Unga synskadades medlemsforum 2011

Hej!


Jag lovade ju er att posta ett inlägg om medlemsforum så här kommer det:)
Eftersom jag inte kommer in på det trådlösa nätverket här i Malmö har jag skrivit om dessa dagar i ett dokument istället. Här kommer en sammanfattning av vad jag har haft för mig de senaste dagarna:) I fredags tog jag det väldigt lugnt. Jag packade allt inför Malmö, vilket tog sin tid eftersom man behövde ha med sig en hel del. På kvällen sjöng jag lite, pratade med några av mina vänner på skype, samt chattade.


Igår var det dags att åka till Malmö för att vara med på US medlemsforum. Jag var tvungen att gå upp redan klockan sex för att hinna göra mig i ordning. Med tanke på att jag hade vänt på dygnet kändes det väldigt jobbigt att gå upp så pass tidigt men jag måste faktiskt säga att det gick förvånadsvärt bra:) Jag åkte till Stockholm central där jag mötte upp Linus, Micke, Dolly, Jennifer och Ronja och vi gick tillsammans till tåget som skulle ta oss till Malmö. Något som jag tycker var lite synd var att vi satt ganska utspritt, vilket därmed gjorde att jag inte hade någon att prata med under den långa resan. Det kändes stundtals väldigt segt att sitta på en plats i flera timmar. Jag lyckades som tur var sova i åtminstone någon timme och resten av tiden lyssnade jag på musik, åt min matsäck och tänkte en massa.

Vi kom så småningom fram till Malmö station. Där mötte vi upp några Us-are som hade kommit dit med andra tåg samt några ledsagare. Jag tycker att det var jätteroligt att träffa alla:) Det fanns människor som jag inte hade pratat med på flera år. Efter att alla hade ropats upp tog vi en buss till folkhögskolan där vi skulle bo under de här dagarna. Under bussresan satt jag bredvid Jon och det var trevligt att prata med honom. Väl framme på folkhögskolan träffade vi ännu fler trevliga människor som redan kom hit i fredags. Några personer hjälpte till att dela ut rumsnycklar, jag delar rum med Ronja och med tanke på att vi känner varandra väldigt bra tror jag att det ska gå bra. Vi gick till våra rum och lämnade våra saker där innan vi sedan gick till huset där vi kommer att vara under de här dagarna. De som ville fick fika och vi fick dessutom träffa kökspersonalen som jag tycker verkade vara både roliga och trevliga:)


En stund senare samlades vi i en stor sal där medlemsforums årsmöte kommer att vara. Mötet började igår eftermiddag och beräknas hålla på fram till lunch iomorgon. Igår tog vi en del beslut tillsammans och diskuterade även två paragrafer samt några motioner i utskott. Jag måste säga att jag blev överraskad över hur roligt och intressant jag tycker att det vi har diskuterat faktiskt är. Det kanske beror på att det här handlar om Unga synskadade som är en organisaton som jag verkligen tycker är bra och eftersom jag dessutom vill jobba för att den ska bli ännu bättre! Trots att jag kände mig väldigt trött tycker jag att tiden gick fort och jag somnade inte en enda gång:) Jag hann prata med en massa trevliga människor igår, både under middagen och igårkväll efter att vi hade diskuterat det vi behövde gå igenom. Kvällen kunde ha slutat riktigt bra om det inte hade varit så att jag skulle spilla yogurth över mina byxor igår natt. Jag som tyvärr bara hade packat ner ett par extrabyxor på grund av att det inte fick plats några fler i väskan, fick panik och ställde mig i duschen för att försöka tvätta bort fläckrna. Nu hänger byxkorna på tork och jag håller tummarna för att fläckrna inte ska synas när byxorna har torkat.

Imorse var jag tvungen att vakna redan klockan halv sju. Trots att jag inte somnade förrän ungefär halv tre inatt och fastän jag vaknade flera gånger under natten kände jag mig ändå ganska pigg. Nu har jag dock börjat känna av tröttheten och jag misstänker att jag kommer somna flera gånger under dagen. Min kompis som sitter bredvid mig sitter faktiskt och sover, vilket i alla fall visar att jag inte är den enda som är trött:) Nu har jag inget mer att skriva. Jag vill dock avsluta med att skriva att jag trivs riktigt bra här. Det finns många fina killar och en av dem har redan gjort min dag:) Maten är fantastiskt god och kökspersonalen är som sagt trevliga, något som enligt mig är ett stort plus!
/Vispen

Hej!

Idag är det måndag och jag sitter för tillfället och väntar på att årsmötet ska fortsätta. Det är tänkt att hela årsmötet ska vara avslutat vid lunch men som det ser ut just nu kommer det förmodligen ta mycket längre tid. Som jag skrev igår tyckte jag verkligen att det som diskuterades var väldigt intrressant och att allt flöt på riktigt bra. Trots att vi låg efter i tiden under början av lördagen lyckades vi faktiskt göra allt vi skulle. Med tanke på att vi lyckades vara snabba i lördags kanske det händer även idag, vem vet?:) Jag tycker att det mesta gick bra igår förmiddag och allt tog ungefär lika lång tid som beräknat. Under eftermiddagen tog däremot saker och ting mycket längre tid. Utskottsarbetet verkade gå bra för alla men när vi sedan satt och skulle diskutera och ta beslut om några av de paragrafer vi diskuterat i utskotten var det mycket som tog oerhört lång tid. Vi pratade bland annat om rökning, om vi skulle behöva utforma en tobakspolicy och sedan om ifall det skulle finnas några regler för rökare som är under arton år. Enbart diskussionen om rökning tog över en timme och efter det pratade vi om vilka som ska kunna bli medlemmar i US, hur mycket man får se och så vidare. Även det tog lång tid, det var flera som upprepade sig och alltså sa samma eller liknande saker flera gånger. Dessutom verkade det som att vissa inte riktigt var säkra på vad de skulle säga och som att de inte hade börjat tänka på det förrän de stod framme vid mikrofonen och skulle prata. När vi till och med blev tvungna att ha en omröstning om ifall vi skulle ha en ny omröstning om en sak som vi redan hade tagit beslut om tidigare tycker jag absolut att det blev för mycket. Jag fick ont i huvudet av att höra alla diskussioner samtidigt som jag tycker att det fanns vissa som faktiskt sa riktigt bra saker. Det kändes dock skönt när det var dags att äta middag. Jag blev mycket gladare när jag väl fick äta och efter middagen fick jag många riktigt bra tilltryckingar:) Innan efterrätten delades ut pratade jag med Johan. Jag måste säga att jag blir glad varenda gång jag hör hans röst. Det är helt sjukt hur mycket en enda människa kan påverka en:) Jag tror att folk märkte på mig hur glad jag blev av att prata med Johan och när Jonas plötsligt sa att jag hade honom som idol och jag sa ja, svarade Johan att jag var hans idol! Efterrätten kom och jag tyckte att allt smakade helt underbart, till och med marrängerna och lakritssåsen som jag i vanliga fall inte skulle ha tyckt om:)


En stund senare delades inklussionspriset ut. I år var det Synliga som fick det! Några av medlemmarna i bandet var på plats och när de väl hade fått priseet spelade de några låtar. Johan spelade gitarr samt sjöng lite på två av låtarna. Jag som inte hade hört Synliga live på jag vet inte hur länge, tyckte att det var hur roligt som helst att höra dem! Synliga var, enligt mig, helt fantastiska och jag jublade och applåderade jättemycket! Efter den lilla konserten gick jag fram till Johan för att visa min glädje och tacksamhet. Jag sträckte automatiskt ut armarna och kramade Johan. Han kramde tillbaka och det var helt underbart!

Resten av kvällen var trevlig och vi röstade bland annat på vilka låtar som skulle vara med på US nya skiva som förhoppningsvis kommer att spelas in i höst. Vi vet ännu inte vilka låtar som kommer att vara med på skivan men det visar sig:) Efter omröstningen gick jag och la mig och jag somnade med ett leende på läpparna:) Nu börjar dagens möte så jag skriver mer imorgon!

/Vispen

Hej!

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Stockholm. Jag har verkligen haft några fantastiska dagar i Malmö! Alla jag har pratat med har varit hur trevliga som helst och jag har trivts jättebra på folkhögskolan där vi har bott. Jag är alltså riktigt nöjd med de senaste dagarna. I måndags tog mötet längre tid än beräknat, det var dock inte det roligaste men så kan det ju vara när det är många som vill säga vad de tycker. I måndags eftermiddag valde jag att gå på en workshop som handlade om teatersport. Det var roligt och intressant. Micke höll i workshopen vilket var trevligt, honom hade jag träffat tidigare. Min vän Jocke höll ett föredrag om att resa utomlands i måndags också där jag lärde mig lite nya saker:) På kvällen avslutade vi mötet. Vi valde in nya personer till riksstyrelsen samt ersättare och valberedning. Jag röstades in i valberedningen tillsammans med Ronja, Lisa och Mathias.


Igår kunde man välja att vara med på olika workshops igen:) På förmiddagen var det en workshop som handlade om arbetsmarknad och om hur man söker jobb. Jag kände mig ganska trött på att lyssna på en massa människor och valde därför att vara på en uteaktivitet istället. Vi som valde att vara ute gjorde olika saker. Först gick vi på en promenad och jag tycker att det var riktigt skönt att röra på sig efter att ha suttit på möten i flera dagar. När vi kom in från promenaden spelade vi pingis. Jag testade att serva och att ta emot bollar som sköts emot mig. Det var svårt men jag tror absolut att det går att lära sig. Jag gav upp pingisspelandet ganska fort och satte mig istället i en soffa tillsammans med några trevliga människor. Johan spelade gitarr medan några sjöng. Eftersom jag kände mig rastlös bad jag Alex att trycka till lite. Det tog lång tid att få henne att göra det men när hon väl kom igång kittlade hon mig och vi hade väldigt roligt:) Alireza var lika rolig som vanligt och vi hann prata en hel del:)


Igår eftermiddag var det workshops igen men det var ganska många som inte kände för att gå på någon av dem. Niklas, Ronja och jag satt och spelade piano och sjöng. Niklas både sjöng och spelade gudomligt bra! Eftersom vi skulle ha öppen scen senare på kvällen och många ville bli kompade av någon sa Niklas att det var okej för honom att spela på deras låtar. Därför spelade vi bland annat låtarna Kärleken är, Det vackraste, Till en ängel och en blueslåt som Ronja ville sjunga. Jag visste inte riktigt hur jag ville göra men eftersom många ville att jag skulle sjunga tränade vi i alla fall lite på Till en ängel. Eftermiddagen gick fort och så småningom var det dags för den sista middagen där vi åt en sorts svamp som jag faktiskt tycker var helt okej:) De som lagade maten var riktigt bra på det. Efterrätten var god och efter det var det dags för öppen scen. Jag tittade på några av de andras uppträdanden och tycker att alla var jätteduktiga. Vi röstade på vilken ljudlogga US ska ha. Det fanns tre att välja mellan. Jag tycker att nummer ett var bäst men nummer tre fick överlägset flest röster. På den tredje ljudloggan lät jag lite skum men det får jag lov att leva med. Om inte så lång tid lär jag väl vänja mig vid att höra ljudloggan:) Några spelade teater på öppen scen, både improvisationsteater och korta pjäser som de hade hunnit träna lite på. När Lisa sjöng låten Kärleken är började jag gråta. Jag har gråtit ganska ofta på sista tiden och det känns både bra och jobbigt. När Lisa hade sjungit hade jag hunnit bli väldigt nervös inför att sjunga och visste inte hur jag skulle göra. En del av mig ville göra det medan en del av mig inte ville det eftersom jag inte ville misslyckas inför mina vänner. Att sjunga för personer man känner är enligt mig mycket värre än att sjunga för personer man inte känner. Efter att Rakel hade tröstat mig och Micke hade kommit fram till mig flera gånger och sagt jättefina saker bestämde jag mig för att sjunga. När jag stod där visste jag inte riktigt vad jag skulle säga och eftersom jag var så pass nervös minns jag varken vad jag sa eller hur det kändes att sjunga. Orden och tonerna kom ut ur min mun utan att jag kunde kontrollera hur de skulle låta. När öppen scen var slut var det faktiskt ganska många som kom fram till mig, kramade mig och sa att de tyckte att jag hade sjungit bra. Det kändes verkligen roligt att höra och det var till och med människor som jag vet brukar vara ärliga och som själva håller på med musik:) Jag satt och pratade med en massa trevliga människor innan jag gick och la mig runt tvåtien.

Trots att jag gick och la mig ganska tidigt igår natt kände jag mig väldigt trött när jag vaknade klockan sju imorse. Att sova fem timmar på en natt är dock inte särskilt mycket och de tidigare nätterna har jag inte sovit mycket mer än så. Det ska bli oerhört skönt att förhoppningsvis sova mycket de kommande nätterna. Imorse var det bara att packa väskorna, äta frukost och därefter ta bussen in till Malmö. Vi skulle nämligen testa olika handikappidrotter. Eftersom allt tog längre tid än beräknat hann vi bara testa svå sporter, mattcurling och att köra rullstol runt koner. Det där med rullstolarna kanske inte direkt var någon sport men jag tycker att det var helt okej ändå:) Mitt lag var dock inte det roligaste. Ingen verkade vara taggad och det var inte särskilt många som kommenterade det som hände. Alex förklarade i alla fall hur de andra lagen spelade ibland och även om mitt lag förlorade de flesta av våra mattcurlingsmatcher överlevde jag förmiddagen:)


Efter lunchen var det dags att åka till Malmös tågstation och nu sitter jag som sagt på tåget. Tågresan tillbaka till Stockholm har varit mycket trevligare än resan till Malmö då jag satt helt ensam med en massa främmande människor. Nu har jag hunnit prata mycket med Johan, M-l och Ronja. Sen har jag hunnit säga hej då till de flesta vilket känns bra. Hittills är det Patrik som har gett mig den bästa kramen. Under de här dagarna har jag upptäckt att han är riktigt bra på att kramas. Nu ska jag packa ner datorn och ägna de sista minuterna av den här resan åt att prata med de som sitter närmast mig:) Jag vill avsluta med att återigen skriva att jag verkligen är nöjd med de senaste dagarna. Om ni vill lyssna på lite av vad vi pratade om på medlemsforum, bland annat mötet och konserten med Synliga kan ni gå in på:
Http://www.ungasynskadade.se
Där ska ni kunna hitta allt, jag har inte varit inne och kollat själv än men det lär inte vara särskilt svårt. Ni får ta hand om er! Jag kan tyvärr inte lova er bra uppdatering den kommande veckan eftersom Sven kommer vara hos mig men vi får se.

/Vispen


Kommentarer
Postat av: Anna Jacobsson

Hej! Är glad att du till slut bestämde dig för att sjunga på öppna scenen, du sjöng verkligen jättebra! Kram

2011-08-11 @ 20:15:27
Postat av: Anonym

Hej, lilla Visp! Kul att få läsa lite om vad ni gjorde på medlemsforum, och att du sjöng för alla. Vilken låt var det? Du har fått en helt ny punktdisplay; den gamla var urdålig, tyckte Nin. Hoppas att ni just nu har kul på Kråkis. Vi ses på söndag. Kramar, Mamman

2011-08-12 @ 18:35:55
Postat av: Anonym

Du sjöng jättebra!



Kram

2011-08-13 @ 14:02:03
Postat av: Johan

Jag tycker inte det låter sådär superkul på sådana där möten och grejer, det som är kul är ju att träffa folk. Alex tex, som du nämnde där, henne har jag inte träffat på flera år nu.



Pingisen där var riktigt farlig har jag fått höra av en viss Jennifer ;)



Är det någon som kan resor, bolag, priser, hotell, sevärdheter etc. så är det Jocke, helt klart! När man åker med honom kan man känna sig helt trygg, för han har koll på allting. :)



SV: Du kommer inte vänta förjäves Vispen, du kommer hitta den rätte, det är jag övertygad om. Kärleken är underbar, det vackraste och finaste som finns, så mycket kan jag säga. Nu har jag väl gått vidare efter A på ett sätt, även om en del av mig fortfarande hoppas att det kommer bli bra mellan oss en vacker dag. Det känns dock, som jag skrev, ganska långt bort just nu. Enb del av mig kommer dock alltid tillhöra henne.



Ryssland är inget land man åker till i vanliga fall och ända chansen att få gå i land är att anmäla sig till en utflykt. Man får inte gå i land själv där. Man kunde kanske ha valt en senare utflykt, men det var denna vi ville med på, så det fick gå. men klart det var tungt att gå upp så tidigt. En dag klarar man dock :)



Jag är faktiskt inte så mycket för glass. Visst, jag kunde ha testat, men allt annat som ingick i själva priset räckte mer än väl. :)



Bra och bra, den ligger väldigt långt ner och tillgängligheten i Stockholm är nog bättre. Dock är det bra det där med murarna för spåren...



Det där med trevligt folk blir nästan överväldigande i början. Man är inte van vid det. Att folk, både personal och andra resenärer, är så väldigt trevliga. Så är det ju inte direkt här i Sverige. Men det är supertrevligt, och som jag har skrivit så är servicen det allra mest framträdande, den är totalt outstanding! :)



Det beror ju på vilket svit du har, vilken rutt du åker och med vilket fartyg, men vi hade ju junior suite förra året, vilken jag tror Jocke även har bokat till nästa år. Det är faktiskt inte så mycket dyrare än en vanlig utsideshytt med balkong. Så Junior suite är ju klart att rekomendera där. Du kan ju själv gå in och kolla där på RCC:s egen hemsida :)

2011-08-14 @ 14:22:27
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0