Mina första dagar som ung vuxen

Hej!

Nu var det några dagar sen jag bloggade och det beror på att jag har haft ganska mycket att göra sen jag tog farväl av tonårstiden och blev tvungen att inse att jag är ung vuxen istället. Reza ringde mig som tur var en stund innan tolv och han satt och pratade med mig medan jag hade panik och höll på. Vi räknade ner minuterna tillsammans och jag tyckte att tiden helt plötsligt gick mycket fortare än vad den annars brukar göra. Ni tycker säkert att det låter konstigt men jag hade verkligen ångest, svettades och önskade att jag kunde göra något för att inte behöva gå igenom det här. Eftersom jag inte vet vilken tid jag är född räknar jag det som att jag fyller år när klockan slår tolv och klockan slog tolv även i onsdags natt och kan ni tänka er, mitt hjärta fortsatte att slå. Det första jag tänkte var nej! Men efter att ha insett att jag fortfarande levde och att det faktiskt inte kändes särskilt hemskt kunde jag slappna av. Reza gratulerade mig och sa att han tyckte att det var bra att jag hade fyllt tjugo. Innan klockan slog tolv talade jag om för Reza hur mycket jag tyckte om honom eftersom jag ville hinna säga det ifall mina känslor skulle förändras, inte för att det skulle vara särskilt troligt men utifall att. Mina känslor fanns så klart kvar även efter tolv och jag tycker om Reza minst lika mycket som jag gjorde innan jag blev tjugo. När klockan var en minut över tolv ringde Rakel, Fredrik och Christoffer och jag blev oerhört glad och överraskad över att de kom ihåg att jag fyllde år och för att de ringde! Kort därefter ringde Caroline plus att jag fick ett antal fina sms från några av mina fantastiska vänner!

Jag fick inte särskilt mycket sömn natten mellan onsdag och torsdag. Reza och jag pratade till ganska sent på natten och sen började telefonen ringa redan klockan sju morgonen därpå. Philip från Tyskland var den första som väckte mig och efter det var det ingen idé att försöka somna om eftersom jag fick fler samtal. Runt elvatiden åkte jag till skolan för att äta lunch och ha klassisk sång. Jag sjöng igenom Gläns över sjö och strand och tränade på några r-övningar. Även om utvecklingen går långsamt tycker både jag och min lärare att jag har utvecklats under terminens gång. Jag ser fram emot nästa termin och ska verkligen kämpa hårt för att utvecklas så mycket som möjligt och förhoppningsvis nå ett högre betyg än godkänt i kursen:)

I torsdags eftermiddag svarade jag på sms, samtal och gratulationer jag hade fått på facebook innan Lovisa och jag åkte in till stan. Vi började med att åka till Gamla stan eftersom Reza hade ordnat så att jag kunde hämta en present där, ett fint halssmycke som jag verkligen blev jätteglad för! Att Reza inte var med och firade mig i torsdags kändes så klart tråkigt men att i alla fall få en present av honom som jag kunde hämta på min födelsedag kändes riktigt bra och fint på många sätt! Nu har jag något från Reza som jag kan bära med mig var jag än går:)

Lovisa och jag hann handla några julklappar innan vi åkte till Rådmansgatan där vi mötte upp Björn. Vi skulle nämligen fira mig genom att äta på Arirang. Nu var det några år sen jag åt där senast men när jag var yngre brukade jag besöka resturangen tillsammans med min familj några gånger per år, till exempel när någon av oss fyllde år. Första gången vi åt på Arirang var jag bara ett eller två år gammal och därför tycker jag att det kändes speciellt och roligt att få äta där igen och att träffa personalen. Det har börjat en del nya personal med åren men det är åtminstone två personer som har jobbat där sen jag var liten:) Till förrätt åt vi några små rätter, till huvudrätt åt jag bläckfisk och till efterrätt åt jag en god chokladpralin. Min kära farmor Irre var också med i torsdags och av henne fick jag en ny resväska och ett halsband i födelsedagspresent. Resväskan lär definitivt användas flitigt med tanke på att jag brukar åka iväg till olika ställen ganska ofta:) Restaurangpersonalen var förresten hur snälla som helst för när de såg att jag fyllde år gav de mig en påse med några av de fina chokladpralinerna. De ska jag äta vid något speciellt tillfälle. När jag kom hem senare på kvällen fikade jag med Nina, Danne, Lovisa, Johan och Edvid. Nina hade köpt hem chokladbiskvier, syltkakor och en jättegod frukttårta. Jag fick en födelsedagspresent av Nina i torsdags, en ny plånbok eftersom min gamla håller på att gå sönder. Sen har jag fått en ny jacka av min mormor Lia och nina som vi köpte idag. Det tog lång tid innan vi hittade en som jag kände mig nöjd med. Jackan som vi hittade var inte direkt i världens finaste färg men den sitter bekvämt och jag lär kunna ha de flesta färgerna på mina kläder utan att de skär sig med jackan. Nu hoppas jag att jag slipper köpa en ny jacka på några år för att hitta en jacka som jag tyckte om var inte lätt. Någon gång lär jag dock bli tvungen att köpa en ny. Idag konstaterade jag till exempel att jag aldrig kommer kunna ha jackan jag köpte idag när jag blir gravid men det blir ett senare problem. Min födelsedag avslutades med ännu ett telefonsamtal med Reza. Vi pratar varje dag nuförtiden och jag tycker alltid att det känns lika skönt att ha någon att prata med på kvällarna, Reza är helt underbar och honom kan jag lätt prata bort flera timmar med utan några som helst problem.

Det blev så småningom fredag och dagen började med ett samtal med Reza eftersom det nu var hans tur att fylla år. Efter att vi hade sagt god morgon gick jag upp och gjorde mig i ordning inför skoldagen som endast bestod av ljudteknik. Vi hade prov som inte alls gick bra för mig eftersom det innehöll en massa bilder som jag så klart inte kunde se. Jonas försökte förklara dem för mig men det gick sådär. Jag kände mig ganska osäker på de övriga frågorna också så det finns risk för att jag blir tvungen att göra omprov men det har ju ingen dött av och jag har bestämt att det här med ljudtekniken kommer bli bra i slutändan. Nu verkar det äntligen som att skolan har bestämt att jag ska få lära mig musikprogrammen av en person som kan dem och även om saker tar oerhört lång tid går det åtminstone framåt:) Efter skolan åkte jag till kaffé Gunnarssons för att träffa Sara. Vi fikade och sen svarade jag på några frågor till en fallstudie som hon håller på med. Sen pratade jag lite om mina kärleksproblem och jag känner i alla fall att jag blev något klokare efteråt. Sara hjälpte mig förresten att komma med förslag på härliga och romantiska upplevelser och jag som älskar att vara spontan och göra roliga saker fick ett ryck och preliminärbokade in en grej för Reza och mig. Eftersom han har fyllt år nyligen och det dessutom är jul och nyår snart tänker jag att det ju vore perfekt att börja det nya året med att göra något fint tillsammans. Att göra saker tillsammans med någon man verkligen tycker om är bland det finaste som finns och jag tror och hoppas att det här kan bli riktigt bra, det ska jag se till. Igår kollade jag runt på nätet och hittade en massa upplevelser och roliga saker som man kan göra och jag ska fortsätta kolla runt för att hitta det som jag tror skulle passa oss bäst. Det som jag preliminärbokade verkade i och för sig vara väldigt bra men jag kanske till och med kan hitta något ännu bättre. Om ni har några förslag på saker man kan göra och uppleva är ni varmt välkomna att komma med idéer och tips:) Sara och jag hann köpa en julklapp, middag och gå in på Kicks eftersom Sara ville ge mig en födelsedagspresent. Jag fick en duschtvål som verkligen luktade jättegott! En annan sak som jag föresten har glömt bort att berätta om är att jag fick ett paket på posten för några dagar sen. Paketet  var från min kära vän Mitchel i Holland. Jag blev chockad över att han kom ihåg min födelsedag men det gjorde mig så klart väldigt glad och av Mitchel fick jag holländsk choklad:)

I fredags kväll var det äntligen dags att åka till Globen för att se Idolfinalen! När jag kom dit träffade jag en massa trevliga USS-are och några personer från Syntolkning.nu, bland annat Peter som var med när vi gick på syntolkningen av Allsång på Skansen i somras. Jag kommer alltid att minnas dagen då jag kramade och dansade med Måns Zelmerlöw. Vi fick syntolkningsaparater, ett par hörlurar med några rattar på, innan vi gick till våra platser. Vi satt som tur var inte lika off som förra året och jag tycker att det kändes jättebra att jag kunde skrika högt utan att någon klagade! Winter och Caroline som satt bredvid mig skrek dessutom minst lika högt som jag och det kändes bra att det inte bara var jag som ville passa på att skrika och försöka höja stämningen:) Jag fick förresten höra att det var bättre stämning i Götebärg än i Stockholm och därför vill jag definitivt åka till Göteborg och se någon konsert eller liknande i framtiden. Melodifestivalen kommer ju att vara i Göteborg i vår och med tanke på att Sonja Aldén ska vara där och jag inte har sett henne live på ett bra tag funderar jag på att försöka få tag på en biljett så att jag kan åka till Göteborg den helgen, träffa vänner och se Melodifestivalen, det skulle vara hur grymt som helst!

Jag tycker att Idolfinalen var riktigt bra i fredags! Jag lyssnade inte särskilt mycket på syntolkningen eftersom jag ville njuta av showen men det jag hörde var minst lika bra som när allsången syntolkades:) Showen var det som sagt inget fel på! Startnumret med Danny och Måns var hur bra som helst och sen tycker jag att både Amanda och Robin är jätteduktiga! I pauserna sjöng Molly, Amanda P, André, Olle och Moa och jag tycker att det lät riktigt bra, framförallt när Moa sjöng sin egenskrivna låt "When I held ya". I år har jag tyckt om alla elva idoler som gick vidare till fredagsfinalerna och jag tycker verkligen att Amanda var en värdig vinnare eftersom hon har levererat varenda vecka, utvecklats enormt mycket och i princip alltid fått bra kritik av juryn! Nu får vi hoppas att det går bra för henne! Att jag var på plats i fredags och såg Idolfinalen live kändes väldigt bra eftersom vi inte vet när Idol kommer att visas nästa gång. Nu tar ju programmet en paus för att tv4 har valt att ersätta det med The voice. Ibland kan det ju vara bra att testa något nytt men jag kan inte förneka att jag kommer att sakna att slå på tv-n och se alla duktiga talanger som upptäcks i Idol, fredagsfinalerna och framförallt juryn som jag tycker gör ett strålande jobb! Jag hade verkligen en trevlig kväll och att jag hade ont i halsen när jag lämnade Globen gjorde ingenting:)

Igår var det lördag och eftersom jag hade pratat med Reza till över sex på natten, det hade faktiskt aldrig hänt tidigare, var det inte lätt att gå upp några timmar senare. Upp kom jag i alla fall till slut och jag åkte in till Sickla köpcentrum för att möta Rebecka. Vi gick runt och letade julklappar, Rebecka hittade några medan det gick sämre för mig. Jag lyckades i alla fall hitta julklappar till en kompis och till min kära pappa:) Senare under eftermiddagen handlade vi mat och åkte hem till flickhuset där Ida väntade på oss. Vi lyssnade på julmusik, drack glögg, åt lussebullar och hade hur trevligt som helst! Ida lagade en vegetarisk lasagne som jag tyckte om fastän den inte smakade som någon lasagne jag hade ätit tidigare:) Efter middagen tittade vi på Så mycket bättre men eftersom jag var trött och tyckte att de flesta låtarna var sega halvsov jag i soffan under en stor del av programmet. Vi åt förresten jättegod glass igårkväll, en yogurthglass med bär och en chokladglass:) Sen hann vi sjunga och prata en stund till innan jag skulle åka hem. Det kändes tråkigt att säga hej då till Rebecka men vi hinner förhoppningsvis ses en gång till innan hon flyttar. Eftersom Rebecka ska flytta innan jul gav hon mig ett jättefint halsband med ett V och ett R! Det var riktigt fint kan jag lova:) Jag kommer verkligen sakna Rebecka när hon är så långt borta. Vilken tur att telefonen finns och i sommar ska jag åka till Ö-vik och hälsa på Rebecka, Henke och hans barn:) Undrar vad jag kommer att bo i höst förresten. Med tanke på att jag inte vet vad jag kommer att göra än får vi se vad som händer, det får tiden utvisa. I sommar har kanske även jag, precis som så många andra, hittat en pojkvän som bor en bit ifrån Stockholm men som jag tycker att det skulle vara värt att flytta till. Det är alltid lika fint när två människor lär känna varandra, blir kära och helt enkelt inser att de inte klarar sig utan varandra så att den ena får flytta till den andra.

Eftersom jag tyvärr har blivit tvungen att inse att Rebecka inte kommer ha möjlighet att vara min ledsagare längre måste jag börja leta efter någon annan som vill ha jobbet istället. Det känns jobbigt, dels för att jag har svårt att släppa taget om saker, jag har svårt att tänka mig att någon annan skulle kunna vara i närheten av lika bra och underhållande som Rebecka och dels för att jag behöver skriva en annons som på något sätt kan få någon att vilja vara min ledsagare. Hur ska jag få någon att vilja ha ett jobb som bara är ungefär femton timmar per månad och som jag dessutom inte kan vara säker på hur länge jag behöver? Hur ska jag göra för att hitta någon som orkar med mig och som jag samtidigt kan känna mig avslappnad med, ha roligt med och trivas med? Är det någon som vet hur man får en sådan där annons att låta intressant och hur jag skulle kunna skriva för att åtminstone inte låta som en av jordens tråkigaste och ointressantaste människor? Jag vet ärligt talat inte hur jag ska skriva för att få någon att tycka att det skulle vara roligt och givande att jobba med mig. Många jobbar endast för att tjäna pengar och trivs inte alls med det dem gör. Jag skulle jättegärna vilja hitta någon som tyckte att det var roligt att jobba med mig, som såg fram emot att träffa mig och som helt enkelt kände att han/hon fick ut något av att jobba med mig. De flesta vill förmodligen ha jobb där de känner att de utvecklas som människor och där de får göra olika saker. Att jag skulle kunna bidra till att någon utvecklades är ju inte särskilt troligt men jag skulle väl åtminstone kunna säga att ledsagare är ett jobb där man får göra lite av varje? Jag vill hitta någon som skulle kunna tänka sig att handla med mig lite då och då, kanske gå på bio, fika, träna, följa med på konserter, göra annat som jag behöver göra samt vara med på vissa showdowntävlingar. Ni ser ju själva att det kanske inte direkt låter som världens mest givande jobb... Om någon skulle vilja hjälpa mig lite med det här skulle det verkligen vara guld värt! Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag måste sätta igång och plugga inför en skrivning imorgon. Nu är det sista rycket som gäller innan jullovet börjar. Ta hand om er själva och varandra!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Lycka till med sista plugg rycket. God Jul & Gott nytt år! Vi hörs! Kram.

2011-12-12 @ 09:07:53
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0