En ny vecka

Hej!

I måndags började en ny vecka och jag tror att de flesta grundskolor och gymnasium nu har välkomnat sina elever och påbörjat höstterminen. Att hösten är på väg tycker jag märks tydligt, dels för att alla antingen börjar plugga eller jobba och dels för att det har börjat bli kallare ute. Än så länge använder jag fortfarande min sommarjacka men snart måste jag leta reda på min höstjacka samt byta till ett par varmare skor. Den här veckan har känts som en helt vanlig skolvecka. Det enda som har känts annorlunda är att jag inte längre har alla ämnen med en och samma klass utan att jag nu läser de ämnen jag har sparat från tidigare år med olika klasser. Svenska B läser jag till exempel med en dans och musikalklass. Den första lektionen i svenska kändes helt okej, Karin, vår lärare, hade tydligen inte fått reda på att hon skulle ha mig i svenska i år och därför hade hon inte gett min assistent några papper att scanna in. Karin läste i alla fall upp två korta texter för oss som de andra sedan skulle klistra ihop och försöka göra till en sammanhängande text. Jag satt och lyssnade medan de andra jobbade och tog det ganska lugnt. Idag hade vi svenska igen och då började vi se filmen Hamlet. Eftersom den var på engelska och min engelska inte är den bästa hade jag svårt att hänga med. Jag tyckte dessutom att många röster liknade varandra och det gjorde det inte direkt lättare för mig att förstå vad som hände. Med tanke på att Karin pratade med mig i måndags och sa att hon inte krävde att jag skulle sitta med på lektionen vet jag egentligen inte varför jag ändå valde att åka till skolan och frivilligt se filmen. När jag kom till lektionen idag, vikarien startade filmen och Jonas direkt sa att det här var exakt samma film som jag tyckte var svår att förstå för två år sen, gjorde det mig inte direkt glad. Jag fick åtminstone närvaro för att jag kom till lektionen och det känns bra eftersom jag inte tycker om att få frånvaro i onödan. Jonas syntolkade lite under filmen och jag hann hitta en text på nätet där jag kunde läsa lite om filmen. Vi får hoppas att det lilla jag läste räcker för att jag ska kunna hänga med i diskussionen nästa vecka.

Även om vi har börjat följa det ordinarie schemat den här veckan är det vissa lektioner som inte sätter igång förrän nästa vecka. Därför har jag hittills haft en väldigt lugn vecka. Något som däremot inte var särskilt lugnt och skönt var musikteorin. Precis som jag trodde fick jag en massa svåra uppgifter av Micke hela lektionen. Det var lite skillnad om man jämför med de andra som jag vet brukar få en ganska skön första lektion då man mest repeterar saker som man gick igenom innan sommarlovet. Micke sa att eleverna brukar få tävla mot varandra på hans lektioner men eftersom det bara var han och jag på vår lektion och jag inte ville tävla mot honom, ni förstår säkert varför, körde vi helt enkelt på i boken. Tills nästa vecka ska jag försöka läsa lite i den och vi får se hur mycket jag kommer förstå. Det är ju länge sen jag såg punktnoter senast. Förutom att jag bara ska läsa ska jag även lära mig några ackord på piano som jag ska kunna spela i flera olika tonarter. När Micke frågade om jag spelar något instrument och jag sa att jag inte gör det sa han att han bestämde att jag från och med nu skulle börja spela piano. Jag läser ju bara musikteori, jag tror inte att det står att man ska lära sig något instrument utan att man endast behöver kunna allt teoretiskt. Aja, eftersom jag inte har särskilt många ämnen i år och jag ändå råkar ha en synth hemma ska jag försöka träna lite på de där ackorden ibland.

Igår tränade jag och det kändes helt okej. Jag vann över Christoffer två gånger i rad och det kändes riktigt bra med tanke på att han vann över mig flera gånger i rad för några veckor sedan. Krister vann dock över mig igår och även om det dels berodde på att han helt enkelt är bättre än jag fortfarande berodde det även på att han psykade mig. Han vet precis vad han ska säga för att jag ska släppa in flera enkla mål. Jag förstår inte varför min hjärna blir påverkad så fort någon till exempel säger att han eller hon ska vinna och göra mål på mig. Det fungerar åtminstone nittio gånger av hundra och jag stör mig verkligen på det! Sen stör jag mig på att jag är tjej och på att det enligt vissa ska falla sig naturligt att jag ska förlora över killarna. Jag ska verkligen försöka göra allt, fortsätta träna för att om något år eller så faktiskt kunna vinna över dem. Problemet är ju att killarna också tränar och jag stör mig oerhört mycket på att de tyvärr har mer muskler än tjejer och att träningen verkar ge resultat snabbare för dem än för mig, vad är det för rättvisa egentligen?! Därför ska jag satsa på att bli bättre tekniskt så att jag ändå kan göra några fina mål i framtiden. Ikväll tränar jag igen och idag kommer Anders till Stockholm också och det ska verkligen bli roligt att träffa honom igen!

Senare ikväll ska jag förmodligen titta på True talent som ju hade säsongsstart igår. Jag blev verkligen glad när jag såg min lärare Dimitri. Med tanke på att han lär ut sång är det kanske inte särskilt konstigt att han sjunger så pass bra som han faktiskt gör men jag blev ändå imponerad! Jag tror nämligen inte att det är många sånglärare som är lika duktiga som Dimitri. Även om man är duktig tekniskt behöver ju inte det betyda att man har en röst som många skulle fastna för. Något som jag tycker är riktigt bra med True talent är att juryn inte ser den som sjunger utan att de bara bedömer personens röst och inte dess utseende. Nu ska jag gå och göra mig i ordning inför kvällens träning!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Förstår att det blir lite rörigt men samtidigt lite spännande och ha olika ämnen med olika klasser. Det var kul att snacka med dig i går, vi hörs nästa vecka! Kram.

2011-08-25 @ 10:35:45
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Johan

Hur många ämnen är det du läser i år?

Engelskafilmer tycker jag är skitsvåra att hänga med i, så brukar oftast försöka undvika dem. Film är över huvud taget inget större intresse hos mig, även om det kan vara gött att bara mysa ner sig under en filt och dricka kaffe framför en bra film ibland. :)



Bra att du kämpar på med träningen! Ditt psyke har bevisligen blivit bättre än det var för något år sedan, du märker nog själv skillnad, men även där finns det saker att träna på, precis som i den praktiska träningen. Keep going, Vispen! :)



SV: Prata med Jocke om kryssningen, han har järnkoll på det där! Det kostar som sagt en del, men det är värt varenda krona kan jag säga! :)



Det låter ju värdelöst... Vad är det för portal ni använder?

Jag har inte kommit in i It's learning ännu, det ska ta en vecka innan kontot är aktiverat, så imorgon borde det i så fall fungera :)



Missmyra blir säkert kul!



Haha ja, det skulle kunna vara ett skämt, men ja... Lite komiskt var det allt :)

2011-08-31 @ 13:23:21
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: isabella

Hej!

Vad ska du göra en dag som denna? :)

2011-09-03 @ 08:33:35
URL: http://sixbillionsouls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0