Skönt med jullov

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni som redan har jullov och är lediga från jobb eller skola passar på att njuta av det. Med tanke på att det här förmodligen är det sista långa jullovet jag har på många år försöker jag njuta så mycket som möjligt av ledigheten. Än så länge har jag inte tröttnat på att spendera mycket tid hemma och känner faktiskt att det har hänt lagom mycket de senaste dagarna. Känslan av att kunna vara uppe hur sent jag vill på nätterna för att sedan kunna sova ostört och länge utan att behöva väckas av alarmet på min mobil är helt underbar! När jag postade mitt senaste blogginlägg skulle jag hjälpa familjen att klä granen. Trots att vi bara har en liten och ganska tråkig gran här hemma är ju det bättre än ingenting. Vi avslutade kvällen med att fika tillsammans och det var trevligt att äta lussebullar och pepparkakor, lyssna på julmusik och prata en stund:)

I tisdags var det julavslutning i skolan. Jag tror aldrig att jag har sett multihallen vara lika fullproppad med folk tidigare. Med tanke på att vi är flera hundra gymnasieelever var det inte särskilt konstigt. Däremot förstår jag inte varför skolan inte delar upp oss och har två avslutningar istället för en. Jonas och jag stod längst bak och trängdes med en massa folk. Vi såg absolut ingenting från våra platser, inte för att det spelade någon roll för mig, hörde gjorde man definitivt:) Avslutningen började med att tv gjorde ett inslag för ett program som ska sändas i vår. Jag tror att det hette Livet blir bättre. Det kommer hur som helst att handla om kända personer som har haft det svårt i livet men som har det bättre nu. Sanna Bråding som bland annat har jobbat med teater, tv och radio höll ett tal för alla på vår skola. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara bra men blev riktigt rörd. Jag kan starkt rekommendera er att se programmet i vår, det ska jag göra! Efter tv-inspelningen fortsatte julavslutningen. Det var några som sjöng, rektorn höll ett kort tal, filmeleverna visade upp några korta filmer, några från teaterlinjen uppträdde, fotoeleverna visade ett bildspel och efter det fick vi höra ännu mer härlig sång:) Även om jag inte tycker att det var den mest juliga avslutning jag varit på fick den mig åtminstone att få lite mer julkänslor än vad jag hade innan jag gick dit. Nu har jag jullov i tre veckor och även om jag måste plugga lite under lovet, bland annat med musikteori, mitt projektarbete samt träna på att sjunga klassiskt, har jag mindre att göra jämfört med hur det har varit tidigare år:)

I tisdags kväll bestämde jag mig för att åka och träna. Eftersom jag hade haft problem med armen och varit förkyld väldigt länge hade jag inte kunnat träna på flera veckor. Därför kändes det hur skönt som helst att ställa mig vid showdownbordet, slå till bollen och höra det härliga ljudet som hörs när man gör mål på sin motståndare:) Att jag inte hade tränat när jag var sjukare var tur. I tisdags tänkte jag att jag ju kunde ta det lite lugnare än vanligt. Problemet med mig är dock att jag alltid vill prestera och göra mitt bästa. Gissa hur mycket jag störde mig när både Christoffer och Krister vann över mig. Jag gjorde allt för att vinna och kämpade på så gott jag kunde men kände att kroppen inte riktigt orkade, vilket förmodligen berodde på att förkylningen inte hade släppt helt och hållet. Sen kände jag mig fortfarande lite ovan vid att träna med den nya bollen och det hände att jag släppte in onödiga mål flera gånger. Menmen, man kan inte alltid vara på topp och jag hoppas att det går bättre för mig på nästa träning. Att äntligen träna igen kändes skönt och roligt trots att jag förlorade hela tiden. När jag störde mig som mest fick jag en kram av Christoffer och det var fint! Vi tränade längre än vad vi brukar göra i vanliga fall och att jag höll på att bli frisk var som sagt tur. Min kropp hade nog inte orkat annars.

Jag har haft två lugna dagar igår och idag. Igårkväll åkte jag hem till min kära farmor Irre för att träffa några av mina kusiner och lite annat folk. Jag som älskar traditioner hade sett fram emot den här kvällen ganska länge. Vi började kvällen med att dricka glögg innan vi åt middag, klädde granen och fikade:) Maten och alla kakor som Irre bjöd på var jättegoda, alla människor som var med igår var det absolut inget fel på och jag kände att jag hade en riktigt trevlig kväll! Att prata och skratta tillsammans med människor som man tycker om är alltid lika trevligt! Julgranen som Björn och Lovisa hade hittat i år var väldigt fin:) Jag klädde som vanligt granen med en massa julgranskulor. Nu ser jag fram emot juldagen då jag ska träffa Irre och kusinerna igen och fira jul på riktigt:) När jag kom hem igårkväll pratade jag med Kajsa på skype och sen pratade jag en kort stund med min kära innan jag gick och la mig:)

Idag har jag umgåtts en del med Lovisa. Vi slog in de sista julklapparna och pratade om livet. Jag glömde helt bort tiden och det var tur att Reza ringde mig runt tretiden. Vi hann precis boka och betala en Ålandskryssning, vi åker iväg över nyår och åh vad jag längtar, innan jag åkte in till stan för att träffa Oja. Jag måste erkänna att det kändes lite konstigt att möta någon annan än Reza vid hotell Continental idag eftersom det känns lite som Rezas och min mötesplats. Att träffa Oja där var som tur var också trevligt! Vi gick till ett kaffé på centralen där vi satte oss och fikade och pratade om allt möjligt. Eftersom Oja skulle åka vidare runt sextiden hann vi inte ses särskilt länge men det var trevligt att hinna prata en stund och att få några härliga tilltryckningar! Jag är glad över att jag lärde känna Reza för om jag inte hade gjort det hade jag förmodligen inte haft lika bra kontakt med Oja som jag har idag. Nu postar jag det här inlägget för jag känner att jag har svårt att koncentrera mig på skrivandet ikväll. Ni får ha det så bra, ta hand om er själva och alla andra runtomkring er! Snart är det jul!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0