Showdownhelg med aktiva synskadade

Hej!

Idag är det söndag och jag kom hem för en stund sen. För bara några minuter sen åt jag middag som var god och nu hade jag tänkt skriva lite om helgen. I fredags var det skola som vanligt, jag hade engelska och spanska. På engelskan fick vi veta vad vi kan skriva om på den kära uppsatsen. Vi kan välja mellan att skriva en argumenterande eller diskuterande uppsats, jag vet inte vad jag ska välja. Inget av de fyra ämnen man kunde välja mellan verkar vara lätt att skriva om. Sen verkar det vara helt omöjligt att hinna skriva en uppsats på bara ungefär en timme, jag är alltid seg när jag ska skriva saker, vad det än är. Ibland tar det kanske fem minuter för mig att formulera en enda mening för att jag aldrig blir nöjd med det jag skriver och alltid hittar någonting som borde bli bättre. Därför tar det ju jättelång tid för mig att skriva texter på både svenska och engelska och jag har nog aldrig blivit nöjd med någon text jag har skrivit. På spanskan jobbade vi med någon text som jag faktiskt inte kommer ihåg så mycket av. Sen fick vi olika meningar i läxa och så måste jag göra de där verbmeningarna, de skulle egentligen ha varit läxa tills i fredags men läraren skickade inte meningarna till mig förrän den dagen och då är det ju lite svårt för mig att hinna göra färdigt de på kanske bara någon timme.

När jag kom hem pratade jag lite i telefon och satte mig sen och skrev provet. Åh vad tråkigt och jobbigt det var, jag kände mig redan ganska slut i huvudet. Men jag visste ju redan innan att det skulle vara ig den här gången också men jag kanske får ig+ eller g-, det är ju bättre än bara ig. Men ja, matte b är nog ganska kört för mig. Vet ni hur mycket jag hade pluggat? Det kändes verkligen som att jag hade försökt men sen när jag fick provet förstod jag ändå ingenting... Jag hann inte lägga ner så mycket tid på provet i fredags eftersom jag skulle åka iväg på en showdownhelg. Men jag försökte hinna svara på de uppgifter som jag kanske skulle få ett eller ett halvt poäng för.

Taxin kom i tid och jag var tidigast av alla dit där bussen skulle komma och hämta oss. Utomhus var det kallt och det visade sig att bussen var väldigt sen så jag fick stå ute ganska länge och vänta. Som tur var kom det lite andra människor efter en stund och då hade jag ju någon att prata med:) På bussen somnade jag nästan direkt eftersom jag var väldigt trött, i torsdags sov jag dåligt eftersom jag störde mig så mycket på att jag skulle behöva göra om provet ännu en gång och eftersom jag oroade mig för lite saker. Jag vaknade då en person pratade lite om kvällen och beskrev lite om hur stället där vi skulle vara såg ut. Mitt lokalsinne är verkligen dåligt och det skulle det förmodligen vara även om jag kunde se. Jag kan aldrig få en bild av ställen när någon beskriver hur det ser ut och sen hinner jag glömma det hur fort som helst också. Det tar lång tid för mig att lära mig att hitta på nya ställen också, när den här helgen var slut kunde jag knappt hitta någonstans där fastän jag gick runt en del själv. Men det gick bra för mig att gå någonstans när jag hörde att andra pratade eller gjorde någonting i det rummet. Annars är det verkligen jättesvårt och jag förstår inte hur jag kan ha sådana problem med det.

Efter ungefär en och en halv timme var vi framme, det enda jag vet är att stället där vi var ligger ganska nära Mälaren, det var någon som sa det. Som vanligt kom jag på någonting som jag hade glmt att packa ner direkt när jag kom innanför dörren i huset, nämligen att ta med mig gymnastikskor eller andra inneskor. Det var verkligen jobbigt, dels blev det blött på golvet av all snö då folk gick in och dels var det jättekallt på golvet. Som tur var kunde jag låna ett par tofflor som jag använde ganska mycket under helgen:) Jag och en tjej som heter Manja delade rum i helgen, hon var väldigt trevlig:) Vi träffades på läger när vi var yngre men nu var det länge sen vi träffades senast så det var verkligen roligt att äntligen träffa henne igen, okej, hon var med på träningen i måndags men då pratade vi knappt med varandra. Hoppas hon börjar spela mer för det vore ju trevligt om det var lite fler tjejer:) När jag hade bäddat var det fika och då drack jag varm choklad:) Sen var det några som pratade lite om helgen och lite senare på kvällen pratade jag med två tjejer. Det var roligt för det är inte ofta jag pratar med andra tjejer om saker som jag inte skulle kunna diskutera med killar. Med tjejer kan jag tycka att det ibland är lättare att skratta också för när jag är med vissa kan jag verkligen skratta åt vad som helst.

Igår var det lördag och dagen började med att jag var trött. När jag är på nya ställen sover jag nästan aldrig bra varken första eller andra natten, så var det även den här gången. Sen ringde inte mobilen heller som vi hade satt på halv åtta så när vi vaknade var klockan redan åtta och vi skulle förbereda frukosten, det var inte så roligt men ändå. Efter frukosten gick vi till ett annat ställe där showdownborden stod, det fanns två bord, ett av dem var lite sämre då det tydligen var en skarv i det men jag spelade aldrig där. Jag började med att spela match mot Christoffer, som vanligt förlorade jag men jag vann i alla fall ett set och i sista setet förlorade jag med elva-åtta så det var ju inte så farligt. Efter det tränade jag och en annan tjej lite och det gick inte så bra för mig. Vi tränade på att skjuta servar, forhand och raka skott som jag har märkt att jag har blivit jättedålig på. Lite senare var det lunch då vi åt spagetti och köttfärsås, den vegetariska var väldigt god:)

På eftermiddagen fortsatte vi att spela, jag spelade först en match som jag förlorade och det var dåligt för jag tycker verkligen att jag spelade dåligt. Sen spelade vi i lag och när mitt lag förlorade störde jag mig jättemycke,, jag slog mitt racket lite löst i bordet men det gick ändå av, det måste seriöst ha hållt på att gå sönder innan. Christoffer sköt sönder ett likadant racket idag så det kan ju inte vara så jättebra kvalité på dem kanske men det är de enda racketar som jag trivs att spela med. Det är tjeckiska racketar, de svenska har jag testat men jag tycker verkligen att de är skumma och skjuter bara nät med dem. Jag hade tillräckligt mycket pengar med mig för att kunna köpa ett nytt racket vilket ju var tur. Dessutom hade jag ett extra i väskan men det vill jag verkligen inte använda i onödan, det ska jag bara använda om mitt racket går sönder och det inte finns någon i närheten som jag kan köpa ett nytt av. Igår sörjde jag i alla fall att mitt racket hade gått sönder, det kändes seriöst hur tråkigt som helst! Det var lindat med sådan där bra tejp och så har det ju följt med mig på alla tävlingar. Även om jag nu har ett nytt racket märker jag faktiskt lite skillnad när jag spelar, undrar varför då det ska vara likadant. Den förra racketen kände jag verkligen igen jättebra då jag hade slitit ut det på ett speciellt sätt och lite trä hade lossnat på vissa ställen. Nu hoppas jag att mitt nya racket också hinner vara med på några tävlingar innan det går sönder. De två bitarna från mitt gamla racket ska jag spara, det kanske till och med ska få följa med mig när jag tävlar eftersom det kanske ger mig tur:) Lite senare spelade jag en match med mitt nya racket och invigde det. Den matchen vann jag med två-noll i set och det var mot samma person som jag förlorade mot tidigare på eftermiddagen och det kändes som en bra start:) Sen hjälpte jag till att döma några matcher och det gick bra även om jag inte kan se vissa saker men man hör ju i alla fall när det blir mål, när bollen åker ut och när någon skjuter i nät.

Till middag var det flygande Jakob som var jättegod, det var banan och nötter i den. Jag måste lära mig att göra den för att den verkligen var så god! Tyvärr fick jag höra att den inte var så nyttig men ändå, ibland måste man ju äta saker som man tycker om. Efter middagen var det glass till efterrätt och det var gott, jag äter ju inte det särskilt ofta. Jag testade en mobil för att se hur man var inne på internet med den, det gick inte så bra för mig men det tar väl ett tag att vänja sig antar jag. I mobilen jag har köpt nyligen finns det nämligen inbyggt trådlöst internet och det verkar ju vara väldigt bra:) Någon dag måste jag åka till ett ställe där de installerar talsyntes. Igårkväll satt jag och lyssnade när Christoffer spelade gitarr och några sjöng. Det var verkligen trevligt och bra stämning! En tråkig sak var att vi skulle ha sjungit karaoke men att det inte gick att starta då tv-n krånglade. Det var i alla fall roligt när vi sjöng snabba låtar och när vi försökte överrösta varandra och sjunga två olika låtar samtidigt. Jag och några tjejer sjöng schlagerlåtar och killarna sjöng lite annat dåligt som vi inte ville höra:) De sjöng en himla låt som hette Mitt lilla rugbylag eller något liknande, den låten är absolut bland en av de sämsta jag har hört, särskilt efter att ha hört den ett antal gånger. Några sa att jag hade varit ganska hög igår och undrade vad jag hade rökt för någonting:) Men jag vet inte för jag märktke inte att jag förändrades, okej, jag kanske var lite gladare än vanligt men det var nog för att jag hade ätit god mat och glass och för att jag tyckte om stämningen:) Ibland kan jag få lite ryck när jag är väldigt glad och skrattar åt nästan vad som helst. Jag och tre andra tjejer satt uppe ganska länge inatt och pratade, vi hade roligt men pratade även om lite jobbiga saker.

Imorse var det inte roligt att gå upp men det var man ju ändå tvungen att göra. Efter frukosten var det lite dålig stämning på grund av att det hände en jobbig grej, inte för mig men för några andra. Men när folk blir ledsna och arga märks ju det tydligt och då är det svårt att själv kunna vara glad. Hur som helst tror jag att det löste sig till slut och vid elvatiden spelade jag showdown med några andra. Idag gick det väl sådär, jag spelade mot Christoffer och förlorade som vanligt, igår vann jag ju ett set mot honom men det gjode jag däremot inte idag, jag förstår inte hur jag kunde bli sämre. När han spelade med vänster hand vann jag i alla fall men han var jättebra även med den handen tycker jag. Ifall det hände någonting med min högra hand eller arm skulle jag vara körd eftersom jag verkligen inte kan spela med vänster. Därför borde jag kanske börja träna på det ibland men i så fall måste jag köpa en handske först, nu har jag bara en handske för höger hand.

Efter lunchen var det dags att städa. Jag hjälpte till i köket, försökte ställa in lite grejer och även att skura govlet, det gick väl inte jättebra men det funkade. Sen satt jag mest och pratade med lite folk och det var trevligt. Vi fick åka små bussar hem istället eftersom personen som kör den stora bussen slog sig och inte orkade köra, stackars honom. Även om vi kom iväg lite senare än vad det var tänkt kom vi i alla fall till Stockholm till slut och färdtjänsten som jag hade beställt var i tid för en gångs skull:) Jag måste skriva att jag är väldigt nöjd med helgen. Det har varit jätteroligt att spela och att träffa alla människor! För några år sen var jag på en annan aktivitet med aktiva synskadade och den gången kände jag inte alls att det var särskilt roligt och att det dessutom var lite skumma människor där. Den här gången kändes det däremot inte alls så och jag trivdes bra där:) Men jag tror att det också beror på vilken aktivitet jag skulle åka på och vilka som kom dit. Men jag kommer förmdoligen att åka dit ifall de har någon mer showdownhelg i framtiden. Nu har jag en hel lång skolvecka framför mig och det känns inte alls roligt men jag har åtminstone Trollhättan att se fram emot! Det ska verkligen bli hur roligt som helst att tävla nästa helg! Hoppas att ni har haft en bra helg, vad har ni gjort?
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Jag har varit på riksstyrelsemöte med unga synskadade på almåsa

2010-01-25 @ 12:16:41
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: mariah sethsen

hej Vispen! hade oxå en rätt trevlig helg, tyckte var kul att träffa både dig och dom andra personerna, vist var det tråkigt när det blev lite bråk men hoppas allt löste sig till slut, var ju rätt jobbigt när det hände bara ju. ses igen kram Mariah .

2010-01-25 @ 22:05:22

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0