Gymnasie, styrelsemöte och vänner

Hej!

Nu när jag ändå bara sitter hemma och har tråkigt tänkte jag att jag lika gärna kan skriva några rader här. Hoppas att ni mår bra och att ni har fått trycka till en eller flera personer på sista tiden, det kan man ju aldrig göra för ofta:) Trots att Sven åkte hem i onsdags har jag faktiskt fått ganska många kramar både igår och idag. Vissa kramar har varit bättre än andra men så är det ju alltid.

De senaste två dagarna har jag försökt göra så mycket som möjligt för att slippa tänka en massa och jag måste säga att jag tycker att det har gått riktigt bra! Igår åkte jag till skolan för att vara med på inriktningslunchen. Det var tänkt att alla inriktningar skulle äta för sig för att man på det sättet skulle lära känna andra som går samma inriktning som en själv. Jag, som fortfarande tillhör inriktningen artistmusiker, satte mig i ett klassrum tillsammans med en massa sångare och instrumentalister. Vi delades in i olika lag och fick göra ett musikquiz tillsammans. Jag visste knappt svaret på en enda fråga och mitt lag kom varken etta eller tvåa men det kändes ändå helt okej. Dock hann jag knappt prata med någon igår eftersom jag inte var i skolan särskilt länge och eftersom vissa verkar tycka att det är svårt att ta kontakt med mig. Jag har hört att folk inte riktigt vet vad de ska prata om med mig. Jag kan till viss del förstå de som tycker det samtidigt som jag inte tycker att det borde vara svårare för folk att ta kontakt med mig som att ta kontakt med vilken annan elev som helst. Okej, jag är blind men jag kan ju fortfarande prata, dock tycker jag att det kan vara svårt att diskutera saker som till exempel utseende, något som alla verkar prata om de första dagarna. Det kan jag förstå eftersom de ständigt ser nya ansikten i koridorerna. Jag hoppas dock att allt sådant lugnar ner sig snart så att jag får lättare att hänga med i diskussionerna. Än så länge har jag i princip bara sagt hej till folk. Några har faktiskt kommit fram och hälsat på mig efter att jag pratade lite med klassen i onsdags och sa att jag gärna ville att folk skulle prata med mig så att jag kan lära mig att känna igen deras röster:) Vi får se hur det går nästa vecka när vi börjar följa våra ordinarie scheman.

Igårkväll var det äntligen dags för höstens första styrelsemöte! Jag missade ju det senaste mötet på grund av studentskivan men var först på kansliet igår. Nina var så klart redan där men ingen annan Uss-are dök upp förrän klockan var över fem. En sak som gjorde mig både överraskad och glad var när jag plötsligt fick syn på några från riksstyrelsen som satt och hade möte i ett rum på kansliet. Jag fick härliga tilltryckningar av bland annat Emma, Oja, Alireza och Jakob:) Johan kom för att vara med på mötet igår och jag fick en kram av honom också:) Ronja och Jeanett hade köpt mat från tacobar och alla verkade gilla den! Trots att tre personer i styrelsen saknades igår tycker jag att mötet kändes ganska bra. När vi gick igenom punkten tidigare aktiviteter blev jag återigen glad av att prata om kramen med Måns och när vi diskuterade kommande aktiviteter bestämde vi bland annat att jag ska vara med och planera USS julfest. Vem jag ska planera med får vi se men jag ska försöka ragga upp någon så snart som möjligt:)

Idag var det skola igen och jag åkte dit för att se showerna som främst var tänkta för de nya ettorna. Alla inriktningar visade upp sig på något sätt. Arrist och musikerklasserna spelade några låtar, dans och musikal visade en film från när de uppträdde i våras, filmeleverna visade en film, fotoeleverna visade ett bildspel, teatereleverna spelade upp en kort pjäs, de som går konst och design visade klädesplagg som de hade designat, några singer/songwriterelever spelade en låt som någon i klassen hade skrivit och storband och jazzeleverna spelade en låt. Jag tycker att det var roligt att se alla, särskilt artistmusiker, singer/songwriter och musikalelevernas uppträdanden. Efter lunchen hann jag se lite av den andra showen innan Jonas och jag åkte till Gubbängen. Jag skulle möta upp några kompisar där och eftersom Jonas bor i närheten kunde vi ju lika gärna åka dit tillsammans istället för att jag skulle behöva vänta på färdtjänsten. När vi väl var framme och stod utanför restaurangen där jag trodde att mina vänner skulle sitta, såg jag att jag hade ett missat samtal från Ronja. När jag ringde upp henne visade det sig att hon trodde att mina vänner inte längre var kvar på restaurangen för att hon hade bestämt att hon skulle möta upp en av dem på ett annat ställe. Eftersom jag inte hade någon lust att stå och vänta på en färdtjänstbil vid restaurangen följde jag med Jonas hem. Vi hann dock knappt kliva in i hans lägenhet förrän en av mina vänner ringde upp mig för att säga att de visst var kvar på restaurangen. Därför var det bara för Jonas och mig att gå tillbaka dit, det gjorde dock ingenting eftersom han inte alls bodde långt därifrån. Jag hoppas dock att jag får komma till hans lägenhet någon annan gång för som ni vet tycker jag ju om att vara hemma hos folk och sen älskar jag ju lägenheter:)

På restaurangen väntade en stor del av US riksstyrelse. De ska nämligen ha sin kick off här i Stockholm och därför var det vissa som jag tror var tidiga hit idag. Förutom att jag träffade Emma, Jakob och Alireza som ju kom till Stockholm redan igår, träffade jag även Fredrik, Sandra och Cissi! Jag blev verkligen glad över att se alla men hann knappt säga hej till dem förrän vi skulle åka åt olika håll. Alireza och jag hade dock bestämt oss för att ses innan han skulle åka hem och vi åkte till Skanstull. När vi var framme gick vi in på ett kaffé som jag har för mig heter Gunnarssons. På vägen dit hade jag dock väldigt roligt eftersom Alireza kommenterade en massa saker på ett väldigt roligt sätt, särskilt när vi gick förbi två personer som stod och hånglade:) På Gunnarsonns satt vi och fikade i cirka fyra timmar! ronja och Hannah kom och joinade oss efter en stund. Jag hade verkligen en trevlig eftermiddag/kväll och blev glad av alla underhållande och knäppa diskussioner. Med Hannah, Ronja och Alireza är det omöjligt att ha tråkigt, jag tror åtminstone inte att någon skulle ha tråkigt en längre stund om de fick chansen att umgås med dessa underbara människor. Tiden gick och fyra timmar tillsammans gick hur fort som helst. Klockan halv åtta skulle Alireza åka till sitt tåg, Hannah och Ronja åka hem till Ronja och jag åka hem till mig eftersom jag inte hade några andra planer. Vi hoppas så klart på att kunna ses snart igen!

Sen jag kom hem har jag ätit middag och dessutom fått veta av Nina att jag faktiskt fick tillbaka pengar efter att ha deklarerat. Ja, det här med att deklarera har jag inte särskilt stor koll på än. Det behöver man ju nämligen inte göra när man är under arton, jag har åtminstone sluppit det. Nu när jag har blivit myndig börjar de här småjobbiga sakerna märkas mer och mer, som till exempel att deklarera, bestämma sig för vad man vill göra i framtiden, flytta och så vidare. Att få tillbaka pengar tycker jag dock känns bra för det kunde ju lika gärna ha varit tvärtom och att behöva betala pengar är ju inte lika trevligt. Med tanke på att jag knappt hade några pengar kvar på kontot för tillfället var det här mer än välkommet:) Nu ska jag sjunga en stund innan jag går och lägger mig. Imorgon vill jag nämligen vara pigg för då går USS på Gröna lund! Ha en trevlig helg!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johanna Backlund

Det är alltid lika kul att läsa din blogg Vispen!Kram Johanna

2011-08-22 @ 02:11:03

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0