Skola, träning och funktionärsmiddag med USS

Hej!

Klockan börjar bli mycket så nu skriver jag en snabb sammanfattning om vad jag har gjort de senaste två dagarna. Idag har jag förresten haft fler besökare än vanligt, sjuttio stycken:) Det är ju inte jättemånga, i vanliga fall brukar jag ha trettio till femtio besökare så sjuttio är ju i alla fall lite mer:) Det är trevligt att ni läser, jag följer ju många bra bloggar också:) Någon dag ska jag skriva ett inlägg och rekomendera bloggar som jag gillar, det är det ju några som har önskat.

Aja, igår var det skola som vanligt. På estetisk orientering blev min grupp klara med redovisningen vi ska göra nästa vecka. Jag trodde aldrig att vi skulle bli klara med den så det kändes väldigt skönt när vi blev klara ganska långt innan lektionen var slut:) Rebecka, i klassen, hjälpte mig att komma på en vers, jag har ju otroligt svårt att sätta text till en melodi och dessutom kunna hitta på en melodi men nu är det gjort. Min vers blev inte direkt bra men den rimmar i alla fall och jag tycker att den beskriver en speciell dag i mitt liv som jag minns tydligt. Alla förutom en person i gruppen har skrivit verser om en situation då vi inte vågar göra någonting, kanske säga till någon vad vi känner eller så. När jag skrev min vers tänkte jag på en gång i höstas, det var alltså inte allt för länge sen. Då var jag med en kille och vågade inte tala om för honom hur jag kände, att det jag kände nog var mer än vänskap. Nu är det försent och idag ångrar jag att jag inte sa något men det gör inte så mycket. En tjej skrev i alla fall en vers om när hon vågade, att ta första steget är ju inte alltid lätt. Det som är bra är att hon faktiskt har vågat göra det hon sjunger om, vi bestämde att vi skulle utgå från en situation som vi har upplevt för att det ska bli mer verkligt och för att vi ska kunna sjunga med mer inlevelse:) Dansen vi har gjort är inte särskilt avancerad och jag behöver knappt göra någonting eftersom jag sjunger första versen och sedan ska ligga ner och låtsas försvinna eller något sånt.

Okej, det här inlägget skulle ju vara kort, ibland har jag problem med att skriva kort för när jag väl börjar skriva kommer jag helt plötsligt på hur mycket som helst. På vokalensemblen började vi i alla fall sjunga låten Don't worry be about, ni som vet vilken låt det är måste hålla med om att man blir glad av den, eller hur?! Den ska vi i alla fall lära oss att sjunga accapella med en massa stämmor och sånt och jag hoppas att det blir bra:)

På spanskan skulle vi skriva en massa meningar, böja en massa verb på olika sätt och använda oss av olika tempusformer, inte särskilt roligt men jag överlevde och det var ju tur:) Matten har jag faktiskt överlevt både igår och idag och jag förstår faktiskt en hel del av geometrin även om jag alltid frågar läraren om hjälp minst en gång per lektion. Det jobbiga är att jag ofta måste höra honom förklara en sak två gånger för att det ska gå in i mitt huvud och det måste han ju tycka är jobbigt men han låter ändå positiv när han förklarar saker för mig och när jag, efter väldigt lång tid, börjar förstå verkar han tycka att det är bra:)

Träning gick ganska bra igår. Men jag kom på att jag måste träna mer på att variera skotten och skjuta de på lite annorlunda sätt. Men igår fick jag ganska mycket hjälp och jag känner verkligen att jag lärde mig mycket. Vi tränade ganska mycket på att skjuta servar också och nu börjar jag få in två servar som oftast är ganska bra. Men det måste jag träna mer på och sen är det bollkontroll som jag har svårt för. Det blir mycket att göra inför Milano för då måste jag vara bra! Då tävlar jag ju för Sverige och jag måste bli bra tills dess! Det finns jättemånga tjejer i andra länder som spelar hur bra som helst och som har spelat ganska många år så jag kommer nog ha svårt att bli lika bra som dem men det måste gå har jag bestämt!

Den här dagen orkar jag inte skriva särskilt mycket om. På engelskan diskuterade vi några texter och skulle sedan läsa dem med inlevelse. Kontaktlärartiden var seg eftersom de andra skulle fylla i en enkät som jag såklart inte hade fått inscannad så jag satt och gjorde ingenting i nästan fyrtio minuter. Det positiva var i alla fall att jag fick information om när jag har utvecklingssamtal plus att jag fick ett papper där det stod att jag inte har några ig-varningar! Jag blev lite rädd när kontaktläraren sa att klassen har ovanligt många. I höstas låg jag ju på ig i matte eftersom jag hade fått det på ett prov men nu ligger jag på g igen:)

Hmm, vad har hänt mer? Jag fick huvudvärk tidigare idag men det var ett tag sen jag hade det senast och det kunde ha varit värre. Tyvärr har jag inte haft lika tur med färdtjänsten längre och jag får samåkning nästan varenda gång. Idag åkte jag till exempel med en man som blev hur arg som helst på att chauffören skulle lämna mig före honom och det var ju lite jobbigt att lyssna på när han pratade om hur bra han hittade och hur bra han hade varit på att köra bil tidigare i livet. Jag tänkte att i så fall kunde ju den där gubben kanske ta och köra bil själv då, han verkade ju åtminstone se fullt. Hur många gånger har inte jag varit med om att det har varit samåkning och jag har fått åka en massa omvägar och ibland dessutom stått och väntat på taxibilar som inte ens har kommit?!

Ikväll har jag varit på en funktionärsmiddag med USS och det har absolut varit det bästa med den här dagen! Onsdagar är ju de segaste och tråkigaste dagarna i veckan och därför passade det ju bra att USS faktiskt lade den här trevliga middagen just idag:) Vi var på restaurangen Bamboo palace som ligger på Kungsgatan i Stockholm, om ni bor i Stockholm eller om ni kanske kommer hit någon gång tycker jag absolut att det är värt att besöka den restaurangen någon dag:) Det är en japansk och kinesisk restaurang. Jag åt en buffé och i den ingick det sushi, kinesisk mat, frukt, friterad banan och glass, kanske något mer också som jag glömde. Maten var hur som helst god och det fanns i alla fall en del som var vegetariskt:) Kvällen hade såklart inte varit lika trevlig utan alla andra som också var där! Jag träffade många trevliga människor! Middagen var för de som på något sätt har hjälpt till med något i USS förra året. Jag var ju till exempel med och planerade USS julfest och det tycker jag var väldigt roligt. Ikväll hann jag prata med en massa trevliga människor och en person nominerade mig till USS styrelse. Nu får vi se om jag kommer med där, det ska de ju rösta om på årsmötet, vad jobbigt det skulle bli om många vill vara med i styrelsen i år och man måste rösta på ifall varje enskild person får vara med eller inte. I så fall kommer jag nog inte med men det kan man ju förstå. Men jag vill ju såklart inte sitta i styrelsen om ingen vill att jag ska vara med där och om de röstar nej skulle ju inte direkt jorden gå under. En person har ju nominerat mig och det är ju kul att veta att det i alla fall finns någon som tycker att jag skulle passa där:) Det vore ganska kul att få vara med ett år för att se hur det är och få vara med och påverka saker, jag har ju inte direkt jättemycket åsikter men ändå. Det blir hur som helst en ny erfarenhet i så fall:) Vi skulle ha delat ut något till årets funktionär ikväll men hon var tyvärr inte där och det var ju lite synd. Men vi applåderade i alla fall för henne och några andra. Tiden gick fort och det kändes verkligen inte som att jag var där i nästan tre timmar, den kära färdtjänsten kom i alla fall i tid när jag skulle åka hem.

När jag satt i taxin ringde två nära vänner till mig så det var trevligt! Vänner är bäst, utan de skulle man aldrig klara sig! Nu ska jag sova snart men hoppas att alla har det bra! Jag har ju som sagt haft en jättetrevlig kväll och jag hoppas att jag får träffa de flesta av de som var med ikväll på USS årsmöte nästa helg! Jag får se när jag bloggar nästa gång men det blir förhoppningsvis någon gång i framtiden:)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Hoppas du kommer in i uss styrelse! Ha en bra helg!

2010-03-19 @ 12:05:28
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0