En vecka kvar

Hej!

Förlåt för att jag påpekar hur lång tid det är kvar tills tävlingen i Finland i varenda inlägg men det är verkligen det enda som får mig att orka just nu. Nu är i alla fall flygbiljetterna bokade och om exakt en vecka vid den här tiden är jag förhoppningsvis framme i Finland. Då får jag äntligen träffa alla underbara människor igen och på fredagen får jag dessutom tävla! Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag längtar. Samtidigt känner jag som vanligt press och att jag måste placera mig bra eftersom jag så gärna vill åka på andra tävlingar i framtiden. För tillfället ligger jag trea på rankinglistan över de bästa spelarna i världen och vi får se hur länge jag kan hålla mig kvar där. Till Finland kommer de absolut bästa spelarna och dessutom en ny tjej som tydligen ska vara hur duktig som helst. Vi får se hur det går helt enkelt men nervös är jag, samtidigt som jag längtar och räknar ner dagarna.

De senaste dagarna har varit ganska lugna. I tisdags tränade jag och det gick helt okej förutom att jag förlorade mot Christoffer. Sen fick jag flera hårda bollar på ett och samma ställe på handen och den svullnade upp en del, vilket inte direkt var särskilt skönt. Jag har i och för sig aldrig varit med om något liknande tidigare och jag vet andra som har blivit skadade på allvarligare sätt av showdown. Därför ska jag inte klaga och det var ju tur att det hände i tisdags och inte senare eftersom det hade varit jobbigt ifall jag hade haft ont på tävlingen. Att jag fick så pass ont, trots att jag hade min handske på mig, är hur som helst ett tecken på att jag verkligen måste försöka hitta en handske med bättre skydd. Min handske skyddar bra när jag spelar mot tjejer och när jag köpte den för ungefär två år sen fick jag i princip aldrig ont. Nu tror jag dock att skydden har blivit lite sämre, min handske har blivit väldigt sliten och sen beror det framförallt på att sporten har utvecklats väldigt mycket på sista tiden. Vi har fått bättre spelare och många skjuter hårdare än vad de gjorde för två år sen, särskilt killarna. problemet med att hitta en bra handske till mig är dock att de flesta handskarna är väldigt stora och dels att det inte finns särskilt många handskar med tillräckligt bra och hårda skydd. Idag kom vi fram till att det enda sättet för mig skulle vara ifall jag kan köpa en stor handske och att sedan hitta någon som kan sy in fingrarna på den till mig. Problemet är bara att jag inte känner någon som kan sy och jag vet inte heller var jag skulle kunna lämna in handsken i så fall. Det är ju inte direkt många som brukar lämna in saker på olika ställen för att få dem sydda, i alla fall inte handskar. På något sätt ska det säkert lösa sig i alla fall:) Träningen i tisdags gick som sagt bra och idag var jag mest där och höll de andra sällskap medan de tränade. Jag ville inte riskera att träna på grund av att jag redan hade ont, jag hann i alla fall träna servar en stund innan de andra kom och ville spela:)

Igår natt hade jag huvudvärk och ont i ett av mina ögon. Det känns fruktansvärt irriterande att jag ibland får ont i ögonen. Den enda funktion mina ögon gör är att de sitter i mitt ansikte, det rinner tårar ur dem lite då och då och sen kan jag såklart öppna och stänga dem. Något jag däremot inte kan göra är att se, det som de flesta använder sina ögon till. Med tanke på att mina ögon inte direkt gör särskilt mycket stör jag mig på att jag får ont i dem ibland. På sista tiden har det hänt ganska ofta. Jag kanske borde be om att få droppar utskrivna igen, det hjälpte ju i alla fall lite sist. Igår hade jag tyvärr så pass ont att jag kände att jag inte orkade gå till skolan. Som tur var missade jag inte särskilt mycket, bara en sånglektion och ensemble där de tydligen mest hade tittat på film från terminskonserten vi hade innan jul. Sånglektionen hade jag verkligen velat gå på eftersom jag började på en låt innan jul som jag behöver jobba med menmen.

Igårkväll var jag på styrelsemöte med USS och eftersom jag hade vilat i stort sett hela dagen kände jag att jag orkade koncentrera mig ganska bra under kvällen. Huvudvärken hade som tur var släppt lite, vilket kändes skönt. I och för sig kände jag inte att jag var särskilt aktiv på mötet men att jag i alla fall orkade vara med kändes bra. Idag hade jag vårterminens första skoldag som bestod av historia och religion. På historian fick vi tillbaka det tredje g-provet som vi skrev innan jul och jag fick vg och blev ganska nöjd med lärarens kommentarer:) Nu måste jag bara se till att skriva en inlämningsuppgift som jag tyvärr inte har hunnit göra färdigt än. Två sådana uppgifter ska lämnas in om man siktar på att få vg eller mvg i kursen och jag tycker att det vore skönt att åtminstone få vg när jag har skrivit vg på varenda prov hittills. På religionen gick vi igenom det sista om hinduismen. Tyvärr känner jag att hinduismen är minst lika svår att lära sig som islam men på något sätt ska jag försöka lära mig så mycket som möjligt. Det är nog bäst att jag pluggar en stund innan jag går och lägger mig eftersom jag inte direkt lär hinna plugga något i helgen då jag ska på uppsökeriutbildningen. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Paulin

Hihi :) Tack så mycket! Första skolveckan har varit bra, hoppas att din också varit det :)



kram

2011-01-14 @ 19:50:59
URL: http://puussgurkan.blogg.se/
Postat av: Paulin

Då är vi två om den saken! Har också lyssnat på den låten mycket och javist är den riktigt bra! :)

2011-01-14 @ 19:52:15
URL: http://puussgurkan.blogg.se/
Postat av: Emmy

Jag har fått alla kommentarerna du har skickat, alltså tre denna gång så det verkar som att din dator eller webbläsare inte visar om dom har skickats. Ibland har jag dock också samma problem med att skicka, så blogg.se kan ju också vara problemet.

Roligt att åka till Finland, där har jag aldrig varit. Och grymt att vara trea i världen, helt otroligt! :)

Måste bara fråga vilken linje du går på i gymnasiet?

:)

Kram!

2011-01-14 @ 23:01:50
URL: http://emmyiusa.blogg.se/
Postat av: Elsa

sv: Ja det var en bra dag men tycker chokladfondue är bättre (lättare att göra och äta) än chokladfontän. Om du åker förbi farmor/mormor någon dag kan du ju höra av dig så kanske vi kan ses där om du vill!

2011-01-15 @ 12:10:58
URL: http://minipinan.sping.se
Postat av: Elsa

Förresten får du tjoa till om du behöver någon hjälp med skolan, tror jag kan en del om hinduism iaf :)

2011-01-15 @ 12:12:40
URL: http://minipinan.sping.se
Postat av: Johan

Nästa helg får du troligen träffa Albin då :)



Rankad 3:a i världen är inte dåligt du! Riktigt grymt jobbat att nå så långt!

Hur är konkurrensen innom showdown på damsidan?



SV: Tack för att du gillar den! Jag blev som sagt nöjd med den då när jag skrev den, tycker dock den har lite språkfel och så nu när jag läser den, men den är helt klart bra!

Grejen med noveller är ju att de utspelar sig under en kortare tidsperiod där det är väldigt mycket detaljer osv. Jag tycker det är kul och enkelt att skriva så detaljerat, jag kanske har sinne för detaljer, vad vet jag? :)



Kram

2011-01-15 @ 23:06:48
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0