Gröna lund med USS

Hej!

Igår var det lördag igen och inte vilken lördag som helst. USS skulle nämligen åka till Gröna lund, något som vi brukar göra varje år. Jag hade lagt det stora kuvertet med allas inträdesbiljetter, matkuponger och åkband i hallen för att inte glömma bort att ta med mig det när jag åkte iväg igår morse. Ändå var jag nära på att glömma kurvertet men jag hade tur och kom på det precis innan jag gick utanför dörren:)

Några stod redan och väntade vid Gröna lunds huvudingång när jag kom dit runt kvart i tolv. Jag hann hälsa på de flesta och fick några härliga kramar. Min kusin Matilda var för första gången med som ledsagare igår. Eftersom vi alltid brukade vara på grönan när vi var små och Matilda var den enda som vågade åka de snabbaste attraktionerna med mig, tyckte jag att det passade bra att ha med henne. Igår hann vi tyvärr inte prata särskilt mycket med varandra men Matilda sa efteråt att hon hade roligt, vilket ju var bra. Hur hon var som ledsagare vet jag dock inte och jag vet heller inte hur det gick för Belinda som även hon var med och ledsagade för första gången. För Linus och Johanna vet jag däremot att det gick bra, åtminstone när jag gick med dem:)

När alla hade kommit delade vi in oss i grupper. Efter att ha konstaterat att de flesta verkade vilja åka allt var det inte särskilt svårt för mig att hitta en grupp. Jag gick tillsammans med Linn, Hannah, Lukas, Mathias och Linus. Vi började med att åka popexpressen som fortfarande är en av mina favoritattraktioner:) Eftersom det regnade igår var det inte särskilt många som hade orkat ta sig till grönan, något som jag tyckte var skönt. Köerna var alltså korta och ifall det hände att någon kö var lite längre kunde vi gå in bakvägen. Jag vet att det kanske kan kännas orättvist att man får göra det som synskadad men med tanke på att det finns många saker som vi inte kan göra här i livet tycker jag faktiskt om den regeln plus att det kan kännas ganska skönt att slippa stå i de där köerna ibland. Det händer att folk trängs och ibland har folk så pass bråttom att komma fram i kön att de inte ser sig för. Senast igår var det någon som trampade jättehågt på min fot plus att jag fick en hård knuff i ryggen för att jag inte gick framåt i kön tillräckligt fort. Då hade inte ens ledsagaren hunnit se att vi skulle gå framåt och därför tycker jag att det var ganska störande, menmen, jag ska inte klaga. Popexpressen var som sagt det första vi åkte igår. Under åkturen spelade de en låt av Aqua som jag lyssnade mycket på när jag var liten:) Linus och jag satt bredvid varandra och jag tror att Linus hade minst lika roligt som jag. Vi skrattade, skrek och hade helt enkelt väldigt roligt. Efter att ha åkt popexpressen åkte vi en massa andra attraktioner, bland annat Jetline, Katapulten och Twister. När vi åkte Twister fick vi sitta kvar tre gånger i rad och det var helt underbart:) Jag tyckte verkligen om att åka allt och blev barn på nytt eller vad man ska säga. Jag kan lova er att jag fortfarande tycker om att åka allt fastän jag har varit vuxen i snart två år! Till och med lustiga huset känns roligt att gå igenom fortfarande, särskilt de roliga trapporna som man måste gå uppför för att komma in.

Klockan halv tre samlades vi på samma ställe som tidigare år, nämligen vid hamburgerrestaurangen som ligger nära slänggungorna. Eftersom jag inte orkade leta reda på något ställe där de hade roligare mat åt jag en vegetarisk hamburgare till lunch. Efter lunchen bytte jag grupp eftersom jag inte orkade åka Insane. Attraktionen hade krånglat i stort sett hela dagen och jag tyckte att jag ville göra annat än att stå och vänta på att den skulle börja fungera. Därför bytte jag grupp och gick med Sara, Fredrik, Maria, Ronja och Johanna resten av dagen:) Eftermiddagen var lika rolig som förmiddagen. Sara, Maria och jag åkte fritt fall. Jag tycker att det kändes skönt att komma högt upp i luften och njöt av det snabba fallet ner på marken:) En sak som jag dock tycker är tråkigt med just fritt fall är att man endast faller en gång på hela åkturen. Under eftermiddagen hann vi även åka Rockjet, Popexpressen, blå tåget, Twister och kanske något mer innan det var dags att åka hem. De flesta av ledsagarna skulle inte stanna kvar längre och jag kände inte för att stanna på grund av regnet. En trevlig dag hade jag i alla fall och jag hoppas verkligen att alla andra som var där hade minst lika roligt som jag!

Gissa vad jag har gjort idag, det är inte särskilt svårt eftersom jag gör det i princip varenda söndag. Jag har varit hemma och gjort ingenting hela dagen. Även om det har varit skönt har det samtidigt känts ganska tråkigt. Ikväll har jag i alla fall lagat middag tillsammans med Nina. Vi gjorde en sådan där bön och linsgryta som Jakob och jag gjorde tidigare i somras. Imorgon börjar en ny vecka och jag tror att pluggandet kommer sätta igång på allvar redan imorgon. Den första lektionen är musikteori B med Micke och jag är säker på att det inte kommer att bli någon lätt kurs. I tvåan bestämde jag mig för att spara den för att det är så pass mycket som man måste lära sig. Med tanke på att jag kommer ha enskilda lektioner med Micke i år vet jag att han kommer att köra hårt med mig. När jag har haft honom tidigare år har han varit hård och pressat in en massa information i mitt huvud varenda minut och jag är säker på att han kommer göra det även i år. På något sätt ska jag i alla fall se till att klara kursen och jag har som mål att nå högre än G i alla ämnen jag läser i år. Efter musikteorin har jag svenska B med en lärare som jag vet är hård när det gäller att sätta betyg. Vi får se hur det går för mig som aldrig har varit bra på att skriva, uttrycka mig på ett bra sätt och dra slutsatser. Nog för att jag har hört att jag stavar helt okej men det här med att skriva saker på beställning har aldrig varit min grej. Jag känner stress och ångest redan innan kurserna ens har börjat. I år läser jag dessutom naturkunskap, ett ämne som jag aldrig har tyckt om. Jag förstår inte hur man kan tycka om kemi och att lära sig en massa formler, varför det är nödvänligt att alla ska veta en massa saker om naturen och hur man frivilligt kan välja att läsa naturkunskap B, något som ganska många i min klass gjorde förra året. Jag ska som tur är bara läsa naturkunskap A men tycker ändå att bara det känns för mycket. Sen får vi ju inte glömma projektarbetet som snart ska påbörjas. Ännu ett bevis på att jag måste vara en av jordens trögaste människor är att jag inte har kommit på vad jag vill göra trots att jag började fundera för över två år sedan. Skulle någon kunna säga vad det är för fel på mig? Nu ska jag sluta klaga och istället göra något roligare. Ha det bra tills jag bloggar nästa gång!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Det var massor med år sedan jag var på Grönan senast... Gillar Liseberg betydligt mer måste jag säga. När Albin, Louise och jag var där tidigare i somras stod vi i 2 köer på 2 dagar. Tycker det är bra med den där regeln. Visst, det är inte svårt att stå i kö, men kan man slippa så gör man ju gärna det, sedan får folk tycka och tänka vad de vill om det...SV: Ja, det känns så och det känns riktigt bra! Det lär bli en tung höst med mycket träning, men det ser jag fram emot! :)

Elias är riktigt bra, än så länge. Han får inte träna själv på gymmet, då måste han ju skaffa kort, men han är där, hjälper till, peppar osv. Än så länge har det bara blivit gym, det är väl det som blir huvudsysslan, men är det något annat så är det klart han hänger med på det. Ska t.ex. se om jag kan hitta en bra hockeyresa vi kan åka på i vinter :)Nej, Stockholm har inte sådana mål. Inte Gubbängen i alla fall. Där är det de gamla klassiska målen som gäller. Malmö, Göteborg och vi är de ända som har dem, vad jag vet.Stress påverkar i allra högsta grad sömnen, men försök att inte bli så stressad över allt du ska lämna in. Ta en sak i taget, fokusera på den och prioritera det du tycker är viktigast. Man kan inte vara bäst på allt, alla har vi saker vi gillar mer eller mindre. Prioritera de saker du gillar lite mer i första hand och lägg inte ner fullt lika mycket energi på det du gillar lite mindre.Mina msn-ljud är tillbaka igen :)Oj, gjorde du? Nu blir jag faktiskt lite förvånad, Groove coverage känns inte direkt som din typ av musik :) men de har gjort en hel del bra och Angeline där, deras nya låt, är riktigt bra tycker jag, dock inte originalet. Det är för mycket Club/House över den.När det gäller Hardstyle/Hardcore är basen det dominerande elementet. Det ska vara mycket bas. Att spela Hardstyle på en mobil låter tex inget vidare. Nej, Hardstyle/Hardcore gör sig allra bäst på öronbedövande musik och med tung, masiv bas, det är grejer det! :)Festival i övrigt är inte direkt min grej, skulle inte vilja åka på t.ex. Roskilde, P&L, Sweden rock etc. men detta är bra. Det är sådan typ av festival som inte finns i Sverige, för intresset för den typen av musik är för litet och Sverige med omgivande länder har för liten publik. Holland gissar jag är ledande innom dessa genrer :)

2011-08-22 @ 18:08:42
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Johan

Jo, Gubbängen har visst sådana mål, där uppe, i lilla hallen, så du har helt rätt där! :)

2011-08-22 @ 18:10:24
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: Anna

sv: ja det är jätte kul! vi spelar alla möjliga låtar. 11 stycken faktiskt. 2 egenskrivna. Men jag orkari nte skriva upp, det är allt från jazz till rock! :)

2011-08-24 @ 07:29:23
URL: http://liifeofannaa.blogg.se/
Postat av: Matilda

Vore jättekul om du ville vara med i min tävling: http://prisa.se/2011/08/19/tavla-med-presentupplevelser-com/

2011-08-24 @ 10:08:43
URL: http://prisa.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0