Allt rullar på som vanligt

Hej!

Jag tänkte bara posta ett inlägg så att ni ser att jag fortfarande lever. Men just nu händer det inte särskilt mycket i mitt liv. Nästa sak som jag har att se fram emot är Uss årsmöte nästa helg och sen längtar jag till påsklovet. Nu är det mindre än tre veckor kvar tills jag åker till Milano:) Jag har börjat räkna ner dagarna eftersom jag verkligen längtar dit. Min kontaktlärare sa att jag har blivit beviljad ledighet på måndagen vecka femton så det känns bra att jag inte behöver skolka:) I skolan har jag fått ganska mycket att göra nu men igår fick jag ett mail av min datorkunskapslärare där han skrev att jag har klarat a-kursen, jag fick vg och det känns väl helt okej:) Nu behöver jag inte läsa datorkunskap mer och det känns skönt. Men det var ju bra att jag läste a-kursen för det är ju bra att kunna lite om datorer ifall jag kommer jobba med det i framtiden. Att sitta på ett kontor, svara i telefon och skriva på en dator skulle nog inte direkt vara något jobb för mig, i alla fall inget som ajg skulle trivas särskilt bra med, men som det är nu får man ju vara glad om man hittar något jobb överhuvudtaget.

Vi hade ju äntligen kör igen igår och det var kul:) Tills nästa vecka fick vi i läxa att kunna Life on mars utantill. Jag tror inte att det kommer vara många som kan låten utan att ha ett notpapper med både noter och text framför sig. Eftersom det går långsammare att läsa punktskrift än vanlig text hinner jag inte med att läsa samtidigt som jag sjunger, det går för fort, därför har jag ju inget annat val än att lära mig allt utantill och det känns ju lite orättvist. Det är tur att jag ligger på MVG i körsång, om jag inte gjorde det skulle det faktiskt vara konstigt för jag känner att jag har ganska lätt att lära mig på gehör, stämmor och sånt, i alla fall lättare än vad många andra har känns det som ibland. I trean blir det säkert svårare men nu känns det ju ändå som att jag lyckas hänga med ganska bra.

På idrotten gjorde jag mitt styrketräningsprogram som jag kom på att jag har skrivit på helt fel sätt eftersom jag glömde att ta med det här med reps och set. Ibland är jag verkligen helt dum i huvudet som glömmer så enkla saker och jag satsar ju dessutom på ett högt betyg i idrott. Min lärare fick det dåliga programmet som hon såklart har hunnit läsa men jag ska skriva om det i helgen och skicka det igen. Det kändes i alla fall skönt både under och efter styrketräningen och idag har jag haft sådär skönt ont i kroppen, särskilt i armarna. Mitt mål är ju att bli starkare i kroppen och främst i armarna så det känns bra, än så länge har jag inte märkt någon skillnad men jag har ju bara hållt på med det här sen vecka åtta.

Ensemblen var roligare än vanligt för nu kommer sångare och instrumentalister jobba för sig fram till påsklovet:) Vi sångare kommer att få jobba en del med stämsång och annat roligt, igår känner jag att jag fick ut väldigt mycket av lektionen. Läraren är verkligen bra! Dessutom har han idag mailat en uppgift vi ska göra tills nästa vecka och det tycker jag är bra, det är ju tyvärr inte alla lärare som gör det. Men läraren var bra på att maila mig även förra året, hoppas att jag får ha honom nästa år:) Tills nästa vecka fick vi i uppgift att skriva ett föredrag som ska handla om en artist vi tycker om. Vi ska fokusera på sången och skriva varför vi tycker om just den artisten och lite sånt. Föredraget ska vara fem till sex minuter, det tycker jag känns som en omöjlighet men det måste jag fixa på något sätt. En bra början är ju att välja vem jag ska prata om och det har jag inte kommit på än. Det måste ju vara någon som jag verkligen tycker är bra och som är lätt att prata om. Igår jobbade vi i alla fall med att sjunga olika stämmor och försökte få det att låta så bra som möjligt, det var väldigt svårt att få alla att sjunga någonting precis samtidigt och att få det att låta bra men jag tycker att det lät ganska bra till slut.

Efter det hade jag näst sista sånglektionen innan uppspelet. Det kändes väl inte sådär jättebra och improvisationen måste bli bättre tills nästa vecka. En del ord uttalar jag lite fel också och det måste ju verkligen bli bättre, sen finns det säkert en massa annat som jag gör dåligt också. De flesta ska sjunga en låt som de har valt själva nästa vecka så egentligen vet jag inte varför jag valde att sjunga en jazzlåt när jag aldrig har sjungit jazz tidigare förutom när jag sjöng Fly me to the moon för några veckor sen. Jag tycker i alla fall att låten jag sjunger börjar bli lite bra nu:) Läraren sa att man inte behöver ta med improvisationen på uppspelet om man tycker att det känns jobbigt och svårt eftersom föräldrar och andra får komma. Men jag ska nog göra det för annars blir det ju inte direkt jazz och sen ska det ju vara en utmaning. Det kommer kännas väldigt nervöst innan men jag överlever nog det.

Träningen gick tyvärr inte särskilt bra för mig igår. Christoffer var där och jag förlorade mot honom två gånger i rad, både när vi spelade med racketar som är mindre än vanligt och när vi sedan spelade med de vanliga racketarna. Han hade dessutom inte spelat på flera veckor och sen förlorade jag ändå, inte alls bra ju. Men nästa vecka ska jag vinna över honom! Servarna gick inte heller bra för mig igår och raka skott gick sådär. Bollkontroll börjar jag känna mig lite säkrare på men det här med att dribbla har jag väldigt svårt för.

Idag började vi titta på en film på engelskan som jag tror heter Stage Beauty. Jag tycker att den var vganska svår att förstå men läraren ska skicka handlingen till mig så att jag i alla fall kan läsa lite om filmen. På spanskan fick vi ett oförberett läxförhör som jag tror gick sådär för mig menmen. Vi fick i läxa att läsa en text tills på tisdag.

Ikväll har jag varit med Rebecka, hennes pojlvän och deras kompis. Det var trevligt att träffa dem, nu dröjer det ungefär en månad innan vi ses nästa gång. Idag gjorde vi lite allt möjligt men klockan åtta såg vi Så ska det låta där E.M.D och Cookies and beans var med, vet inte riktigt hur det stavas. Jag hejade på E.M.D men tycker att tjejerna i Cookies and beans sjöng väldigt bra till vissa låtar:) Det är väl ungefär det jag har hunnit göra sen jag bloggade senast. Imorgon ska jag ju åka och visa showdown och jag hoppas att det finns några som vill utmana mig. Sen hoppas jag såklart att jag är tillräckligt bra för att lyckas vinna över de flesta:) Efter det ska jag åka till Björn och det blir trevligt. Maria fyller år imorgon och vi ska fira henne. Hoppas att alla får en bra helg!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0