Ännu en helg är över

Hej!

Nu känner jag bara att jag måste skriva av mig. Jag känner mig för tillfället ganska nere, bland annat för att jag vet att några av mina vänner har det svårt just nu. Det känns oerhört jobbigt att dessa vänner bor långt ifrån mig och jag känner mig väldigt maktlös som inte ens kan åka och hälsa på dem och på det sättet trösta dem. Att sitta här hemma och veta att de mår dåligt känns jättejobbigt. I och för sig tror jag inte direkt att jag hade hjälpt de jättemycket genom att åka hem till dem men på något sätt känner jag att det skulle hjälpa mer än att bara sitta här och känna denna jobbiga känsla. Självklart kan man ge stöd och trösta någon genom en chat eller ett telefonsamtal men det är, enligt mig, inte alls samma sak som att prata med någon i verkligheten då man även kan trösta genom att ge en kram eller att bara visa att man bryr sig genom att sitta bredvid någon som känner sig ledsen och ensam. Som jag skrev bor dessa vänner långt ifrån mig och därför är det enda jag kan göra att sitta här hemma och vara ledsen och lite orolig över att någon mer jobbigt ska hända dem. Okej, en av mina kära vänner bor i och för sig bara några timmars tågresa bort men jag skulle inte kunna ta mig till personen inatt. Aja, jag hoppas att allt löser sig och att tiden kanske kan läka en del sår, som man brukar säga.

Min helg har faktiskt varit helt okej. I fredags åkte jag till Björn och vi åt en god middag på kvällen och efter det pratade jag med en vän på skype. Gårdagen var också ganska lugn. Efter att ha ätit en sen frukost åkte Lovisa, Björn och jag in för att handla lite. Lovisa köpte färg eftersom hennes rum ska målas om snart och Björn hämtade ut ett par nya glasögon, tur att jag slipper sådant. På sommaren använder jag i och för sig solglasögon ibland eftersom jag får ont i ögonen av solen. Lite senare på eftermiddagen fikade vi och jag åt den första semlan för i år:)

Lovisa och jag fick göra middagen igår och vi bestämde oss för att göra vegetarisk lasagne. Lasagne är verkligen något som jag tycker om. Det tar ju ganska lång tid men det är ganska lätt att göra. Vår kära lasagne blev väldigt god och det var ju roligt. Efter middagen började äntligen melodifestivalen. Jag hade sett fram emot att se den ungefär sen förra årets tävling avslutades. Var det någon mer som tittade igår? Vem eller vilka tycker ni var bäst? Jag tycker egentligen inte att någon låt var särskilt bra men mina favoriter var Jenny Silver och Danny. Att Danny skulle gå vidare tycker jag var ganska väntat och jag kom ihåg hans låt efter att bara ha hört den en gång. Däremot trodde jag verkligen inte att Swingfly skulle gå direkt till Globen. Tyvärr fastnade jag inte för deras låt, i alla fall inte efter att ha hört låten en gång men jag tycker att den var helt okej.

Idag har jag faktiskt haft ganska roligt, bortsett från att jag har varit lite ledsen och orolig. Dagen började hur som helst med att jag åt frukost och en tidig lunch innan jag åkte till Handen för att träna. Eftersom jag fortfarande har en stor bula på min högra hand, sen ungefär en månad tillbaka, har jag bestämt mig för att ta det lite lugnt och vila handen några träningar. Som ni kanske har förstått tycker jag jättemycket om showdown och klarar mig inte utan sporten. Därför försökte jag idag spela med min vänstra hand istället. Det gick ju inte direkt bra och jag släppte in hur många mål som helst. Jag kände i alla fall att det gick lite bättre efter att ha spelat en stund trots att jag kände att jag knappt lyckades ha någon kontroll över bollen överhuvudtaget. Den rullade inte alls som jag ville och jag märkte dessutom att jag är mycket svagare i min vänsterarm än i min högerarm. När jag tog i och verkligen försökte skjuta hårt var det inte ens i närheten av de skott jag skjuter med höger hand. Aja, att spela med vänster hand är ju trots allt bättre än att inte spela alls och jag håller tummarna för att min hand blir bättre snart. Om det inte har hänt något på några dagar får jag väl kanske boka en tid på vårdcentralen. Det finns det de som tycker att jag borde göra. När jag hörde vad man kan bli tvungen att göra ifall det är någon sorts inflammation fick det mig dock att bli väldigt tveksam till ifall jag verkligen ska låta någon titta på min hand. Men det kanske är bäst om jag inte märker någon förändring snart för jag kan ju inte gå runt med en bula där hela livet och ha så pass ont att jag inte kan spela. Förutom att jag störde mig på min hand var det i alla fall roligt att träffa de andra idag och Maria var där och fick mig att skratta en del:)

Ikväll har jag varit med Rebecka och Ida. Det var väldigt trevligt att få vara med dem ikväll! Vi umgicks, åt en god middag, lyssnade på en massa musik, tittade på Solsidan och såg filmen I rymden finns inga känslor. Efter att ha sett ytterligare ett avsnitt av Solsidan måste jag fortfarande säga att jag har svårt att förstå varför i princip alla jag känner tycker att serien är underbar och bland det bästa de har sett. Men jag har väl helt enkelt inte samma humor som de flesta svenskar, det är ju synd men jag vet inte vad jag ska göra åt det. I rymden finns inga känslor tycker jag var en väldigt bra film. Jag tycker dock att den slutade på ett störande sätt, menmen. Nu är klockan mycket och imorgon börjar en ny vecka. Vi får välja mellan att göra hemma eller i skolan hela veckan och det känns väldigt skönt att jag inte behöver krångla med färdtjänsten:) Dessutom känner jag att jag jobbar bättre hemma och jag har en hel del att ta igen så det är väl bara att jag kämpar på så gott det går. Hoppas att ni har haft en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hej!



Förstår att du tycker det är jobbigt när vänner som har det jobbbigt bor så långt bort så det kan svårt att ta sig dit och trösta dom. Men det hjälper ibland att prata på telefon eller msn, ibland kan det tom. vara skönt för den som är ledsen att få vara själv. Så kände jag i början när det tog slut mellan mig och Anna.

2011-02-07 @ 08:47:30
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: louise

Hej



Jag var den enda i familjen som inte gillade det kan jag säga =)

Du kan inte hitta det någonstans.

Har inte riktigt tid idag men jag kan skriva ner det till dig.



hade en jättetrevlig lördag, var barnvakt åt min väns barn



Hoppas att du hade en trevlig lördag du med

2011-02-07 @ 21:37:08
URL: http://lusses.blogg.se/
Postat av: mamma till William

Ha en skön tisdag

2011-02-08 @ 09:32:48
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Emmy

I rymden finns inga känslor tycker jag är jättebra, man ville bara se mer! ;)

Jobbigt att dina vänner har det svårt, hoppas det blir bättre.

Du måste har spelat ganska mycket om du har fått en stor bula på handen, måste vara jätteirriterande. Och just på högerhanden som man gör allt med.

På tal om killen i min skola också, han är jätteallergisk mot massor av saker luftburet, så vi får inte har något plockgodis eller liknande då sleven man tar med har rört chokladbitarna som kan innehålla spår av nötter. Väldigt långdraget, men man måste offra sig ibland även om det känns surt.

Kram! :)

2011-02-08 @ 16:14:33
URL: http://emmyiusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0