla fall när det gäller vissa saker. Sen kan jag ibland känna att killarna är på en mycket högre nivå än jag och att de killar som inte är det utvecklas snabbare än vad jag gör. Dessutom blir det ju jobbigt för killarna att alltid behöva ha mig med som hela tiden följer efter dem. Stine och jag kom fram till att vi hade mycket gemensamt och att vi har gått igenom ungefär samma saker i livet. Det kändes oerhört skönt att prata med någon som förstod precis hur jag känner i vissa situationer och som kunde ge mig några bra råd inför framtiden.

Det blev en hel del träning i helgen även om vi kanske inte tränade lika mycket som vi brukar göra när det är träningsläger. Jag kände mig ändå väldigt trött efter helgen och att jag nu har mycket att träna på inför kommande tävlingar. De tre saker som jag kommer koncentrera mig mest på är att träna upp styrkan i handleder och armar så att jag orkar skjuta hårdare, träna på att skjuta direktskott oftare istället för att bromsa upp bollen innan jag skjuter som jag ofta gör nu och sist men inte minst försöka lära mig nya sätt att skjuta på så att jag kan variera mig mer när jag spelar match. Jag måste även bli mycket bättre på att tänka på hur min motståndare spelar, var han/hon släpper in mål och var bollen hamnar när jag skjuter på ett visst sätt. Ibland är jag jättedålig på att spela varierat och det händer att jag skjuter många skott i rad som hamnar på ett och samma ställe hos min motståndare på andra sidan bordet. Som ni märker är det alltså mycket som jag behöver utveckla och förbättra. Det känns lite tungt att det är så pass mycket som jag hittills inte behärskar men jag känner samtidigt att det faktiskt känns bra att det fortfarande finns mycket att träna på. Om det inte gjorde det skulle ju kanske det betyda att jag aldrig skulle kunna placera mig högre på tävlingar men det kanske ändå finns en liten chans att jag lyckas i framtiden. Träning ger ju färdighet och om några år när jag har tränat mer och förmodligen är bättre på dessa saker kommer det förhoppningsvis hjälpa mig och jag ska absolut fortsätta kämpa för att nå mitt högsta mål inom showdownen, att någon gång komma till final i en internationell tävling. Mer än halva 2011 har ju redan gått och jag har tyvärr insett att jag inte kommer nå mitt mål i år men nästa eller nästnästa år hoppas jag att jag ska kunna klara det!

Föruom att vi tränade mycket showdown i helgen har vi även pratat, skrattat, ätit, lyssnat på musik och sovit. Vi åt som vanligt på Handens pizzeria där vi träffade George som var lika glad och social som vanligt. I fredags åt vi middag på Viking där jag som vanligt åt vegetarisk pasta. Medan vi åt blev vi underhållna av en man som spelade gitarr och sjöng. I lördags åkte vi in till Söder och åt på en grekisk restaurang. Där hade de jättegod mat och jag åt tzatziki och jättegoda zucchinibiffar. Frukost åt vi på hotellet och jag älskar verkligen deras frukost! Stine berättade för mig om en sorts blåbärschoklad som hon älskar. Det tog ett tag för oss att hitta den men jag fick i alla fall smaka den till slut:) Tobbe, Mariah och Shakti kom och hälsade på i lördags och det var jätteroligt att träffa dem igen! Krister var så klart med hela helgen och jag tycker verkligen att han känns som en pappa för oss alla. Vi sov och tränade på radion och med tanke på att radion känns som mitt andra hem kändes det väldigt bra. Stine och jag delade rum och det var trevligt och gick jättebra! Claudio var lika trevlig som vanligt och eftersom han precis har fyllt år gav jag honom en liten födelsedagspresent, choklad som jag köpte i en trevlig affär i Övik och ett presentkort på Stadium. Jag tycker att Stadium är en bra affär och eftersom jag inte hade särskilt mycket tid när jag skulle försöka hitta en present, Claudio är ju dessutom kille vilket gjorde det ännu svårare, fick det bli ett presentkort. Sen tänkte jag att choklad ju var bra för att de flesta verkar äta det och för att det skulle vara tråkigt att enbart komma där med ett litet kuvert. Det där med choklad var dock inte särskilt bra att ge till just Claudio eftersom han inte brukar äta det och ett presentkort är ju ganska tråkigt att få. Nästa gång jag köper en present hoppas jag att det blir mer lyckat och man lär sig ju alltid något av att köpa mindre lyckade presenter. När man lär känna människor lär man sig ju dessutom vad de gillar och inte gillar och det kan ju ta ett tag innan man känner någon tillräckligt bra för att hitta bra presenter till personen. Ibland händer det ju att man helt plötsligt hittar något som man känner passar perfekt till någon man känner. Det bästa är ju när man verkligen har en tanke bakom sin present och varför man just ger bort det man gör till någon. Med tanke på att min fantasi oftast är väldigt dålig brukar jag inte hitta bra presenter särskilt ofta men ibland händer det och eftersom jag tycker om att ge bort saker till andra kommer jag förmodligen bli bättre på det med åren:)

Som alltid när det är träningsläger blev det inte särskilt mycket sömn för någon av oss. Jag kände mig trött redan när jag kom på torsdagen men det är ingenting i jämförelse med hur trött jag kände mig när jag kom hem igår eftermiddag. Inatt sov jag i nästan tolv timmar och det var riktigt skönt att faktiskt få sova i min egna säng som jag är van vid även om det kändes ganska ensamt. Nu är det varken träningsläger eller tävling på väldigt länge och jag kommer verkligen sakna alla underbara människor! Jag tyckte att det var minst lika jobbigt som vanligt att säga hej då till alla igår som det brukar göra. Trots att jag bara brukar träffa de flesta när vi tränar eller tävlar lär man ju ändå känna alla under tiden vi är på träningsläger och tävlingar, på kvällar och under dagarna när man har en paus från att träna eller spela match. Alla inom showdownen betyder verkligen mycket för mig, jag tycker om dem alla, så klart mer eller mindre, men ändå! Jag överdriver inte när jag säger att några av dessa människor alltid kommer att ha en särskild plats i mitt hjärta! Nu ska jag ringa några samtal och se ifall någon vill träffa mig ikväll. Hoppas att alla därute får en trevlig vecka, ta hand om varandra!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Att det inte blir så mycket sömn sådär är inte alls bra. Prestationsförmågan sjunker rejält om man inte är utvilad och förberedd på bästa möjliga sätt. Så, ta det seriöst och sov! Det är viktigt! Jag vet visserligen inte hur det funkar och ligger till innom showdownen, men i goalballen är det vinna som gäller. Alla 9 tävlar om de 6 platserna och det gäller att verkligen visa framfötterna vid läger, men även på hemmaplan, skicka in träningsdagböcker etc. Att ligga och träna på landslafsnivå är ingen lek och sömn är en väldigt viktig faktor i det hela.

2011-07-15 @ 14:07:12
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0