Fyra dagar med skola och vänner

Hej!

Hoppas att ni mår bra! Det gör jag förutom att jag har väldigt ont i magen men det är skönt att ha det idag istället för att behöva ha det i skolan imorgon:) Det är aldrig kul att behöva vara sjuk och missa en hel skoldag eller att ha svårt att koncentrera sig bara för att man har ont. Idag har jag i alla fall inte haft lika ont som vanligt så det är skönt men ändå. De senaste dagarna har varit både roliga och tråkiga för mig:) I torsdags var det först skola då vi gick igenom det sista om kolonialismen, jag tror vi kommer ha prov någon gång efter lovet. Nästa vecka ska vi i alla fall se en film både på torsdag och fredag. Jag tror jag ska vara med på lektionen och se hur filmen är på torsdag, om jag inte känner att jag får ut något av att se den ska vi försöka hitta en sammanfattning som jag ska läsa. Läraren sa att jag såklart är välkommen att se filmen men att han förstår om jag tycker att det är svårt att hänga med. I fredags såg vi till exempel ett avsnitt ur en film som varken var på svenska eller engelska. Det enda jag förstod var att människor fick lida och att människor blev slagna och annat hemskt. Jag har tur som lever i Sverige där det inte är krig, i alla fall inte för tillfället. Jag får mat varenda dag, går i skolan och bor i ett hus. Ändå önskar jag ibland att jag hade det bättre men det borde jag ju inte göra eftersom det finns så många människor som har det sämre än jag. På religionen såg vi också film i torsdags, vi hade en vikarie eftersom läraren var sjuk eller något. Filmen handlade om en tjej som valde att bli nunna och bo i ett kloster resten av sitt liv. Det skulle nog inte jag klara av, för det första är jag inte särskilt troende och för det andra skulle jag inte kunna tänka mig att vara på ett och samma ställe hela livet. I klostret fick man dessutom inte prata med varandra förutom en eller två timmar om dagen. De läste inte tidningen, tittade inte på tv eller lyssnade på musik. Om jag skulle göra ett sådant val i livet skulle jag verkligen behöva tro på något enormt mycket och jag tror inte att det kommer hända. Ändå förstår jag den där tjejen lite för om man väljer att isolera sig sådär mycket från världen behöver man ju inte uppleva allt jobbigt som händer, det är i alla fall väldigt mycket man missar. Det kloster som tjejen levde i var dessutom bland de mest extrema kloster som finns i Sverige så bara för att man är nunna behöver man nog inte leva exakt sådär.

I torsdags var jag på den kära träningen också och hann träna ganska mycket på servar och att valla på olika sätt. Jag fick reda på att Sverige förmodligen kommer skicka några spelare till Finland i januari eftersom det ska vara en tävling där! Jag hoppas verkligen att jag får åka för det skulle ju vara hur roligt som helst! I så fall skulle jag ha något att se fram emot också även om det är ungefär tre månader tills dess.

I fredags var det skola igen men det orkar jag inte skriva om. Samhällskunskapen var seg och gruppen jag jobbar med har verkligen fastnat och det verkar inte som att någon har koll på det som behövs för att vi ska kunna göra uppgiften. Ingen är intresserad eller motiverad heller och därför är det ingen som direkt verkar vilja bestämma eller ta ansvar. Jag tror att jag nästan blir tvungen att göra det för om ingen gör det kommer vi aldrig komma framåt. Jag tycker verkligen inte om att bestämma saker eller att prata inför en grupp men det känns nästan värre att inte komma någonstans ochb ara sitta utan att knappt göra någotning på en hel lektion.

Efter skolan åkte jag till Adam, vi åt middag och bakade en kaka med banan och choklad som faktiskt blev väldigt lyckad:) Sedan tittade jag på idol och tycker att det var roligt att det var Beatlestema. Linda åkte ju ut men det var tyvärr ingenting som direkt förvånade mig. Alla som är kvar nu är ju otroligt duktiga! Jag tycker att det var synd att Alice bestämde sig för att hoppa av tävlingen men förstår samtidigt henne efter att ha läst hennes blogg:) Minnah fick ju komma tillbaka istället och jag blev glad över att hon verkligen sjöng jättebra i fredags och fick bra kritik från juryn:)

Igår var Adam och jag i Liljeholmen eftersom den stora gallerian som finns där firade ett år. De hade en del bra erbjudanden och sen kunde man höra en tjej sjunga och sånt. Jag köpte en present till min kompis Caroline som fyller tjugo år idag! Grattis till henne! Tyvärr hittade jag ingenting roligt igår så det fick bli ett halsband med en ängel, jag tyckte att det var ganska fint. Presenter är ju alltid så svårt och snart fyller både Lovisa och Nina år, jag har ingen aning om vad jag ska köpa till dem.

Igårkväll var jag på fest hos Caroline! Hon hade bjudit hem både släkt och vänner, det är ju stort att fylla tjugo så det kan jag förstå. Hela hennes familj var där också och det var jätteroligt att få träffa alla igen! Vi åt middag, fikade, tittade när Karro öppnade sina presenter, lyssnade på musik och pratade. Det var en väldigt rolig fest! Kim och jag åkte hem till henne lite senare på kvällen. Vi gjorde egentligen inte särskilt mycket förutom att prata lite med hennes mamma. Just det, sen testade vi att ringa någon sorts dejtinglinje också. Jag fick nämligen något skumt ryck, som jag brukar få ibland, och ville testa att göra det eftersom jag har pratat om det så länge och eftersom jag tycker att det är roligare att prata än att skriva, i alla fall oftast. Dessutom går det ju mycket fortare och sen får man ju höra en röst också. Vi hittade ett nummer dit tjejer ringer gratis och sen ringde vi dit och lyssnade på presentationer av killar. En del av de verkade vara lite skumma och sen fanns det killar som var över femtio år som jag inte hade någon lust att prata med heller. Jag gav upp efter ett tag eftersom jag var trött men jag kanske ringer dit igen för någon gång kanske det är någon rolig kille som råkar ringa dit samtidigt som jag. Det är ju roligt att lära känna nya människor och hitta nya vänner så varför inte? Om det dessutom är gratis för tjejer att ringa är det ju bra också. Egentligen är det ju ganska konstigt, killar borde väl också kunna ringa gratis? I och för sig finns det många fördelar med att vara kille så något måste ju vara bra för oss tjejer också. Jag har lärt känna en kille via internet och vi har känt varandra i över ett år nu så det är roligt. Men han bor tyvärr i Skåne och det ligger ju ganska långt från Stockholm men vi har pratat om att ses ganska länge:)

Idag har jag alltså bara varit med Kim, jag sov över där och låg på en luftmadrass hela naten. Jag älskar verkligen luftmadrasser, de är ju jättemysiga att sova på! Håller ni inte med om det? Vi gick och handlade lite idag och sen åt vi jättegod mat som Kims mamma lagade och lyssnade på bra musik. Nu har det ju kommit en skiva där de elva idoler som kom till fredagsfinalerna sjunger varsin låt. Skivan heter någonting med det bästa från audition. Den är grym och finns på spotify så den borde ni verkligen lyssna på! Nu ska jag äta så nu hinner jag inte skriva mer.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Lycka till med skånekillen. Var försiktig bara och om du träffar den här killen så se till att ni träffas på en allmän plats och att du har med dig en kompis. Ha det bra Kompis

2010-10-25 @ 15:06:47
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Vispen

Ja, det där vet jag såklart redan om:) Kram

2010-10-25 @ 15:36:46
URL: http://Http://vispen91.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0