Träning och mitterminskonsert

Hej!

Det har inte direkt hänt något särskilt sen jag skrev senast. Tyvärr har jag känt mig lite nere de senaste dagarna av olika orsaker. Det orkar jag inte skriva om för det skulle bli alldeles för komplicerat och jobbigt att förklara allt. Men alla har väl sådana här perioder i livet, särskilt på hösten, så jag försöker leva som vanligt och försöker att inte tänka för mycket. Hoppas att ni mår bra i alla fall:)

På gymnasiet är det som vanligt och jag har en del att göra just nu. I måndags hade jag bara körsång vilket var skönt för jag var extremt trött hela dagen. På kvällen åkte jag och tränade som vanligt och det gick ungefär som det alltid brukar göra förutom att jag var lite seg. Det brukar jag alltid vara efter en tävling och det är ju kanske inte särskilt konstigt.

Igår började dagen med estetisk verksamhet då alla lämnade in sitt andra utkast, några redovisade vad de hade gjort för klassen och vi började på nästa utkast. Man fick välja att antingen jobba med musik eller textskrivning nästa vecka och jag valde musik. Tyvärr kan jag ju knappt spela något instrument och därför måste jag nog nynna melodin istället för att försöka spela men det ska nog gå bra på något sätt. På samhällskunskapen började vi med ett grupparbete som går ut på att vi ska skapa en regering tillsammans. Det är en hel del man ska bestämma och frågorna vi fick var dessutom väldigt svåra. Sen blev det ju inte direkt bättre av att ingen i min grupp verkade vara engagerad eller intresserad av det vi skulle göra. Vi har i alla fall ungefär en vecka på oss och jag längtar verkligen tills det är över. På psykologin fick vi en skrivuppgift som jag tycker var ganska svår. Men jag får hoppas att jag förstod uppgiften rätt och skrev den på ett bra sätt. Det handlade om att man skulle visa att man hade förstått olika metoder som används för att bota fobier och att man även kände till klassisk betigning och lite annat.

Igårkväll åkte jag på träning igen, det gick väldigt dåligt för mig men själva träningen var ganska rolig ändå. Jag har mycket att träna på och en sak som jag är dålig på är försvaret. Det känns lite som att det blir sämre och sämre för varje vecka som går, när bollen kommer på höger sida där jag har handsken släpper jag in nästan allt. Förut var försvaret sämre på andra sidan men nu är det som sagt vid handsken som jag släpper in mål hela tiden. Mina skott är ju inte direkt heller särskilt bra men i helgen ska vi förmodligen träna igen och då ska jag verkligen försöka hinna träna så mycket som möjligt! Även om det känns jobbigt just nu tänker jag inte ge upp!

Idag hade jag först sånglektion där jag sjöng igenom I'll stand by you och även fick en ny låt som jag ska titta på tills nästa vecka. Om några veckor har vi sånguppspel på kvällen då föräldrar och andra kan komma och titta. Vi bestämde att jag ska sjunga en jazzlåt eftersom jag fastnade lite för jazz förra terminen och gärna skulle vilja sjunga det mer. På kontaktlärartiden gjorde vi inget särskilt förutom att fylla i en enkät där vi fick svara på frågor om hur vi trivs i skolan.

Efter lunchen var det mitterminskonsert där instrumentalisterna spelade och sångarna sjöng. Instrumentalisterna har nämligen jobbat med egna låtar medan vi sångare ju har jobbat med varsin låt tillsammans med en lärare. Jag tycker att instrumentalisterna spelade väldigt bra men kände att jag saknade någon som sjöng på deras låtar. Ibland tycker jag om instrumental musik men eftersom jag nästan bara håller på med sång är det sången som jag uppskattar mest när jag hör musik. De andra sångarna tycker jag var otroligt duktiga idag! Det märks verkligen att alla utvecklas hela tiden. Jag kommer ihåg att det fanns de som jag inte tycker var särskilt bra i ettan men som jag nu tycker är jätteduktiga och sjunger väldigt bra! Jag blev särskilt imponerad av en tjej idag som sjöng så otroligt bra att jag faktiskt undrade varför jag ens håller på med sång överhuvudtaget. För mig kunde det absolut ha gått bättre idag, ibland sjöng jag falskt och jag känner inte alls att jag lyckades beröra med min sång. I och för sig beror det nog mycket på att jag inte känner samma glädje med att sjunga som tidigare. Det är väldigt jobbigt när jag vill tycka om att göra det och när jag vill prestera och vara lika duktig som alla andra. Men det är ju inte särskilt konstigt att jag inte sjunger bra längre med tanke på att jag sjunger väldigt sällan nuförtiden. Jag tror att det skulle bli lättare om jag kunde känna samma glädje med att sjunga som tidigare och om jag dessutom slutade känna mig så pressad hela tiden. Min vän som jag sjöng låten till hann jag i alla fall tänka på en del medan jag sjöng och det var väl egentligen det enda som var bra med dagens uppspel. Sen var det som sagt roligt att höra alla andra och det var tur att jag inte sjöng efter vissa personer för om det hade varit så hade det nog gått ännu sämre än vad det faktiskt gjorde. Skönt att ännu en typ av redovisning är gjord i alla fall och nu är det dessutom bara sju skoldagar kvar till höstlovet så jag ska inte klaga:) Nu ska jag plugga lite men jag bloggar igen i slutet av veckan.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Anonym

hej. jag hoppas att du inte tar illa upp på något sätt nu eller tror att jag är konstig, men jag tror att du skulle vara jättesöt om du ansträngde dig lite med ditt utseende. det vore kanske dumt eftersom att du ändå inte tittar på dig själv men för oss som ser dig vore det jättekul att se dig i en söt klänning nån gång. eller nåt. du skulle säkert kunna vara riktigt fin i alla fall.



ha

2010-10-23 @ 03:15:29
Postat av: Anonym

hej. jag hoppas att du inte tar illa upp på något sätt nu eller tror att jag är konstig, men jag tror att du skulle vara jättesöt om du ansträngde dig lite med ditt utseende. det vore kanske dumt eftersom att du ändå inte tittar på dig själv men för oss som ser dig vore det jättekul att se dig i en söt klänning nån gång. eller nåt. du skulle säkert kunna vara riktigt fin i alla fall.



ha det bra. :)

2010-10-23 @ 03:16:18
Postat av: Anonym

och oroa dig inte över håret, jag förstår att det är en stor förändring för dig men försök istället fokusera på de bra sakerna, känns det inte intressant att känna på håret nu? det brukar vara det när håret är nyklippt. ^^ utseendemässigt är skillnaden inte så märkbar. du har fortfarande jättelångt och fint hår.

och det växer ju ut igen.

2010-10-23 @ 03:18:37
Postat av: rebban

det måste du göra :P tack desamma kram

2010-10-23 @ 12:47:59
URL: http://rebbsann.blogg.se/
Postat av: vispen

Hej! Till dig som har kommenterat. Har haft klänning några få gånger och kommer såklart ha det i framtiden också:) Men tyvärr, det är inget som jag direkt känner mig bekväm i, när det är speciella tillfällen kan det säkert vara fint, kommer ha det på studenten och så till exempel:) Och det där med håret är väl helt okej, har vant mig lite nu men tycker att det är lite segt att ha så kort som jag har. Trevligt att du kommenterade men synd att du inte skrev vem du är. Ha det bra du också!

2010-10-23 @ 16:27:59
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Johan

Den samhällsuppgiften lät inte så kul måste jag erkänna... :(

Vi gjorde något liknande någon gång har jag för mig, men det är inget som har fastnat direkt :)



Jag håller med om att det är svårare att försvara på handskhandens sida. Du är nog bättre än mig där och alla har sina dalar och toppar. Av motgångar blir man stark, glöm aldrig det! :)



SV: Jag känner fortfarande inte att jag har sådär jättelust att blogga, men lite mer kanske det blir än vad det har varit nu på senaste, men vi får se...



Du ska vara grymt stolt och glad över att du faktiskt är en av de 12 bästa i Europa! Bara det är en stor bedrift, Vispen! Fortsätt bara träna så tar du medalj nästa gång!



Ja, klart man märker skillnad på 200 eller 500 personer, men jag menade mer att det inte spelar någon roll för mig. Jag har aldrig haft några problem att prata inför folk, så om det är 200 eller 500, eller kanske t.o.m. ännu mer, spelar ingen roll för mig. Det är bara kul att nå ut med det man vill ha sagt.

Jag pratade lite om hur man som seende ska göra och beté sig osv. t.ex. så att jag som synskadad vet att han/hon pratar med mig i större folksamlingar etc. Så pratade jag lite om jobb, hur synförsämringarna har påverkat mig och mitt liv osv.



Hihi ja, det ska vi ha! Jag ska åka och möta henne nu strax :)

2010-10-24 @ 10:50:44
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0